Σκοτώθηκε ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος Ολιβιέ Ντασό, σε δυστύχημα με ελικόπτερο

Σκοτώθηκε ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος Ολιβιέ Ντασό, σε δυστύχημα με ελικόπτερο

Ο Ολιβιέ Ντασό ήταν εγγονός του Μαρσέλ Ντασό, ιδρυτή του γαλλικού αεροναυπηγικού κολοσσού o οποίος κατασκευάζει μεταξύ άλλων τα μαχητικά  Mirage και Rafale

olivier-main1

Νεκρός κατά την συντριβή του ελικοπτέρου του στη βορειοδυτική Γαλλία είναι ο Γάλλος βουλευτής Ολιβιέ Ντασό, γιος του Σερζ Ντασό, γιος του Σερζ Ντασό και εγγονός του Μαρσέλ Ντασό,  ιδρυτή του γαλλικού αεροναυπηγικού κολοσσού Dassault Aviation, που κατασκευάζει μεταξύ άλλων  τα μαχητικά Mirage και Rafale

O 69χρονος Ολιβιέ Ντασό είχε εκλεγεί βουλευτής με το κεντροδεξιό Ρεπουμπλικανικό κόμμα. 

Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, το δυστύχημα συνέβη στο Calvados στη Νορμανδία, στη Βόρεια Γαλλία.
Στο δυστύχημα  έχασε τη ζωή του και ο πιλότος του ελικοπτέρου. Η Υπηρεσία ερευνών της Πολιτικής Αεροπορίας σε tweet που έβγαλε έγραψε ότι το ελικόπτερο συνετρίβη κατά την απογείωση.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν απέτισε φόρο τιμής στον βουλευτή του κόμματος LR με μήνυμα του στο Twitter.

«Ηγέτης της βιομηχανίας, βουλευτής, τοπικός αιρετός, διοικητής εφέδρων στην πολεμική αεροπορία: σε όλη τη διάρκεια της διάρκεια της ζωής του δεν σταμάτησε ποτέ να υπηρετεί τη χώρα μας, να αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα. Ο ξαφνικός θάνατός του είναι μεγάλη απώλεια. Οι σκέψεις είναι στην οικογένειά του και στους οικείους του», έγραψε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους.


Ο Ολιβιέ Ντασό είχε γεννηθεί το 1951 στο αριστοκρατικό προάστιο Boulogne-Billancourt. Η περιουσία του έχει υπολογιστεί σε 5 δισ. ευρώ. 

Η οικογένεια Ντασό είναι συνυφασμένη με τον φερώνυμο αεροναυτικό και αμυντικό κολοσσό, ενώ έχει επεκταθεί και στα μέσα ενημέρωσης. Ανάμεσα στα μέσα ενημέρωσης που κατέχει είναι και η εφημερίδα Le Figaro.

Ο πατέρας του, Σερζ Ντασό, έφυγε από τη ζωή πριν από τρία χρόνια σε ηλικία 93 ετών από καρδιακή ανεπάρκεια. Ήταν ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος της Γαλλίας και ο 57ος στον κόσμο, σύμφωνα με την κατάταξη του περιοδικού Forbes. Το όνομά του είχε εμπλακεί σε σκάνδαλα εξαγοράς ψήφων και κρυφών λογαριασμών.

Ο παππούς του,  Μαρσέλ Ντασό (1892 - 1986)  ίδρυσε την Dassault το 1929. Το αρχικό όνομα της εταιρείας ήταν  Société des Avions Marcel Bloch, καθώς ο Μαρσέλ είχε γεννηθεί με το επώνυμο Μπλοχ. Ο ίδιος άλλαξε το επώνυμό του  αρχικά σε Μποχ-Ντασό και το 1949 σε σκέτο Ντασό, σύμφωνα με το ψευδώνυμο που είχε στον Πόλεμο ο αδελφός του Δάριος.

000_ARP1272187
000_PAR2005022886208
000_18S3CI


Ειδήσεις σήμερα: 

Η Κρίσι Τέιγκεν στο πλευρό της Μέγκαν Μαρκλ: Αυτοί οι άνθρωποι δεν θα σταματήσουν μέχρι να αποβάλει!

Ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέφθηκε την κατεστραμμένη από τους τζιχαντιστές Μοσούλη

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Σλοβακία: Ασθενείς με Covid-19 διακομίστηκαν σε Πολωνία και Γερμανία

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης