Φαρμακοποιοί προς υπουργεία Υγείας και Παιδείας: Μην ακυρώνετε τον εμβολιασμό των παιδιών

emvolio

«Οι εμβολιασμοί των παιδιών είναι και πρέπει να παραμείνουν υποχρεωτικοί αφού συνιστούν μείζονα παρέμβαση Δημόσιας Υγείας στη Χώρα μας, ιδιαίτερα σήμερα που έχουν αυξηθεί τα κρούσματα της Ιλαράς και άλλων νοσημάτων λόγω μη εμβολιασμού» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος

Να ξεκαθαρίσουν το θολό τοπίο σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό των παιδιών ζητούν από τους επικεφαλής των υπουργείων Υγείας και Παιδείας και οι φαρμακοποιοί, μετά τους παιδιάτρους που ανέδειξαν την περασμένη εβδομάδα τις αμφίσημες οδηγίες αναφορικά με τους εμβολιασμούς των παιδιών πριν από την εγγραφή τους σε παιδικούς σταθμούς και σχολεία.

«Στο ζήτημα της Δημόσιας Υγείας δεν χωρούν αμφισημίες και δισταγμοί» αναφέρουν οι εκπρόσωποι των Ελλήνων φαρμακοποιών σε ανακοίνωσή τους, περιγράφοντας ουσιαστικά τη στάση των αρμοδίων που ναι μεν διαβεβαιώνουν πως ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός, αλλά στην πράξη ανοίγουν «παράθυρα» και «παραθυράκια» για τους γονείς που δεν επιθυμούν – σσ χωρίς να υπάρχει αντένδειξη ή άλλος ιατρικός λόγος- τον εμβολιασμό.

«Οι εμβολιασμοί των παιδιών είναι και πρέπει να παραμείνουν υποχρεωτικοί αφού συνιστούν μείζονα παρέμβαση Δημόσιας Υγείας στη Χώρα μας, ιδιαίτερα σήμερα που έχουν αυξηθεί τα κρούσματα της Ιλαράς και άλλων νοσημάτων λόγω μη εμβολιασμού» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), καλώντας παράλληλα τα αρμόδια υπουργεία να λάβουν ξεκάθαρη θέση επί του σημαντικού αυτού ζητήματος.

«Η Πολιτεία και τα αρμόδια όργανα οφείλουν να ενημερώσουν υπεύθυνα την ελληνική κοινωνία για τα οφέλη του εμβολιασμού, σύμφωνα και με τις Οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και να εξασφαλίσουν την πρόσβαση όλων των παιδιών στους εμβολιασμούς» υπογραμμίζει ο ΠΦΣ.

«Με αποφασιστικό τρόπο πρέπει να κλείσουν τα όποια παράθυρα για την ακύρωση της επιτυχίας του στόχου για καθολικό εμβολιασμό όλων των παιδιών» αναφέρει ο ΠΦΣ, καταλήγοντας πως «οι εμβολιασμοί των παιδιών είναι και πρέπει να παραμείνουν υποχρεωτικοί».

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Χώρα

Του Μεσαίωνα ,και λαός υποανάπτυκτος!Με το εμβόλιο θα δηλητηριαστούν τα παιδάκια,αυτά ακούν οι γονείς,και τα φάρμακα στην γρίπη κάνουν κακό στον άνθρωπο .Οταν όμως, μη γενοιτο,όταν έρχεται ο καρκίνος,τρέχουν για βαρειά φάρμακα.

Dr.

Πρόκειται για ανεύθυνους γονείς που, όχι μόνον βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή των παιδιών τους, αλλά και τη ζωή άλλων παιδιών που, π.χ. λόγω ηλικίας, δεν έχουν προλάβει ακόμα να εμβολιαστούν. Παιδιά που δεν έχουν εμβολιαστεί, δεν έχουν καμία θέση, ούτε σε παιδικούς σταθμούς, ούτε σε σχολεία.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

latest_breast_cancer2

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο διεθνούς φήμης καθηγητής Χειρουργός Μαστού στο Memorial, VIRGILIO SACCHINI, ανακοίνωσε τη συνεργασία σε επιστημονικό επίπεδο μεταξύ του Ιατρείου Μαστού της Γυναικολογικής Κλινικής του Ερρίκος Ντυνάν και του Breast Unit του Memorial Sloan Kettering Cancer Center της Νέας Υόρκης