Η κατάθλιψη και τα πολλά της «πρόσωπα»

worried-woman

Το πλήθος, η ένταση και η επιμονή των συμπτωμάτων παρουσιάζουν μεγάλη διαφοροποίηση

Η κατάθλιψη και οι υποκατηγορίες της εμφανίζεται με πολλές διαφορετικές μορφές.

Το πλήθος, η ένταση και η επιμονή των συμπτωμάτων παρουσιάζουν μεγάλη διαφοροποίηση. Η συχνότητα εμφάνισης των επεισοδίων ποικίλλει.

Ορισμένα άτομα θα έρθουν αντιμέτωπα με ένα μεμονωμένο μείζον καταθλιπτικό επεισόδιο καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους σε αντίθεση με άλλα, που θα βιώσουν επαναλαμβανόμενα και πολλαπλά επεισόδια.

Στον Δυτικό κόσμο, οι άνθρωποι θα βιώσουν κατά μέσον όρο 6 καταθλιπτικά επεισόδια στη ζωή τους.

Είναι επίσης πιθανό η κατάθλιψη να αποκτήσει χρόνιο και μονιμότερο χαρακτήρα — αν και σε αυτές τις περιπτώσεις η μορφή με την οποία εκφράζεται είναι γενικά ηπιότερη και βραδύτερη στην εξέλιξή της. Πάντως, παραμένει εξίσου, αν όχι περισσότερο, διαβρωτική για τον ψυχισμό και δυσκολότερα διαγνώσιμη και ιάσιμη. 

Διαβάστε περισσότερα στο kontasou.com

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

HHG01

Όποιο και αν είναι το επείγον, όποια και αν είναι η ώρα της ανάγκης, όπου και αν βρίσκεστε, ο όμιλος Hellenic Healthcare Group είναι δίπλα σας 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, με τμήμα επειγόντων περιστατικών, με εφημερεύοντες καταξιωμένους γιατρούς, με μονάδα εγκεφαλικών επεισοδίων, με αιμοδυναμικά εργαστήρια και με 24ωρα χειρουργεία, για να αντιμετωπιστεί οποιαδήποτε κατάσταση.

eggs

Οι άνθρωποι που τρώνε τρία έως τέσσερα αυγά την εβδομάδα, έχουν 6% μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιοπάθειας και 8% μεγαλύτερη πιθανότητα να πεθάνουν πρόωρα, σε σχέση με όσους δεν τρώνε καθόλου αυγά, επισημαίνει μια νέα  αμερικανική επιστημονική έρευνα

4533180

Η υπερπανσέληνος θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαρτίου και συμπίπτει με την εαρινή ισημερία - Το φεγγάρι θα είναι κατα 14% μεγαλύτερο και 30% φωτεινότερο - Γιατί ονομάζεται Πανσέληνος των Σκουληκιών