Ισημερινός: Τουλάχιστον 50 κρατούμενοι σκοτώθηκαν σε εξεγέρσεις
Επεισόδια σε τρεις φυλακές
Τουλάχιστον 50 κρατούμενοι σκοτώθηκαν σε εξεγέρσεις που ξέσπασαν σήμερα σε τρεις φυλακές στον Ισημερινό, ανακοίνωσε η αστυνομία.
Ο πρόεδρος Λενίν Μορένο έχει επιδιώξει να καταπολεμήσει τη βία στις φυλακές στη χώρα των Άνδεων, κηρύσσοντας το σωφρονιστικό σύστημα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω των συχνών συγκρούσεων μεταξύ εγκληματικών συμμοριών.
«Μέχρι αυτή τη στιγμή η εγκληματολογική έρευνα έχει αναφέρει περισσότερους από 50 (κρατούμενους) νεκρούς», κατά τη διάρκεια ταραχών σε τρεις φυλακές στο Γκουαγιακίλ (νοτιοδυτικά), Κουένκα (νότια) και Λατασούνγκα (νότια), ανέφερε η αστυνομία στο Twitter, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες. Η κυβέρνηση είπε μια εξέγερση στη φυλακή Γκουάγιας τέθηκε υπό έλεγχο.
Ο υπουργός Πατρίτσιο Παζμίνο απέδωσε τα περιστατικά σε «μια συντονισμένη δράση εγκληματικών οργανώσεων για την πρόκληση βίας στις φυλακές της χώρας», προσθέτοντας πως η κυβέρνηση και η αστυνομία λαμβάνουν μέτρα για να ανακτήσουν τον έλεγχο.
Στο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Φλωρεντία ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους ανέδειξε την πρότασή του για την καθιέρωση Εκπαιδευτικού Προγράμματος Κοινωνικής Αφύπνισης για την Αναπηρία και Ανάπτυξης Συμπεριληπτικής Νοοτροπίας.
Η Mapei Hellas, εταιρεία δομικών και χημικών προϊόντων, μέλος του γνωστού Ιταλικού Ομίλου Mapei, που φέτος κλείνει 25 χρόνια στην Ελλάδα, έχει εισέλθει δυναμικά σε μια νέα φάση βιώσιμης ανάπτυξης, με τη σειρά προϊόντων «Zero Line» να αποτελεί την αιχμή του δόρατος και να την οδηγεί σε ένα ακόμη καλύτερο μέλλον.