Νερό από τις πιο αγνές πηγές του κόσμου!

Νερό από τις πιο αγνές πηγές του κόσμου!


Αγνό, πλούσιο σε φυσικά μεταλλικά στοιχεία, με ισορροπημένο pH, υπέροχη γεύση και μηδέν Νιτρικά (το Φυσικώς Ανθρακούχο Μεταλλικό νερό) και σχεδόν μηδεν νιτρικά (το Φυσικό Μεταλλικό νερό), το AQUA Carpatica αποτελεί ένα θαύμα της παρθένας φύσης.

blabla

Sponsored Content

Το τελευταίο άγριο δάσος της Ευρώπης, ανέγγιχτο από τον πολιτισμό, τη γεωργία και τη βιομηχανία, βρίσκεται στα Καρπάθια Όρη της Ρουμανίας. Μια μαγευτική οροσειρά 120.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, που καλύπτεται από απάτητα δάση ελάτων και βελανιδιών και αποτελεί καταφύγιο για τον μεγαλύτερο αριθμό αρκούδων σε ολόκληρη την Ευρώπη αλλά και άλλων αγρίων ζωών.

6-neo


Στο υπέδαφος, ανενεργά ηφαίστεια αναβλύζουν φυσικό διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο μέσα από τα ηφαιστιογενή πετρώματα αναμειγνύεται με τα υπόγεια κοιτάσματα νερού.
Εκεί, στη μέση των Καρπάθιων, και σε υψηλά οροπέδια, βρίσκεται η περιοχή Bucovina, μια έκταση με άγρια φυσικά τοπία, απέραντες κοιλάδες γεμάτες αγριολούλουδα και κρυστάλλινα ρυάκια που περνούν μέσα από βαθύσκιωτα δάση.
Κλείσιμο
Σε αυτόν τον μαγευτικό τόπο βρίσκονται οι πηγές του AQUA Carpatica, καλά κρυμμένες, μέσα σε παρθένα δάση, απομονωμένες από οποιαδήποτε ανθρώπινη ή βιομηχανική δραστηριότητα.

Ένα θαύμα της παρθένας φύσης!
Αυτό το νερό που παραμένει αναλλοίωτο, αγνό και αμόλυντο εδώ και αιώνες έρχεται στην Ελλάδα από έναν Έλληνα της Διασποράς τρίτης γενιάς, τον κύριο Ιωάννη Βάλβη, με καταγωγή εκ Σαντορίνης. Οι λόγοι που τον έκαναν να επενδύσει στο AQUA Carpatica και να το προτείνει στους Έλληνες καταναλωτές είναι ότι αποτελεί το μόνο νερό στον κόσμο με μηδέν Νιτρικά (το ανθρακούχο) και σχεδόν μηδενικά Νιτρικά (το φυσικό μεταλλικό). Είναι δηλαδή το ιδανικό νερό για τα βρέφη, τα παιδιά, τις εγκύους, τις θηλάζουσες και για αυτούς που προσέχουν την υγεία τους.
Το AQUA Carpatica, χωρίς πρόσθετα, χωρίς ενισχυτικά γεύσης, χωρίς τεχνητό ανθρακικό νάτριο ή επεξεργασία είναι ένα «θαύμα της παρθένας φύσης» καθώς οι πηγές, τόσο του Φυσικού Μεταλλικού Νερού, όσο και του Φυσικώς Ανθρακούχου Φυσικού Μεταλλικού Νερού, πληρούν όλα τα κριτήρια ποιότητας ενός άξιου και ιδιαίτερα καλού φυσικού μεταλλικού νερού. Δηλαδή:

pg_25_bis-neo


1 Έχουν ισορροπημένη περιεκτικότητα σε πλούσια μεταλλικά στοιχεία (φυσικοί ηλεκτρολύτες)
2 Έχουν υψηλό pH (7,94 - για το φυσικό μεταλλικό νερό)
3 Έχουν πολύ μικρή περιεκτικότητα σε Νάτριο
4 Τα νερά αναβλύζουν στην πηγή κατόπιν μιας μακρόχρονης υπόγειας γεωλογικής διαδρομής των υδάτων με φιλτράρισμα και εμπλουτισμό σε μεταλλικά στοιχεία (40 χρόνια υπόγειας διαδρομής για το ανθρακούχο και 20 χρονιά για το φυσικό μεταλλικό νερό, διαδρομές υπολογισμένες επιστημονικά από υδρογεωλόγους με την μέθοδο των ισοτόπων).
5 Είναι πλούσια σε διττανθρακικἀ άλατα
6 Το Ανθρακούχο έχει παντελή έλλειψη Νιτρικών και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό σχεδόν μηδενικά Νιτρικά (0,6 mgr/L)
7 Το νερό μεταφέρεται από την πηγή με υπόγειες σωληνώσεις INOX και εμφιαλώνεται  μερικά χιλιόμετρα μακριά εκτός των δασών, μιας και η πηγή είναι σε αυστηρά προστατευόμενη περιοχή όπου   απαγορεύεται κάθε άλλη διέλευση αλλά και ανθρώπινη δραστηριότητα.
Καθόλου τυχαίο ότι παρότι υπάρχει στην αγορά εδώ και μόλις δέκα χρόνια το AQUA Carpatica έχει πετύχει διεθνή αναγνώριση και ήδη έχει λάβει 50 Διεθνή Βραβεία και διακρίσεις για την ποιότητα και τη γεύση του.

Ας μιλήσουμε για τα Νιτρικά
Τα Νιτρικά (NO3) στο πόσιμο νερό είναι επιβλαβή για την υγεία και η Ευρωπαϊκή Ένωση με ειδική Οδηγία της (Directive 91/676/EEC) τα θεωρεί ως τον κύριο παράγοντα μόλυνσης των υδάτων στην Ευρώπη και επιβάλει τον περιορισμό της χρήσης τους. Τα Νιτρικά μπορούν να δημιουργήσουν Σύνδρομο κυάνωσης των βρεφών, προβλήματα στο νωτιαίο μυελό, σχιστίες (π.χ. λαγόχειλο) και δυσπλασία των άκρων (δυσμελία) σε νεογέννητα. Ακόμη, τα υψηλά νιτρικά στο πόσιμο νερό προκαλούν προβλήματα στον μεταβολισμό, ιδίως στον θυροειδή, και στο κυκλοφοριακό σύστημα.

Το σταυρόλεξο του νερού
Καθώς τα προβλήματα με το πόσιμο νερό των πόλεων είναι πολλά (χλωρίωση, νιτρικά, προβληματικό δίκτυο με θολό νερό και αλλά) οι καταναλωτές έχουν δυο επιλογές πέρα από το νερό της ύδρευσης: τα φίλτρα και το εμφιαλωμένο νερό.
Το πρόβλημα είναι ότι με τα μηχανικά φίλτρα, μειώνεται το φορτίο σε ανεπιθύμητα στερεά και μικροβιολογικές ενώσεις αλλά δεν μπορούν να αποκλείσουν την χημική μόλυνση σε Νιτρικά, τα οποία είναι σε μορφή ιόντων και δεν περιορίζονται με μηχανικά φίλτρα.

Από την άλλη, τα επεξεργασμένα νερά (αντίστροφη ώσμωση) τα λεγόμενα purified/processed waters, περιορίζουν μεν τα Νιτρικά αλλά αποκλείουν ταυτόχρονα τους ηλεκτρολύτες από το νερό τους καθότι η ώσμωση, μαζί με τον περιορισμό των «βρώμικων» και ανεπιθύμητων στοιχείων, αποκλείει αναγκαστικά από την σύνθεση του νερού και τα θετικά του στοιχεία (ηλεκτρολύτες και μεταλλικά στοιχεία όπως το Ασβέστιο και το Μαγνήσιο).
Τα δε Φυσικά Μεταλλικά Νερά ναι μεν έχουν ηλεκτρολύτες αλλά, επειδή δια νόμου δεν δύναται να επεξεργαστούν τεχνητά, τελικά εμπεριέχουν και σχετικά ποσοστά Νιτρικών.

32973542_m


Φυσικώς Ανθρακούχα νερά και Σοδόνερα
Τα Σοδόνερα (απλά νερά - μεταλλικά ή μη- στα οποία βιομηχανικά προστίθεται ανθρακικό οξύ) έχουν διοξείδιο του άνθρακα (CO2) σε ελεύθερη μορφή. Το CO2 δεν είναι συνδεδεμένο με Μέταλλα, σχηματίζει ανθρακικό οξύ και όταν το πίνουμε απελευθερώνεται βίαια και επιθετικά στο στομάχι.

Τα Φυσικώς Ανθρακούχα Φυσικά Μεταλλικά Νερά, κατόπιν μακρόχρονης διαδρομής δίπλα σε ανενεργά ηφαίστεια, εμπεριέχουν πλούσια διττανθρακικά άλατα (διττανθρακικό ασβέστιο, διττανθρακικό μαγνήσιο, διττανθρακικο νάτριο κλπ) τα οποία θα εκλύσουν, μετά την πόση, σιγά σιγά και διαδοχικά το διοξείδιο του άνθρακα.

Η κατανάλωση φυσικώς ανθρακούχου φυσικού μεταλλικού νερού με φυσικά διττανθρακικά άλατα εξουδετερώνει την υπερβολική γαστρική οξύτητα, διευκολύνει την πέψη και το μεταβολισμό και μεταφέρει φυσικούς ηλεκτρολύτες στο σώμα. Αντιθέτως, τα σοδόνερα, δεν περιέχουν φυσικούς ηλεκτρολύτες. Η τεχνητή προσθήκη CO2 μπορεί να δημιουργήσει ένα όξινο περιβάλλον για το πεπτικό σύστημα. Αυτό αυξάνει τη γαστρική οξύτητα, η οποία μπορεί τελικά να οδηγήσει σε έλκος, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, υπέρταση και άλλες δυσάρεστες καταστάσεις.

Επίσης, το τεχνητά ανθρακούχο νερό μπορεί, κάποιες φορές, να έχει πικρή, μεταλλική ή ξινή επίγευση.

AQUA Carpatica και για παιδιά
Το Aqua Carpatica νοιάζεται και για τα παιδιά.Το Φυσικώς Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica kid κυκλοφορεί σε πρωτοποριακή συσκευασία για παιδιά με επαναστατικό ειδικό στόμιο που επιτρέπει στα παιδάκια να πίνουν νερό χωρίς να βρέξουν τα ρουχαλάκια τους. Περισσότερες πληροφορίες στο www.aquacarpatica.gr

Καρπάθια Όρη



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης