Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι «χαιρετίζει» την πρόθεση που έχει εκφράσει ο πρόεδρος των ΗΠΑΤζο Μπάιντεν για πενταετή παράταση της συνθήκης ελέγχου των εξοπλισμών New START με τη Ρωσία, αλλά είπε πως η Μόσχα θέλει να δει απτές προτάσεις από την Ουάσινγκτον.
Ο Λευκός Οίκοςανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, πως ο Μπάιντεν θα επιδιώξει μια πενταετή παράταση της συνθήκης ελέγχου των εξοπλισμών, η οποία λήγει στις αρχές Φεβρουαρίου, σε μια από τις πρώτες σημαντικές αποφάσεις σε θέματα εξωτερικής πολιτικής της νέας κυβέρνησης.
«Δεν μπορούμε παρά να χαιρετίσουμε την πολιτική βούληση να παραταθεί το κείμενο αυτό», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος πρόσθεσε ωστόσο ότι «όλα θα εξαρτηθούν από τις λεπτομέρειες της πρότασης αυτής». Η κυβέρνηση Τραμπ είχε επιδιώξει να επισυνάψει όρους σε ενδεχόμενη ανανέωση της συνθήκης, κάτι που η Μόσχα είχε απορρίψει.
Ο διακεκριμένος επιστήμονας φωτίζει τα κρυμμένα μυστικά του διαστήματος, εξηγεί γιατί είναι απίθανο να είμαστε μόνοι στο σύμπαν, θεωρεί ότι η εποίκηση του Αρη δεν είναι ένα βιώσιμο πρότζεκτ και επισημαίνει την αποστολή που έχουμε ως ανθρωπότητα στον πλανήτη Γη.
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.