Τα 10 στάδια μετά τον χωρισμό

divorce-619195_1920

Ομάδα αυτογνωσίας για να αναλάβουμε αληθινό ρόλο στη ζωή μας

Την ώρα που επισφραγιζόταν ο γάμος σου με το πρώτο φιλί δεν μπορούσες να φανταστείς ότι όλο αυτό θα είχε ημερομηνία λήξης.

Στην αρχή, οι πρώτες μέρες του γάμου κυλούσαν ήρεμα και τα κοινά όνειρα καταλάμβαναν ολοένα και περισσότερο χώρο στο «μαζί» και στο «για πάντα», μέχρι που κάποια στιγμή άρχισαν να «μπάζουν νερά» από διάφορα σημεία και να φαίνονται τα πρώτα σημάδια.

Δεν μπορούσες να το πιστέψεις και ίσως εθελοτυφλούσες, ίσως αρκέστηκες στα καθησυχαστικά σχόλια από το περιβάλλον σου, ίσως πείστηκες ότι ο ερχομός ενός (ακόμα) παιδιού θα εξισορροπούσε την κατάσταση. Αλλά τελικά το έργο αντί να αλλάζει προς το καλύτερο γινόταν όλο και χειρότερο.

Και τώρα, είναι πλέον δεδομένο ότι έχεις χαθεί μέσα σε αυτή τη κατάσταση.

Ψάχνεις να καταλάβεις τα πώς, τα γιατί, και τα πού. Το μυαλό σου έχει λεηλατηθεί από χιλιάδες σκέψεις και ατέλειωτα βασανιστικά «αν». Και αυτό ξέρεις, δεν είναι καθόλου μια εύκολη υπόθεση.

Έναν χωρισμό οι ψυχολόγοι τον περιγράφουν ως απώλεια, ως «πένθος». Βιώνεις, κυριολεκτικά, όλα τα στάδια του πένθους με τον θυμό, τον πόνο, την ανημποριά, την άρνηση, τον φόβο, από τον μήνα του «μέλιτος» έως την αποδοχή, τη συμφιλίωση και την απόφαση για την επόμενη μέρα.

Πώς μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε όλα αυτά; Υπάρχουν ομάδες αυτογνωσίας που περιλαμβάνουν βιωματικές ασκήσεις και διάφορες τεχνικές για να αναλάβουμε πραγματικά ενεργό ρόλο στη ζωή μας. Διαβάστε αναλυτικές πληροφορίες εδώ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

35542589_l

Αμερικανικές πανεπιστημιουπόλεις που μοιάζουν βγαλμένες από τα όνειρα- ή και από τα βιβλία του Χάρι Πότερ

ZARA-HOME_AT-HOME-WITH_MIMI-THORISSON_AW19-_19_

Μια συνηθισμένη καριερίστα εγκατέλειψε τη ζωή στις μεγαλουπόλεις για την εξοχή και έγινε παγκοσμίως διάσημη αφιερώνοντας τον χρόνο της αποκλειστικά σε αυτά που αγαπάει περισσότερο: στην οικογένεια και το φαγητό

interclinic_HHG_logotypa_2

Το Metropolitan Hospital, μέλος της HHG που ελέγχεται από τον διεθνή διαχειριστή κεφαλαίων CVC Capital Partners, και η «CRETA INTERCLINIC Α.Ε.» είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν ότι υπεγράφη η συμφωνία ένταξης της Creta InterClinic στον Όμιλο Hellenic Healthcare. Η ολοκλήρωση της συμφωνίας θα βρει την Creta InterClinic μέλος ενός δικτύου φορέων παροχής υγειονομικής μέριμνας που περιλαμβάνει ήδη το Υγεία, το Metropolitan, το Μητέρα, το Metropolitan General και το Λητώ.