Βραζιλία: Αθωώθηκε ο Λούλα και μπορεί να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές το 2022
Το Ανώτατο Δικαστήριο επιβεβαίωσε την ακύρωση των καταδικαστικών αποφάσεων σε βάρος του πρώην προέδρου της Βραζιλίας - Είχε κατηγορηθεί για δωροδοκία και διαφθορά
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας επιβεβαίωσε χθες Πέμπτη την ακύρωση των καταδικαστικών αποφάσεων σε βάρος του πρώην προέδρου της χώρας Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβαγια διαφθορά, κάτι που του επιτρέπει να είναι εκ νέου υποψήφιος για το κορυφαίο αξίωμα της χώρας της Λατινικής Αμερικής στις εκλογές του 2022.
Με μεγάλη πλειοψηφία (8 ψήφοι υπέρ-3 κατά) η ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου επικύρωσε την απόφαση του δικαστή Έντσον Φακίν, ο οποίος είχε αποφανθεί στις αρχές Μαρτίου πως το δικαστήριο στην πολη Κουριτσίμπα (νότια) που είχε κρίνει ένοχο τον Λούλα σε δύο δίκες ήταν «αναρμόδιο».
Ο πρώην πρόεδρος (2003-2010) αποκτά έτσι το δικαίωμα να διεκδικήσει τρίτη θητεία κι αναμένεται να αναμετρηθεί με τον Ζαΐχ Μπολσονάρου στις προεδρικές εκλογές της επόμενης χρονιάς.
Ο Λούλα, 75 ετών, είχε κατηγορηθεί πως δωροδοκήθηκε για να ευνοήσει κατασκευαστικές εταιρείες να εξασφαλίσουν την ανάθεση δημοσίων συμβάσεων, υπόθεση που συνδεόταν με τη γιγαντιαία βραζιλιάνικη δημόσια επιχείρηση πετρελαίου Petrobras, στο πλαίσιο μιας πολύ ευρύτερης έρευνας που είναι γνωστή στη Βραζιλία με την ονομασία Lava Jato («Πλύσιμο αυτοκινήτου εξπρές»).
Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος υπέβαλε επίσημα αίτηση για την ίδρυση του Deree University - Τι σημαίνει αυτό για τους υποψήφιους φοιτητές και φοιτήτριες που θέλουν ένα πτυχίο, το οποίο θα αναγνωρίζει επαγγελματικά και ακαδημαϊκά δικαιώματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Στη νέα της καμπάνια, η MISKO εμπνέεται από τις μικρές στιγμές της καθημερινότητας όπου οι άνθρωποι, παρά τις διαφορές τους, βρίσκουν τρόπους να συνδεθούν γύρω από ένα πιάτο ζυμαρικών. Ένα δέσιμο που γίνεται και τίτλος της: «Όλη η νοστιμιά είναι στο δέσιμο»