Κορωνοϊός - Γερμανία: Νόμος του κράτους το «φρένο έκτακτης ανάγκης» για την πανδημία

Κορωνοϊός - Γερμανία: Νόμος του κράτους το «φρένο έκτακτης ανάγκης» για την πανδημία

Ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ υπέγραψε το «φρένο έκτακτης ανάγκης» μετά την υπερψήφισή του από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο και το Ομοσπονδιακό συμβούλιο - «Οριακά δημοφιλής» η ρύθμιση παραδέχεται η Μέρκελ

germania_korwnoios
Το νόμο για το «φρένο έκτακτης ανάγκης» που προβλέπει την άμεση λήψη μέτρων, όταν υπάρχει αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων, υπέγραψε πριν από λίγη ώρα ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος της Γερμανίας Φράνκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, μετά την υπερψήφισή του από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο και το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο.

Ωστόσο, η ρύθμιση έχει προκαλέσει αντιδράσεις στη Γερμανία, κυρίως για την πρόβλεψη απαγόρευσης κυκλοφορίας. Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση της Ένωσης Οικογενειακών Επιχειρήσεων, παραδέχθηκε ότι η νέα νομοθεσία είναι «μόνο οριακά δημοφιλής», τόνισε ωστόσο ότι «την χρειαζόμαστε ως κυματοθραύστη για το τρίτο κύμα» της πανδημίας.

Η νέα νομοθεσία προβλέπει ότι αν ο δείκτης κρουσμάτων υπερβεί το 100 (ανά 100.000 κατοίκους και εντός επτά ημερών), επιβάλλεται αυτομάτως μεταξύ άλλων απαγόρευση της κυκλοφορίας από 22:00 έως 5:00, κλείνουν οι επιχειρήσεις εστίασης, ενώ τα καταστήματα λιανικής πώλησης λειτουργούν μόνο με ραντεβού και αρνητικό τεστ για κορωνοϊό. Αν τα κρούσματα ξεπεράσουν τα 150, τα καταστήματα λειτουργούν μόνο με το σύστημα click & collect, ενώ στα 165 κρούσματα κλείνουν και τα σχολεία.

Ειδήσεις σήμερα:

E-shop «φάντασμα»: Πήραν τα λεφτά απ’ τις παραγγελίες και έγιναν …καπνός!


Εμβολιασμοί επτά ημέρες την εβδομάδα και έως τις 12 το βράδυ

Εντυπωσιακός ο Πετρούνιας, έκλεισε θέση για τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης