O Τζον Σίνα είπε την Ταϊβάν «χώρα» και έγινε... χαμός - Η συγγνώμη και η «θύελλα» επικρίσεων

O Τζον Σίνα είπε την Ταϊβάν «χώρα» και έγινε... χαμός - Η συγγνώμη και η «θύελλα» επικρίσεων

Δείτε τον ηθοποιό-παλαιστή να ζητάει συγγνώμη στα μανδαρινικά για το «λάθος» του - Γιατί το mea culpa του προκάλεσε αντιδράσεις και από τις δύο πλευρές και χαρακτηρίστηκε «αξιολύπητο»

John_Cena
Viral έχει γίνει τα τελευταία 24ωρα ένα βίντεο που ανέβασε ο ηθοποιός και παλαιστής Τζον Σίνα τον λογαριασμό του στην πλατφόρμα Weibo, στο οποίο εμφανίζεται να ζητά ταπεινά συγγνώμη από τον κινεζικό λαό.

Αιτία της απολογίας του 44χρονου Αμερικανού ήταν η δήλωση που έκανε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξής του νωρίτερα αυτόν τον μήνα, χαρακτηρίζοντας την Ταϊβάν «χώρα» και προκαλώντας οργή στους Κινέζους φαν του. «Έκανα λάθος, πρέπει να το παραδεχτώ. Είναι πολύ πολύ πολύ σημαντικό να ξέρετε ότι αγαπώ και σέβομαι τους Κινέζους» εμφανίζεται στο κλιπ να λέει στα μανδαρινικά ο ηθοποιός, επαναλαμβάνοντας αρκετές φορές ότι λυπάται και προσπαθώντας προφανώς να κατευνάσει τους 600.000 φαν του στην πλατφόρμα, και όχι μόνο.



Ο Σίνα, που ξεκίνησε να μαθαίνει μανδαρινικά πριν από 10 χρόνια σύμφωνα με την Guardian, αποφεύγει να αναφέρει συγκεκριμένα την αιτία που ζητάει συγγνώμη στο βίντεο, ωστόσο διαβεβαιώνει τον κινεζικό λαό ότι τρέφει απέναντί του συναισθήματα αγάπης και σεβασμού.

Όπως υπενθυμίζει η βρετανική εφημερίδα, η Κίνα θεωρεί την Ταϊβάν ζωτικής σημασίας κομμάτι της επικράτειάς της και απορρίπτει οποιαδήποτε αναφορά στο αυτοδιοικούμενο νησί ως ανεξάρτητο κράτος. Τα τελευταία η διεθνής ρητορική γύρω από την Ταϊβάν και την ταυτότητά της έχει ενταθεί, και αρκετά δημόσια πρόσωπα - καθώς και επιχειρήσεις - έχουν εμπλακεί στη «διαμάχη» γύρω από το στάτους του νησιού. Ο 17 φορές πρωταθλητής των αγώνων επαγγελματικής πάλης της WWE είναι το τελευταίο δημόσιο πρόσωπο από τη Δύση που βρέθηκε άθελά του στο επίκεντρο αυτής της μακροχρόνιας κόντρας.

Κλείσιμο
Ερχεται το Fast and Furious 9 - Δείτε το τρέιλερ


Η επίμαχη δήλωση που έβαλε τον Σίνα σε μπελάδες έγινε στις αρχές του μήνα, όταν ο παλαιστής είπε στο ταϊβανέζικο δίκτυο TVBS στα μανδαρινικά ότι «η Ταϊβάν είναι η πρώτη χώρα που μπορεί να δει το F9», αναφερόμενος στην τελευταία ταινία του, το Fast & Furious 9.

H Κίνα είναι η μεγαλύτερη αγορά ταινών στον κόσμο. Μέσα στο σαββατοκύριακο το φιλμ (που δεν έχει ξεκινήσει ακόμα να προβάλλεται στις ΗΠΑ) συγκέντρωσε εισπράξεις ύψους 135,6 εκατ. δολαρίων μόνο στην Κίνα, πετυχαίνοντας μία από τις πιο σημαντικές επιδόσεις ταινιών από το ξεκίνημα της πανδημίας. Υπογραμμίζοντας τη σημασία της κινεζικής αγοράς για τους παραγωγούς του φιλμ ο πρωταγωνιστής της, Βιν Ντίζελ, είπε στο πρακτορείο Xinhua ότι ο λόγος που η πρεμιέρα έγινε στην Κίνα έναν μήνα πριν την Βόρεια Αμερική είναι επειδή οι συντελεστές του φιλμ βλέπουν την συγκεκριμένη χώρα «σαν οικογένεια».


Στο Weibo, η απολογία του Σίνα έγινε τις περασμένες ώρες το πιο πολυσυζητημένο θέμα της επικαιρότητας, με πάνω από  10.000 σχολιαστές να σπεύδουν να εκφράσουν την άποψή τους κάτω από το επίμαχο βίντεο. Η ταπεινή συγγνώμη όμως του ηθοποιού και παλαιστή δεν βρήκε την ανταπόκριση που ίσως ήλπιζε ο ίδιος, αφού πολλοί Κινέζοι παρέμεναν οργισμένοι και απογοητευμένοι, εξαιτίας της αποτυχίας του να ξεκαθαρίσει τη θέση του.

«Υπεκφεύγεις. Δεν μπορείς να σπάσεις το κινεζικό μπολ ενώ τρως κινεζικό ρύζι» έγραψε ο σχολιαστής Μου Ράο Φενγκ. «Σε παρακαλώ πες στα μανδαρινικά ότι η Ταϊβάν είναι μέρος της Κίνας, αλλιώς δεν δεχόμαστε τη συγγνώμη σου», υπογράμμισε ένας άλλος χρήστης, ο Ταϊ Γουα Ντάι Σι.



Το βίντεο της συγγνώμης του Σίνα δεν απογοήτευσε όμως μόνο τους Κινέζους. Αμερικανοί χρήστες του Twitter, μεταξύ των οποίων και γνωστές προσωπικότητες των ΗΠΑ, επέκριναν τον 44χρονο για την «οπισθοχώρηση». «Η Ταϊβάν είναι χώρα. Το Χονγκ Κονγκ πρέπει να είναι ελεύθερο. Αν είσαι απρόθυμος να πεις αυτά τα πράγματα επειδή μπορεί να χάσεις χρήματα, τότε είσαι ένας άθλιος δειλός» σχολίασε ο συντηρητικός σχολιαστής Μπεν Σαπίρο στην πλατφόρμα. «Αξιολύπητο» σχολίασε ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστρής Τομ Κότον για το «mea culpa» του παλαιστή. «Ντροπή σου, Σίνα. Η Ταίβάν είναι χώρα και δημοκρατία. Μόλις ζήτησες συγγνώμη σε μια δικτατορία», έγραψε στο Twitter ο Κιθ Όλμπερμαν.



Ειδήσεις σήμερα

Αποκαλύψεις «βόμβα» για τον Μπόρις Τζόνσον: «Αποκαλούσε τον κορωνοϊό Kung-Flu και ήθελε να μολυνθεί live στην τηλεόραση»

Λάρισα: Διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο 5χρονης στο Γενικό Νοσοκομείο

Ρόδος: Στην ανακρίτρια ο γυναικολόγος που κατηγορείται για βιασμούς - Τι υποστηρίζει ο ίδιος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης