Σάλος στο Παρίσι με παράνομο rave πάρτι και εκατοντάδες καλεσμένους

Σάλος στο Παρίσι με παράνομο rave πάρτι και εκατοντάδες καλεσμένους

 Εάν εντοπιστεί ο διοργανωτής κινδυνεύει με πρόστιμο μέχρι και 15.000 ευρώ - Το πάρτι έγινε σε μία τεράστια υπόγεια σήραγγα - Τα εισιτήρια πωλήθηκαν σε μέλη μιας ιδιωτικής ομάδας στο Facebook κι έγιναν ανάρπαστα σε λίγες ώρες

BELGAIMAGE-170479679-696x464
Kάτω από τη «μύτη» των γαλλικών αρχών, σε μια σκοτεινή γειτονιά των Παρισίων, υπάρχει ένα εγκαταλελειμμένο υπόγειο όπου εκατοντάδες νεαροί Γάλλοι ξεφαντώνουν σχεδόν κάθε βράδυ για να ξεχαστούν από την πανδημία.

Σε αυτή την σήραγγα τρένου, που πλέον δεν χρησιμοποιείται, νέοι που διαμένουν στο Παρίσι βρήκαν καταφύγιο για να κάνουν πάρτι.

Ένας 27χρονος Γάλλος είχε την ιδέα να οργανώσει στα κρυφά ένα rave πάρτι για 300 άτομα. Για όσους αναζητούν καταφύγιο στο lockdown που έχει επιβληθεί από τις γαλλικές αρχές για την αντιμετώπιση της πανδημίας της νόσου Covid- 19.

«Κλείστε την πόρτα», ψιθυρίζει ο πορτιέρης.

Κάθε εισιτήριο κοστίζει 15 ευρώ το Σαββατοκύριακο.

Το πάρτι πήρε το όνομα: «I Want to Break Free» κι έκανε πάταγο. Τα εισιτήρια πωλήθηκαν σε μέλη μιας ιδιωτικής ομάδας στο Facebook κι έγιναν ανάρπαστα σε λίγες ώρες.

Κλείσιμο
Όμως, η διεύθυνση στο 13ο διαμέρισμα του Παρισιού παραμένει μυστική μέχρι την τελευταία στιγμή και οι κανόνες είναι αυστηροί: φτάνετε μόνος ή σε ομάδες των δύο ή τριών το πολύ, μεταξύ 8:00 μ.μ και 9:00 μ.μ. το βράδυ.

Το πάρτι έγινε σε μία τεράστια υπόγεια σήραγγα ύψους περίπου 20 μέτρων, γεμάτο φώτα και νέους να λικνίζονται στους ήχους της rave μουσικής.

Όπως αναφέρει το γαλλικό δίκτυο France 24, το παράνομο πάρτι τα είχε όλα:μπαρ, DJ και σκονισμένο πάτωμα .

«Αποφασίσαμε να αντισταθούμε και να εκδώσουμε τα εισιτήρια για ένα κρυφό πάρτι γιατί δεν υπάρχει πλέον χώρος για τους νέους να είναι μαζί», υποστηρίζει ο 27χρονος Γάλλος, οργανωτής της μυστικής μουσικής βραδιάς.

Όπως ήταν αναμενόμενο, αρνήθηκε να δώσει το πραγματικό του όνομα, αλλά μας είπε να τον αποκαλούμε «Aλεξάντρ».

«Ξέρουμε πώς να το κάνουμε τώρα - Σε λιγότερο από δύο ώρες μπορούμε να οργανώσουμε ένα πάρτι οπουδήποτε και σε στενό κύκλο σαν κι αυτό», είπε.

Εάν οι αστυνομικές αρχές τον εντοπίσουν, τότε ο «Αλεξάντρ» κινδυνεύει με πρόστιμο ύψους έως και 15.000 ευρώ.

Καθισμένος σε παλιές καρέκλες που δονούνται από τα τεράστια ηχεία, ο 23χρονος Ιβάν και η φίλη του παρακολουθούν τους νέους να χορεύουν, οι περισσότεροι χωρίς μάσκα.

«Μόλις έπιασα την πρώτη μου δουλειά κι εργάστηκα πολύ, οπότε χρειάστηκε να ξεσκάσω», όπως λέει.

«Το lockdown έχει φέρει ανισορροπία στη ζωή μου, δεν έχω βγει από το διαμέρισμά μου για ένα μήνα - αυτό το πάρτι είναι απαραίτητο για την ψυχική μου υγεία», εξηγεί ο Ιβάν.

Αλλά δεν υπήρξε αστυνομικός που να πάρει είδηση και να διαλύσει το κρυφό πάρτι στο Παρίσι, όπως ανέφερε αστυνομική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Γενικά, λαμβάνουμε μέτρα κατά των κρυφών πάρτι όταν οι γείτονες παραπονιούνται, ειδικά για το θόρυβο», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Ειδήσεις σήμερα

Μητσοτάκης: Αορίστου χρόνου όλοι οι γιατροί που εργάζονται στις ΜΕΘ

Ελληνοτουρκικά: Η Άγκυρα επιμένει στις προκλήσεις: NAVTEX για την αποστρατικοποίηση έξι νησιών

Βρετανία: Έκλεψαν σημειωματάρια του Δαρβίνου από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης