Κορωνοϊός - Ισπανία: Δεκάχρονος νίκησε την Covid έπειτα από 11 μέρες νοσηλείας σε ΜΕΘ

Κορωνοϊός - Ισπανία: Δεκάχρονος νίκησε την Covid έπειτα από 11 μέρες νοσηλείας σε ΜΕΘ

Ο Ματέο πήρε εξιτήριο σήμερα, με τους γιατρούς και νοσηλευτές, που τον φρόντισαν κατά τη διάρκεια της περιπέτειάς του, να μην μπορούν να κρύψουν τη συγκίνησή τους

spania_paidi
Ένα 10χρονο αγόρι, που πέρασε 11 ημέρες δίνοντας μάχη με τη νόσο Covid-19 σε μονάδα εντατικής θεραπείας στην Ισπανία, πήρε εξιτήριο σήμερα, με τους γιατρούς και νοσηλευτές, που τον φρόντισαν κατά τη διάρκεια της περιπέτειάς του, να μην μπορούν να κρύψουν τη συγκίνησή τους.

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο νοσοκομείο Mancha Centro στο Σιουδάδ Ρεάλ ξέσπασε σε επευφημίες και χειροκροτήματα, όταν ο Ματέο Ρομάν πήρε το πράσινο φως να επιστρέψει στο σπίτι του.

«Σας ευχαριστώ τόσο πολύ όλους όσοι μου στέλνατε ευχές, σας αγαπώ όλους», είπε ο μικρός στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TVE.



Κλείσιμο
Ο Λούθας Σαλσέδο, επικεφαλής των παιδιατρικών υπηρεσιών στο Mancha Centro, συνεχάρη το αγόρι και την οικογένειά του επειδή «δεν εγκατέλειψαν ποτέ τον αγώνα, ακόμα και στις πιο οδυνηρές στιγμές».

ispania_paidi2


Ο Ματέο ήταν ένα από τα τρία παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών, που χρειάστηκε να νοσηλευτούν στη ΜΕΘ του νοσοκομείο από τον Μάρτιο λόγω Covid και η υπόθεσή του έγινε ευρέως γνωστή στην Ισπανία, αφότου μια νοσηλεύτρια ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια φωτογραφία της μαζί με εκείνον.

Ο πατέρας του Ματέο, Χαβιέρ, ευχαρίστησε τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που υπερέβησαν εαυτούς φροντίζοντας τον 10χρονο: «Του συμπεριφέρθηκαν με πολλή στοργή και μας έδωσαν δύναμη και ελπίδα, όταν τις χρειαζόμασταν».

Ειδήσεις σήμερα

Στα 941 τα νέα κρούσματα - Τα 526 στην Αττική 

Έγκριση για το εμβόλιο της AstraZeneca έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων 

Επεισόδια και χημικά στη συγκέντρωση για τον Κουφοντίνα στο κέντρο της Αθήνας - Δείτε βίντεο 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης