Αυτό είναι το «θαυματουργό» μανιτάρι που επιβραδύνει την αύξηση του βάρους

Αυτό είναι το «θαυματουργό» μανιτάρι που επιβραδύνει την αύξηση του βάρους

Οι ευεργετικές ιδιότητες αυτού του μανιταριού μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον πόλεμο κατά της παχυσαρκίας, επισημαίνουν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Τσανγκ Γκουνγκ

Ένα «θαυματουργό» μανιτάρι που χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στην κινέζικη ιατρική υπόσχεται να συμβάλλει σημαντικά στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας.

Η μελέτη που διενήργησαν ερευνητές στην Ταϊβάν έδειξε ότι η κατανάλωση των μανιταριών του είδους Ganoderma lucidum επιβραδύνει την αύξηση του βάρους, αλλάζοντας τον πληθυσμό των βακτηρίων στο στομάχι. 
 
Κατά τη διάρκεια της έρευνας πραγματοποιήθηκαν πειράματα σε δύο ομάδες ποντικιών που κατανάλωναν τροφή υψηλών λιπαρών για περίπου δύο μήνες. Τα ποντίκια στην ομάδα που επίσης λάμβανε το μανιτάρι ήταν αισθητά πιο αδύνατα στο τέλος του πειράματος από τα ποντίκια που δεν το κατανάλωναν.

Οι ευεργετικές ιδιότητες αυτού του μανιταριού μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον πόλεμο κατά της παχυσαρκίας, επισημαίνουν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Τσανγκ Γκουνγκ, προειδοποιώντας ωστόσο ότι η κατανάλωσή του δεν μπορεί να επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, αν δεν συνοδεύεται από υγιεινή διατροφή.

Το G. lucidum χορηγούνταν εδώ και αιώνες από την παραδοσιακή ιατρική της Κίνας καθώς πιστεύεται ότι ενισχύει την υγεία και εξασφαλίζει μακροζωία.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

superman

Από πότε το στομάχι φιλοξενεί "βακτήρια", παιδιά? Τα περιεχόμενα του στομάχου απ' ότι θυμάμαι είναι οξέα (και υδροχλωρικό) τα οποία δεν ευνοούν καθόλου την ανάπτυξη βακτηρίων, αν εξαιρέσει κανείς κάποιο ελικοειδές βακτήριο το οποίο προκαλεί έλκη και χρήζει ιατρικής βοήθειας. Μήπως το άρθρο εννοεί το λεπτό ή παχύ έντερο?

QN

Τα οξέα του στομάχου - που δεν αποτελείται - ΕΙΝΑΙ υδροχλωρικό οξύ, στη θεωρία δημιουργούν ένα αφιλόξενο περιβάλλον για μικροοργανισμούς. Στην πράξη όμως το στομάχι παραμένει σε αρκετά χαμηλά όξινα επίπεδα για λίγο χρονικό διάστημα και επανέρχεται σε μέτρια όξινα επίπεδα για το μεγαλύτερο διάστημα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την επιβίωση αρκετών μικροοργανισμών, βακτηρίων και ιών όπως για παράδειγμα του βακτηρίου σαλμονέλλα και του ιού της γαστρεντερίτιδας. Η "άμυνά" μας, τα μη παθογόνα συμβιωτικά βακτήρια δηλαδή, βρίσκονται κατά κύριο λόγο στο παχύ έντερο. Η προστατευτική τους δράση οφείλεται στην ανταγωνιστική δράση έναντι άλλων μικροοργανισμών. Για να το εξηγήσω, χωρίς να εμβαθύνω ιδιαίτερα, τα μη παθογόνα συμβιωτικά βακτήρια παράγουν πληθώρα αντιμικροβιακών πεπτιδίων (μικρές πρωτεϊνες) που σκοπό έχουν να σκοτώσουν τα παθογόνα μικρόβια. Πολύ σημαντική πηγή τέτοιων βακτηρίων είναι το γιαούρτι, αλλά κ συμπληρώματα διατροφής με προβιοτικά, κατά κύριο λόγο του γένους Lactobacillus και Bifidobacterium.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης