Ο «ήρωας» αστυνομικός συνόδεψε την Καμάλα Χάρις στην ορκωμοσία

Ο «ήρωας» αστυνομικός συνόδεψε την Καμάλα Χάρις στην ορκωμοσία

Ο Γιουτζίν Γκούντμαν προτάθηκε για το Χρυσό Μετάλλιο του Κογκρέσου που θεωρείται η υψηλότερη έκφραση εθνικής εκτίμησης για διακεκριμένα επιτεύγματα και συνεισφορές

Screenshot_2021-01-20_at_9_00_44_PM
Τον αποκάλεσαν μαύρο ήρωα που αντιστάθηκε στον όχλο. Ο λόγος για τον Γιουτζίν Γκούντμαν που στάθηκε μόνος του ανάχωμα στην εισβολή του όχλου στο Καπιτώλιο και εμπόδισε τους οπαδούς του Ντόναλντ Τραμπ να μπουν στην αίθουσα συνεδριάσεων της Γερουσίας, κατευθύνοντάς τους στο σημείο όπου είχε ζητήσει να έλθουν ενισχύσεις. Ο άντρας-σύμβολο της ειρήνευσης συνόδεψε την πρώτη Αφροαμερικανή αντιπρόεδρο των ΗΠΑ στην ορκωμοσία.

Πριν από λίγες ημέρες, στο βίντεο που καταγράφηκε από τις κάμερες του Καπιτωλίου φαίνεται ξεκάθαρα ο αστυνομικός να απειλείται από το πλήθος των εισβολέων.

Ο Γιουτζίν τους απομάκρυνε διακριτικά από το τμήμα που στεγάζεται η Γερουσία οδηγώντας τους στο σημείο όπου βρισκόταν μία μεγάλη ομάδα αστυνομικών, οι οποίοι και συνέλαβαν τον υποκινητή της ενέργειας, Νταγκ Τζένσεν.

Ο Γιουνζίν, πιστός στο καθήκον του, εκείνη τη μέρα ενδέχεται να έσωσε αρκετές ζωές και αδιαμφισβήτητα η συμβολή του έπαιξε σημαντικό ρόλο, ώστε τα πρωτοφανή επεισόδια να μην λάβουν ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις. Οι εκπρόσωποι Τσάρλι Κριστ, Εμάνουελ Κλέβερ και Νάνσι Μέις πρότειναν τη βράβευση του γενναίου αστυνομικού την Πέμπτη και εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους.

Το Χρυσό Μετάλλιο του Κογκρέσου θεωρείται «η υψηλότερη έκφραση εθνικής εκτίμησης για διακεκριμένα επιτεύγματα και συνεισφορές», σύμφωνα με τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Η πρόταση θα χρειαστεί να εξεταστεί από επιτροπή προτού λάβει την τελική έγκριση.

Ο Γκούντμαν, ωστόσο, αρνήθηκε να μιλήσει δημοσίως για τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου με την εκπρόσωπο της αστυνομίας του Καπιτωλίου, Εύα Μαλέσκι, να δηλώνει ότι απαγορεύεται στο τμήμα να παραχωρεί συνεντεύξεις.

Ειδήσεις σήμερα

H ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν σε 12+1 φωτογραφίες

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη: «Τα παιδιά έχουν μετανιώσει» λέει η μητέρα - Προβληματισμένη η σύζυγος του θύματος

Ο Μπάιντεν πρόεδρος: Πώς αντέδρασε η διεθνής κοινότητα στην αλλαγή σελίδας στις ΗΠΑ 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης