Η Χιλή δώρισε 40.000 δόσεις εμβολίων σε Ισημερινό και Παραγουάη

Η Χιλή δώρισε 40.000 δόσεις εμβολίων σε Ισημερινό και Παραγουάη

Πάνω από 4 εκατομμύρια Χιλιανοί έχουν ανοσοποιηθεί - Η δωρεά αυτή υπογραμμίζει πόσο άνισες είναι οι εξελισσόμενες εκστρατείες ανοσοποίησης στις χώρες της περιφέρειας της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής

000_9432CM
Ισημερινός και Παραγουάη έλαβαν από περίπου 20.000 δόσεις του εμβολίου της κινεζικής φαρμακοβιομηχανίας Sinovac, δωρεά της Χιλής, ανακοίνωσαν οι κυβερνήσεις τους χθες Σάββατο.

Η δωρεά αυτή υπογραμμίζει πόσο άνισες είναι οι εξελισσόμενες εκστρατείες ανοσοποίησης στις χώρες της περιφέρειας της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, η οποία συγκαταλέγεται στις περιοχές του κόσμου που έχουν υποστεί τα βαρύτερα πλήγματα από την πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Η Χιλή — μια από τις πλουσιότερες χώρες στην περιφέρεια — έχει πλέον εμβολιάσει πάνω από 4 εκατομμύρια πολίτες της και κατατάσσεται έκτη στον κόσμο ως προς τις δόσεις που έχουν χορηγηθεί κατά κεφαλήν. Εκατοστιαία, έχει πλέον ανοσοποιήσει το ένα τέταρτο του πληθυσμού της: 4.041.536 ανθρώπους μέχρι χθες, εκ των οποίων 551.485 έχουν λάβει και τη δεύτερη δόση, σύμφωνα με δεδομένα που δημοσιοποίησε ο χιλιανός υπουργός Υγείας Ενρίκε Πάρις.

Στον Ισημερινό, αντίθετα, η αργή πορεία της εκστρατείας πυροδοτεί επικρίσεις σε βάρος της κυβέρνησης του προέδρου Λενίν Μορένο, ειδικά από δημάρχους μεγάλων πόλεων, που έχουν πλέον αναγγείλει ότι θα βγουν μόνοι τους στην αγορά για να εισαγάγουν εμβόλια. Στην Παραγουάη, η κυβέρνηση — από όλα τα μέλη της οποίας ζήτησε τις παραιτήσεις τους χθες ο πρόεδρος Μάριο Άμπντο, για να προχωρήσει σε ανασχηματισμό — αντιμετώπισε επίσης οξύτατες επικρίσεις και μαζικές διαδηλώσεις.

Στον Ισημερινό είχαν χορηγηθεί ως προχθές Παρασκευή 65.000 δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, κυρίως σε μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και φιλοξενούμενους σε οίκους ευγηρίας.

«Οι διμερείς σχέσεις φέρνουν καρπούς», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος Μορένο χθες μέσω Twitter, τονίζοντας πως οι δόσεις που δωρίστηκαν στο Κίτο από το Σαντιάγο θα αξιοποιηθούν για να ανοσοποιηθούν περισσότεροι εργαζόμενοι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και κάνοντας λόγο για «εκδήλωση της αλληλεγγύης» της κυβέρνησης του Σεμπαστιάν Πινιέρα.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι εκδόθηκε άδεια κατεπείγουσας χρήσης του προϊόντος της Sinovac.

Κλείσιμο
Το υπουργείο Εξωτερικών της Παραγουάης ανακοίνωσε από την πλευρά του την έλευση 20.000 δόσεων του ίδιου εμβολίου από τη Χιλή.

Ειδήσεις σήμερα: 
Γιατί... έπιασε τώρα ο «πόνος» τη Μέρκελ για τα ελληνοτουρκικά - Τι φοβάται η καγκελάριος

Νέες ελπίδες: Ενθαρρυντικές οι δοκιμές της Merck για φάρμακο κατά της Covid-19 που θα χορηγείται από το στόμα

Αντρέας Φυλακτού: Η σεξουαλική παρενόχληση από καταξιωμένο Έλληνα θεατρικό σκηνοθέτη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης