Βίντεο: Ποιος έχει Εμπολα και ποιος όχι;

Βίντεο: Ποιος έχει Εμπολα και ποιος όχι;

Δείτε πώς ο θανατηφόρος ιός εξαπλώνεται 

Βίντεο: Ποιος έχει Εμπολα και ποιος όχι;
Μέσα από δύο βίντεο που μοιράστηκαν στις σελίδες τους στο facebook CNN και Washington Post προσπαθήσουν να ενημερώσουν το κοινό σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στο ανθρώπινο σώμα εάν κανείς προσβληθεί από τον θανατηφόρο ιό, αλλά και το πώς ο Εμπολα εξαπλώνεται. 


Κλείσιμο
Post by CNN.


Τα συμπτώματα συνήθως εμφανίζονται δύο μέρες έως και τρεις εβδομάδες μετά την επαφή με τον ιό και σε αυτά περιλαμβάνονται πυρετός, πονόλαιμος, μυϊκοί πόνοι και πονοκέφαλος. Συνήθως, συνοδεύονται από ναυτία, εμετό και διάρροια, και ταυτόχρονα μειωμένη λειτουργία του συκωτιού και των νεφρών. Σε αυτό το στάδιο, ορισμένα άτομα αρχίζουν να εμφανίζουν προβλήματα αιμορραγίας. 




Ο ιός μεταδίδεται με απευθείας επαφή με το αίμα ή άλλα σωματικά υγρά του ασθενούς, όπως τα ούρα, το σάλιο και ο ιδρώτας. Μπορεί κανείς να μολυνθεί επίσης εάν πιάσει μουσκεμένα ρούχα ή σκεπάσματα του ασθενούς ή αν αγγίξει τη μύτη, το στόμα και τα μάτια του. Δεν έχει τεκμηριωθεί η διάδοση μέσω του αέρα στο φυσικό περιβάλλον.

Ο ιός μπορεί να αναχαιτιστεί με την απομόνωση των ασθενών, τη λήψη προφυλάξεων από τα άτομα που παρέχουν ιατρική φροντίδα στους νοσούντες και τον εντοπισμό ατόμων με τα οποία οι ασθενείς βρίσκονταν σε στενή επαφή όταν εκδήλωσαν την ασθένεια. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης