Κορωνοϊός: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η Τσεχία

Κορωνοϊός: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η Τσεχία

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης τίθεται σε ισχύ από τις 5 Οκτωβρίου και θα έχει διάρκεια 30 ημερών

tsexia
Κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από τις 5 Οκτωβρίου και θα έχει διάρκεια 30 ημερών, κήρυξε σήμερα η κυβέρνηση της Τσεχίας, σε μια προσπάθεια να περιορίσει την επιθετική εξάπλωση του κορωνοϊού.

«Σήμερα, μετά από πρότασή μου, η κυβέρνηση αποφάσισε να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης», επιβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας, Ρομάν Πρίμουλα σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας πως το ειδικό αυτό καθεστώς είναι απαραίτητο για την επιβράδυνση του αυξανόμενου αριθμού ασθενών.

Σύμφωνα με τον Πρίμουλα, χωρίς την κήρυξη έκτακτης ανάγκης, ο αριθμός των μολυσμένων με Covid-19 στα τέλη Οκτωβρίου θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ικανότητα των ιατρικών εγκαταστάσεων να ανταποκριθούν στις ανάγκες, καθώς πολλοί ιατρικοί υπάλληλοι βρίσκονται ήδη σε καραντίνα.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα συνοδεύεται από αυστηρότερα μέτρα, όπως το κλείσιμο σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε περιοχές υψηλού κινδύνου, για δύο εβδομάδες. Στα άλλα μέτρα που θα εφαρμοστούν, προβλέπεται η παρουσία μέχρι 500 ατόμων σε θεατρικές και κινηματογραφικές παραστάσεις, χωρίς να επιτρέπεται η κατανάλωση τροφίμων και ποτών, ενώ απαγορεύονται οι μουσικές συναυλίες και οι όπερες για διάστημα 14 ημερών. Ακόμα, απαγορεύονται μαζικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε εσωτερικούς χώρους με περισσότερα από 10 άτομα και κάθε υπαίθρια εκδηλώση με περισσότερα από 20 άτομα.

Η τσεχική κυβέρνηση κήρυξε προηγουμένως κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις 12 Μαρτίου, η οποία, μετά από διαδοχικές παρατάσεις, έληξε μετά από 66 ημέρες, στις 17 Μαΐου.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Διασωληνωμένος 25χρονος στο Ασκληπιείο - Πώς βρέθηκε στη ΜΕΘ έπειτα από δύο αρνητικά τεστ

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης στο protothema.gr: Σηκώνομαι 4:30, στις 5:30 βάζω τις τυρόπιτες να ψηθούν

Αυθαίρετα: «Φράκαρε» το σύστημα - «Παράθυρο» για ρύθμιση και μετά την 1η Οκτωβρίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης