Spiegel: Οι δράστες ήθελαν να πεθάνει ο Ναβάλνι στο αεροπλάνο!

Spiegel: Οι δράστες ήθελαν να πεθάνει ο Ναβάλνι στο αεροπλάνο!

Οι γερμανικές αρχές θεωρούν ότι το Νόβιτσοκ που χρησιμοποιήθηκε ήταν ακόμη πιο ισχυρό απ’ ό,τι τις προηγούμενες φορές

navalny_al
Σε αποκαλύψεις για την απόπειρα δηλητηρίασης του Αλεξέι Ναβάλνι προχωρά το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, σύμφωνα με το οποίο αυξάνονται οι ενδείξεις ότι το Κρεμλίνο μπορεί να έχει εμπλακεί στην υπόθεση. Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, οι δράστες έκαναν έναν αδίστακτο υπολογισμό, που όμως απέτυχε.

Το Spiegel δημοσιεύει πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες το δηλητήριο που χρησιμοποιήθηκε κατά του Nαβάλνι αποτελεί περαιτέρω ανάπτυξη προηγουμένως γνωστών συνθέσεων του νευροτοξικού παράγοντα Novitschok.

«Το δηλητήριο είναι ακόμη πιο ισχυρό από τις προηγούμενες μορφές του», εξήγησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών (BND), Μπρούνο Κάαλ, σε μια μυστική συνάντηση την περασμένη εβδομάδα.

Τι πιστεύει η γερμανική κυβέρνηση

Για τη γερμανική κυβέρνηση, η σύνθεση του νευροτοξικού παράγοντα Novitschok είναι η πιο σημαντική ένδειξη ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα μπορούσε να εμπλέκεται στην υπόθεση. Θεωρείται ότι όσο πιο περίπλοκη, νεότερη και πιο σπάνια είναι η χημική σύνθεση του δηλητηρίου, τόσο πιθανότερο είναι να φτάσει κανείς σε αυτήν με τη βοήθεια του ρωσικού κρατικού μηχανισμού.

Οι γερμανικές αρχές ασφαλείας υποθέτουν επί του παρόντος ότι μόνο μια ρωσική μυστική υπηρεσία θα μπορούσε να δηλητηριάσει τον Ναβάλνι στον δρόμο προς ή στο αεροδρόμιο. Δεδομένου ότι αποδεδειγμένα ο πολιτικός της αντιπολίτευσης παρακολουθείτο στενά από την ρωσική μυστική υπηρεσία FSB, δεν βλέπει κανείς κάποια άλλη δυνατότητα.

Ο Ναβάλνι κατέρρευσε ξαφνικά εν πτήσει από τη Σιβηρία προς την πόλη Τομσκ στα τέλη Αυγούστου παραπονούμενος για σοβαρούς μυικούς σπασμούς. Ο επικριτής του Πούτιν νοσηλεύεται τώρα στο νοσκομείο Charité του Βερολίνου, έχει ξυπνήσει από το κώμα του και ανταποκρίνεται στο περιβάλλον.

Κλείσιμο
Οι γερμανικές αρχές έχουν εν τω μεταξύ αναπαραστήσει το έγκλημα.

Οι δράστες υπολόγιζαν ότι ο Ναβάλνι θα πέθαινε στο αεροπλάνο

Ο υπολογισμός των δραστών ήταν ότι ο Ναβάλνι θα πέθαινε στο αεροπλάνο. Μόνο η θαρραλέα παρέμβαση του πιλότου, ο οποίος προσγειώθηκε αυθόρμητα στο Ομσκ, και η επακόλουθη θεραπεία του Ναβάλνι, με ένα αντίδοτο στο τοπικό νοσοκομείο, του έσωσαν τη ζωή.

Το Κρεμλίνο έχει επανειλημμένα διαψεύσει κατηγορηματικά ότι έχει σχέση με την απόπειρα δολοφονίας. Αντ 'αυτού, η Μόσχα κατηγορεί τη γερμανική κυβέρνηση ότι θέλει να κάνει πολιτική με την υπόθεση. Την Παρασκευή, η Μόσχα ζήτησε να εξετασθεί ο Ναβάλνι στο Βερολίνο από τους Ρώσους ερευνητές.



Πηγή: Der Spiegel

Ειδήσεις σήμερα:

Στα 1.270 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ολλανδία

Νίκη Κεραμέως: «Δυο οι προτεραιότητές μας με το άνοιγμα των σχολείων»

Ελβετία: Καραντίνα 10 ημερών για ταξιδιώτες από Παρίσι και άλλες 8 περιοχές της Γαλλίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης