Η κυκλαδίτικη διακόσμηση στο σπίτι σου - Ιδέες για να ζεις σε χώρους με νησιώτικη αισθητική

Η κυκλαδίτικη διακόσμηση στο σπίτι σου - Ιδέες για να ζεις σε χώρους με νησιώτικη αισθητική

Δείτε φωτογραφίες από τη νέα συλλεκτική σειρά  TÄNKVÄRD  της ΙΚΕΑ 

PH159035
Τα λευκά σπίτια με τα μπλε παράθυρα αποτελούν την απόλυτη εικόνα των Κυκλάδων. Το άσπρο συμβολίζει την αγνότητα και την καθαρότητα και το μπλε τη θάλασσα και τον ουρανό. Και είναι ακριβώς αυτά τα χρώματα που αιχμαλωτίζουν εκατομμύρια μάτια ταξιδιωτών που επιλέγουν κάθε χρόνο να χαλαρώσουν στη γοητευτική συνύπαρξη της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής.

Πώς θα σας νιώθατε αν αυτή η αύρα «αγκάλιαζε» την ατμόσφαιρα του σπιτιού σας στην πόλη; Ακούγεται σαν σενάριο βγαλμένο από τη φαντασία του ανθρώπινου νου, αλλά η δυνατότητα να δημιουργήσει κανείς κυκλαδίτικο σκηνικό στην οικία του, όπου θα βιώνει στιγμές απόλυτης ηρεμίας, είναι υπαρκτή.

Αρκεί η επιλογή υφών και επίπλων από λινό και βαμβάκι που χαρίζουν μια φυσική αίσθηση χειροποίητου. Πετσέτες, ριχτάρια και κουρτίνες που παραπέμπουν σε αιγαιοπελαγίτικα χρώματα. Σκεφτείτε στο σαλόνι σας μια πολυθρόνα κατασκευασμένη από ρατάν, που είναι βιώσιμο και ανθεκτικό υλικό, και είναι ελαφριά, για να μετακινείται εύκολα μέσα στο σπίτι ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε περίστασης.
PH158997
PH159017
PH159044
Τι ρόλο θα έπαιζαν στα δωμάτια σας κομψά καλάθια από ρατάν που αποπνέουν φυσική αίσθηση; Θα είχαν χρήση αποθηκευτικού χώρου ή θα τα αξιοποιούσατε για ψώνια – ακόμα και για πικνικ στην παραλία;

PH158999
PH159004


Προσθέστε στην ατμόσφαιρα που δημιουργούν τα επίπλα της συλλεκτικής σειράς TÄNKVÄRD και ένα ρούχο που συνδέεται με το σπίτι. Πρόκειται για ένα ζακάρ κιμονό σε γαλανόλευκους τόνους, που αγκαλιάζει το σώμα και προσφέρει την απόλυτη αναζωογόνηση. Ακριβώς όπως αισθάνεστε όταν αφήνετε τα πάντα πίσω σας και περιηγείστε στα σοκάκια των ονειρεμένων αιγαιοπελαγίτικων νησιών.

Τι σχέση έχετε με τα αξεσουάρ; Πάντως στη σειρά TÄNKVÄRD αποτελούν την τελική πινελιά και την ολοκληρώνουν. Οι μοναδικές τσάντες, σε μεγάλα και μικρότερα μεγέθη, είναι φτιαγμένες από βαμβάκι ή πλεγμένες με ανθεκτική γιούτα, που είναι ένα ανανεώσιμο υλικό και μία από τις πιο δυνατές και ανθεκτικές φυτικές ίνες της φύσης. Δημιουργούν εκπληκτικά αποτελέσματα στο σύνολο μιας εικόνας εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου, καθώς είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να προσφέρουν μια μοναδική αισθητική που υπηρετεί τις ανθρώπινες ανάγκες.

Κλείσιμο
PH159000


Ανακαλύψτε τα προϊόντα της νέας σειρά TÄNKVÄRD στα καταστήματα ΙΚΕΑ καθώς και στο ΙΚΕΑ.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης