Δεν πήρε επικύρωση ο Μπερλουσκόνι για το νέο φορολογικό

Δεν πήρε επικύρωση ο Μπερλουσκόνι για το νέο φορολογικό

Νομικό εμπόδιο βρίσκουν τα σχέδια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι για την άμεση εφαρμογή του ομοσπονδιακού - φορολογικού συστήματος στην Ιταλία.

Δεν πήρε επικύρωση ο Μπερλουσκόνι για το νέο φορολογικό
Νομικό εμπόδιο βρίσκουν τα σχέδια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι για την άμεση εφαρμογή του ομοσπονδιακού - φορολογικού συστήματος στην Ιταλία, καθώς το σχετικό νομοθετικό διάταγμα δεν μπορεί να επικυρωθεί από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

Όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση Rai Due ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο ενημέρωσε με επιστολή τον Ιταλό πρωθυπουργό ότι "δεν είναι σε θέση να επικυρώσει, με την υπογραφή του, το νομοθετικό διάταγμα για την υιοθέτηση του ομοσπονδιακού μοντέλου, αφού -όπως προβλέπει ο νόμος- η κυβέρνηση πρέπει πρώτα να απευθυνθεί  στο Κοινοβούλιο".

Ο"Καβαλιέρε", από τη Σύνοδο Κορυφής, στις Βρυξέλλες, επέμεινε στην άμεση υιοθέτηση του ομοσπονδιακού συστήματος, παρά την ισοψηφία  που σημειώθηκε χθες στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Ύστερα από αυτή την εξέλιξη αναμένεται η αντίδραση της "Λέγκας του Βορρά", καθώς η μεταρρύθμιση αποτελεί στοίχημα για την κυβέρνηση, καθώς και σημαντική δημοσκόπηση για την «τύχη»του κυβερνητικού σχήματος.

Στον αντίποδα, ο ηγέτης του κεντρώου κόμματος "Πόλος του Έθνους", Πιερφερνινάντο Καζίνι σημείωσε ότι τα σχέδια Μπερλουσκόνι για ομοσπονδιακό – φορολογικό σύστημα αναμένεται να οδηγήσουν σε νέα αύξηση φόρων και σε επιπλέον επιβάρυνση των πολιτών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης