Διάγγελμα Μπάιντεν: «Είμαστε μπροστά, ως την 1η Μαΐου θα είναι διαθέσιμα τα εμβόλια για όλους τους ενήλικες»

Διάγγελμα Μπάιντεν: «Είμαστε μπροστά, ως την 1η Μαΐου θα είναι διαθέσιμα τα εμβόλια για όλους τους ενήλικες»

Ο αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε εναντίον της χαλάρωσης και του εφησυχασμού και έστειλε μήνυμα ελπίδας υποσχόμενος ότι θα «έρθουν καλύτερες μέρες»

μπαιντεν_διαγγελμα
Ξεκινώντας το διάγγελμά του σε ώρα υψηλής τηλεθέασης την επομένη της έγκρισης από το Κογκρέσο του πακέτου 1,9 τρισεκ. δολαρίων για την τόνωση της αμερικανικής οικονομίας, ο Τζο Μπάιντεν σημείωσε πως η χώρα του θα προσεχώς θα «νικήσει μια από τις πιο μαύρες και πιο σκληρές» περιόδους της ιστορίας του.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ προειδοποίησε εναντίον της χαλάρωσης και του εφησυχασμού όσον αφορά την πανδημία του νέου κορωνοϊού, τονίζοντας πως η μάχη «πολύ απέχει από το να έχει τελειώσει», ωστόσο πρόβαλε ταυτόχρονα μήνυμα ελπίδας υποσχόμενος ότι θα «έρθουν καλύτερες μέρες».

Τόνισε ακόμη ότι η κυβέρνησή του είναι μπροστά από το καθορισμένο χρονοδιάγραμμα στην προσπάθεια να εκπληρωθεί η υπόσχεσή του πως θα χορηγούνταν 100 εκατομμύρια εμβόλια τις πρώτες 100 ημέρες της θητείας του.

Ο Μπάιντεν είπε χαρακτηριστικά πως πλέον αναμένει ότι ο στόχος αυτός, να έχουν γίνει 100 εκατ. εμβόλια, θα έχει επιτευχθεί την 60ή ημέρα του στην προεδρία




Ο αμερικανός πρόεδροςόπως ανακοίνωσε θα δώσει εντολή τα εμβόλια για τον νέο κορωνοϊό να είναι διαθέσιμα σε όλους τους ενήλικους πολίτες των ΗΠΑ ως την 1η Μαΐου. Σκοπός είναι να αρθούν οι ηλικιακοί περιορισμοί.

Ο Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε επίσης πως άλλα 4.000 μέλη των ένοπλων δυνάμεων θα συμμετάσχουν στην εκστρατεία ανοσοποίησης, αυξάνοντας το σύνολό τους στα 6.000.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός - ECDC: «Κοκκίνισε», πλέον, όλη η Ελλάδα - Ανέβηκε ο δείκτης θετικότητας 

ΗΠΑ:Ο Μπάιντεν έδωσε τον καφέ του σε δημοσιογράφο-Δείτε βίντεο

Νιγηρία: 31 νεκροί σε επιθέσεις κακοποιών εναντίον χωριών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης