Χονγκ Κονγκ: Νέα ποινή φυλάκισης για τον μεγιστάνα του Τύπου Τζίμι Λάι

Χονγκ Κονγκ: Νέα ποινή φυλάκισης για τον μεγιστάνα του Τύπου Τζίμι Λάι

Το 2019 ο Λάι είχε συμμετάσχει σε απαγορευμένη διαδήλωση την ημέρα της 70ης επετείου από την ίδρυση της κομμουνιστικής Κίνας

Jimmy_Lai
Ο μεγιστάνας του Τύπου του Χονγκ Κονγκ Τζίμι Λάι καταδικάσθηκε σήμερα σε νέα ποινή φυλάκισης επειδή το 2019 είχε συμμετάσχει σε απαγορευμένη διαδήλωση την ημέρα της 70ης επετείου από την ίδρυση της κομμουνιστικής Κίνας.

Ο Λάι, ο οποίος βρίσκεται αυτή τη στιγμή υπό κράτηση επειδή συμμετείχε σε άλλες διαδηλώσεις, καταδικάσθηκε σε φυλάκιση 14 μηνών επειδή είχε οργανώσει τη συγκέντρωση της 1ης Οκτωβρίου 2019 και συμμετάσχει σ' αυτή. Ο ίδιος είχε δηλώσει ένοχος.

Επτά άλλοι γνωστοί υποστηρικτές του φιλοδημοκρατικού κινήματος, μεταξύ των οποίων ο 25χρονος Φίγκο Τσαν και οι πρώην βουλευτές Λι Τσέουκ-γιαν και Λέουνγκ Κουόκ-χανγκ καταδικάσθηκαν επίσης σε νέες ποινές. Αυτό το κύμα καταδικών φανερώνει για άλλη μια φορά την ανελέητη κινεζική καταστολή σ' αυτό το ημιαυτόνομο έδαφος, σχολιάζει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το 2019, το Χονγκ Κόνγκ συγκλονιζόταν επί μήνες από τεράστιες και συχνά βίαιες διαδηλώσεις κατά του αυξανόμενου ελέγχου από το Πεκίνο.

Την 1η Οκτωβρίου 2019, την ημέρα της Εθνικής Εορτής της Κίνας, ριζοσπάστες διαδηλωτές και οι δυνάμεις της τάξης είχαν συγκρουσθεί ιδιαίτερα βίαια στο περιθώριο της συγκέντρωσης, η οποία είχε διεξαχθεί ειρηνικά και στην οποία είχαν συμμετάσχει αυτοί που καταδικάσθηκαν σήμερα. Το Πεκίνο είχε εισπράξει ως προσβολή το μεγάλο ποσοστό συμμετοχής του πληθυσμού σ' αυτή τη συγκέντρωση την ημέρα που η κινεζική κυβέρνηση γιόρταζε τα 70 χρόνια του καθεστώτος.

«Ήταν αφελές να πιστέψει κάποιος πως μια έκκληση για ειρηνική και λογική συμπεριφορά θα αρκούσε για να εγγυηθεί την απουσία βίας», δήλωσε η δικαστής Αμάντα Γούντκοκ ανακοινώνοντας τις ποινές φυλάκισης σε βάρος των οκτώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα

Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης του Μπιλ Κόσμπι - Αρνείται ακόμα τη θεραπεία για «σεξουαλικά αρπακτικά»!

Νέος «χάρτης» της σκοτεινής ύλης στο σύμπαν ίσως δείχνει ότι ο Αϊνστάιν... «είχε λάθος»!


Δύσκολη η κατάσταση με τον κορωνοϊό στη Νότια Ασία - Τα κρούσματα αυξάνονται, τα εμβόλια... λείπουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης