«Σανίδα σωτηρίας» στην τουρκική οικονομία: Το Κατάρ εξαγόρασε το 10% του χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης

«Σανίδα σωτηρίας» στην τουρκική οικονομία: Το Κατάρ εξαγόρασε το 10% του χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης

Έναντι 300 εκατ. δολαρίων - Ερντογάν και Εμίρης Σεΐχ Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Σάνι υπέγραψαν 10 επενδυτικές συμφωνίες

erdoghan1
«Σανίδα σωτηρίας» στην τουρκική οικονομία έδωσε για μία ακόμη φορά το Κατάρ, εξαγοράζοντας το 10% του χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης έναντι του ποσού των 300 εκατ. δολαρίων.

Η συμφωνία μεταξύ των δύο κρατών επιτεύχθηκε στο πλαίσιο της 6ης Συνεδρίασης ης Ανώτατης Στρατηγικής Επιτροπής Τουρκίας-Κατάρ και αποτελεί μέρος ενός γενικότερου συνόλου 10 επενδυτικών συμφωνίων, αξίας δισ. δολαρίων.

Το Κατάρ θα αποκτήσει μερίδιο 10% στο χρηματιστήριο Borsa Istanbul από το κρατικό ταμείο της Τουρκίας, το οποίο ελέγχει περισσότερο από το 90% των συνολικών μετοχών.

erdoghan2


Η Ντόχα θα αγοράσει επίσης το 42% του Istinye Park, ενός εμπορικού κέντρου στην Κωνσταντινούπολη, για το ποσό του ενός δισ. δολαρίων από την Dogus Holding της Τουρκίας, η οποία κατέχει το υπόλοιπο 58%.

Κλείσιμο
Η κυβέρνηση του Κατάρ θα επενδύσει επίσης στο έργο Golden Horn Marina στην Κωνσταντινούπολη.

Η επιτροπή αναμένεται να συζητήσει μέτρα για την περαιτέρω ενίσχυση των τρεχόντων διμερών εμπορικών δεσμών 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κυρίως στον τομέα της ενέργειας, της άμυνας και των τροφίμων.

Οι συμφωνίες υπογράφηκαν από την Τουρκία και το Κατάρ σε ειδική τελετή το προεδρικό μέγαρο, παρουσία του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Εμίρη του Κατάρ Σεΐχ Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Σάνι.

erdoghan3



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης