Gilead: Πάνω από δύο εκατομμύρια δόσεις ρεμντεσιβίρης μέχρι το τέλος του έτους

Gilead: Πάνω από δύο εκατομμύρια δόσεις ρεμντεσιβίρης μέχρι το τέλος του έτους

Αναμένεται να ξεκινήσουν κλινικές δοκιμές μιας νεότερης πιο εύκολης στη χρήση εκδοχής της ρεμντεσιβίρης σε εισπνεόμενη μορφή

dokimes-arthrou
Περισσότερες από δύο εκατομμύρια δόσεις ρεμντεσιβίρης αναμένεται να έχει διαθέσιμες μέχρι το τέλος του 2020 η φαρμακευτική εταιρεία Gilead Sciences, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα Δευτέρα.

Μάλιστα, αναμένεται να ξεκινήσει κλινικές δοκιμές μιας νεότερης πιο εύκολης στη χρήση εκδοχής της ρεμντεσιβίρης σε εισπνεόμενη μορφή. Οι έρευνες αναμένεται να ξεκινήσουν τον προσεχή Αύγουστο.

Η ρεμντεσιβίρη, το πρώτο αντι-ιικό φάρμακο που έλαβε έγκριση από τις αμερικανικές και ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές για τη θεραπεία της λοίμωξης COVID-19, χορηγείται σήμερα ενδοφλέβια.

Η εισπνεόμενη εκδοχή της, που θα απαιτεί τη χρήση νεφελοποιητή (ειδική μικροσυσκευή), ενδεχομένως να καταστήσει ευκολότερη τη χρήση της σε εξωνοσοκομειακές συνθήκες, όπως υποστηρίζει η Gilead.

Η φαρμακευτική εταιρεία ήδη βρίσκεται σε διαδικασία επιχειρηματικών συμφωνιών με εννέα παραγωγούς γενοσήμων σκευασμάτων ώστε να αυξηθεί η παραγωγή της ρεμντεσιβίρης και να καλυφθούν οι ανάγκες διεθνώς, σύμφωνα με δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου, Ντάνιελ Ο' Ντέι.

Ειδήσεις σήμερα

Απολογία ψευτογιατρού: Δήλωσε εμπειρικός βοτανολόγος, ζήτησε συγγνώμη και αρνήθηκε τις κατηγορίες

Ηχητικό ντοκουμέντο: Η συνομιλία Μιωνή-Παππά που κατατέθηκε στη Βουλή

Γιαγιά ετών 62 καταδικάστηκε για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας της 6χρονης εγγονής της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης