Τα 10 στάδια μετά τον χωρισμό

Τα 10 στάδια μετά τον χωρισμό

Ομάδα αυτογνωσίας για να αναλάβουμε αληθινό ρόλο στη ζωή μας

divorce-619195_1920
Την ώρα που επισφραγιζόταν ο γάμος σου με το πρώτο φιλί δεν μπορούσες να φανταστείς ότι όλο αυτό θα είχε ημερομηνία λήξης.

Στην αρχή, οι πρώτες μέρες του γάμου κυλούσαν ήρεμα και τα κοινά όνειρα καταλάμβαναν ολοένα και περισσότερο χώρο στο «μαζί» και στο «για πάντα», μέχρι που κάποια στιγμή άρχισαν να «μπάζουν νερά» από διάφορα σημεία και να φαίνονται τα πρώτα σημάδια.

Δεν μπορούσες να το πιστέψεις και ίσως εθελοτυφλούσες, ίσως αρκέστηκες στα καθησυχαστικά σχόλια από το περιβάλλον σου, ίσως πείστηκες ότι ο ερχομός ενός (ακόμα) παιδιού θα εξισορροπούσε την κατάσταση. Αλλά τελικά το έργο αντί να αλλάζει προς το καλύτερο γινόταν όλο και χειρότερο.

Και τώρα, είναι πλέον δεδομένο ότι έχεις χαθεί μέσα σε αυτή τη κατάσταση.

Ψάχνεις να καταλάβεις τα πώς, τα γιατί, και τα πού. Το μυαλό σου έχει λεηλατηθεί από χιλιάδες σκέψεις και ατέλειωτα βασανιστικά «αν». Και αυτό ξέρεις, δεν είναι καθόλου μια εύκολη υπόθεση.

Έναν χωρισμό οι ψυχολόγοι τον περιγράφουν ως απώλεια, ως «πένθος». Βιώνεις, κυριολεκτικά, όλα τα στάδια του πένθους με τον θυμό, τον πόνο, την ανημποριά, την άρνηση, τον φόβο, από τον μήνα του «μέλιτος» έως την αποδοχή, τη συμφιλίωση και την απόφαση για την επόμενη μέρα.

Κλείσιμο
Πώς μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε όλα αυτά; Υπάρχουν ομάδες αυτογνωσίας που περιλαμβάνουν βιωματικές ασκήσεις και διάφορες τεχνικές για να αναλάβουμε πραγματικά ενεργό ρόλο στη ζωή μας. Διαβάστε αναλυτικές πληροφορίες εδώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης