AstraZeneca: Μονάδα παραγωγής εμβολίων στη Γερμανία σχεδιάσει να κατασκευάσει η εταιρεία

AstraZeneca: Μονάδα παραγωγής εμβολίων στη Γερμανία σχεδιάσει να κατασκευάσει η εταιρεία

Για να επιταχυνθεί η παραγωγή τους

astrazeneca
Τα σχέδια για την κατασκευή μίας νέας μονάδας παραγωγής εμβολίων Covid-19 παρουσίασε η αγγλοσουηδική εταιρεία AstraZeneca.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Guardian, η φαρμακευτική εταιρεία σε συνεργασία με την γερμανική εταιρεία «IDT Biologika», θα κατασκευάσουν ένα εργοστάσιο στην τοποθεσία Ντεσάου.

Πρόκειται για μία κίνηση που στοχεύει στην επιτάχυνση της παραγωγής εμβολίων αλλά και τν αποκατάσταση του άσχημου κλίματος μεταξύ της εταιρείας και των Βρυξελλών σχετικά με τις προμήθειες του εμβολίου στα κράτη μέλη της Ευρώπης.

Η IDT Biologika, συνεργάτης προμηθειών της AstraZeneca, παρέχει γυάλινα φιαλίδια και αναλαμβάνει την έγχυση του ενέσιμου σκευάσματος, όπως γράφει η εφημερίδα.

Οι δύο εταιρείες δήλωσαν ότι διερευνούν επιλογές για να επιταχύνουν αυτή τη διαδικασία το δεύτερο τρίμηνο προκειμένου να βοηθήσουν στην αύξηση της διάθεσης εμβολίων στην Ευρώπη μετά από μια αργή έναρξη εκστρατειών εμβολιασμού σε χώρες της ΕΕ, εν μέσω έλλειψης εφοδιασμού.

Σκοπεύουν επίσης να δημιουργήσουν έως και 5.000 βιολογικούς αντιδραστήρες, ικανούς να παράγουν μηνιαίως δεκάδες εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Covid-19 της AstraZeneca.  Το νέο εργοστάσιο στη Γερμανία πάντως δεν θα τεθεί σε λειτουργία μέχρι το τέλος του 2022.

Κλείσιμο
Το εργοστάσιο θα μπορούσε επίσης να αναπτύξει και άλλα εμβόλια που έχουν παρόμοια διαδικασία παρασκευής.

Ο Pascal Soriot, διευθύνων σύμβουλος της AstraZeneca, δήλωσε: «Αυτή η συμφωνία θα βοηθήσει πολύ την Ευρώπη να οικοδομήσει μια ανεξάρτητη ικανότητα παρασκευής εμβολίων που θα της επιτρέψει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της τρέχουσας πανδημίας και να δημιουργήσει στρατηγική ικανότητα εφοδιασμού για το μέλλον».


Ειδήσεις σήμερα: 

Έλεγχοι, διασταυρώσεις, πρόστιμα: Ποιες βεβαιώσεις ισχύουν, τι προβλέπεται για την τηλεργασία

Δείτε ποια καταστήματα λειτουργούν από σήμερα και υπό ποιους όρους - Αναλυτικά τα ωράρια λειτουργίας

Επιστρέφουν στην τηλεκπαίδευση οι μαθητές - Πάει για επέκταση το σχολικό έτος;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης