Κρουαζιερόπλοιο «Mein Schiff»: To πρώτο crash test για τα πρωτόκολλα προστασίας από τον κορωνοϊό

Κρουαζιερόπλοιο «Mein Schiff»: To πρώτο crash test για τα πρωτόκολλα προστασίας από τον κορωνοϊό

Ο κλάδος θεωρεί ότι είναι ένα «practice run» αυτό που συνέβη με το γερμανικών συμφερόντων κρουαζιερόπλοιο για το αν λειτουργούν τα πρωτόκολλα που υπάρχουν τόσο για τα μέτρα προστασίας στα πλοία όσο και στα λιμάνια κατάπλου

krouazieras
Aρνητικά ήταν τα τεστ που έκανε ο ΕΟΔΥ στα 12 μέλη του πληρώματος του γερμανικού κρουαζιερόπλοιου «Mein Schiff» προκαλώντας ανακούφιση στη διεθνή τουριστική βιομηχανία της κρουαζιέρας.

Ενώ οι εξετάσεις που έγιναν σε ιδιωτικό εργαστήριο του Ηρακλείου έδειξαν ότι είναι θετικοί στον ιό οι επαναληπτικές που έγιναν πάνω στο πλοίο όπου υπάρχει ειδικό εργαστήριο βάσει πρωτοκόλλων, τους έβγαλε αρνητικούς. Τώρα όλα κρίθηκαν από τον ΕΟΔΥ.

Ο κλάδος θεωρεί ότι είναι ένα «practice run» αυτό που συνέβη με το γερμανικών συμφερόντων κρουαζιερόπλοιο για το αν λειτουργούν τα πρωτόκολλα που υπάρχουν τόσο για τα μέτρα προστασίας στα πλοία όσο και στα λιμάνια κατάπλου.

Βγαίνοντας αρνητικά τα τεστ από τον ΕΟΔΥ αποδείχθηκε στην πράξη ότι τα πρωτόκολλα “λειτουργούν”.

Οι λιγοστές κρουαζιέρες που γίνονται όπως αυτή στην Ελλάδα «Mein Schiff» λειτουργούν και πειραματικά για να δοκιμαστούν πρωτόκολλα και αντιδράσεις.

Για την υπόθεση και το τι ισχύει μίλησε στο «Νewmoney» ο Πυθαγόρας Νάγος ανεξάρτητος Σύμβουλος Επιχειρήσεων, στον ευρύτερο Τομέα του Τουρισμού με ειδίκευση στηνεκπόνηση και υλοποίηση καινοτόμων στρατηγικών στον Τομέα των Θαλάσσιων Μεταφορών – Κρουαζιέρα, Ακτοπλοία.

«Το προαπαιτούμενο προκείμενου να γίνουν δεκτοί οι επιβάτες στην πύλη εξόδου τους από το αεροδρόμιο της Γερμανίας είναι αρνητικό τεστ αντισωμάτων, το οποίο έχει γίνει το αργότερο 72 ώρες πριν την αναχώρηση τους. Η ημέρα αναχώρησης αεροπορικώς από Γερμανία και η ημέρα επιβίβασης στο πλοίο στο Ηράκλειο Κρήτης είναι η ίδια. Αυτό, σε συνδυασμό με την καθημερινή τακτική θερμομέτρηση των επιβατών και όλα τα μέτρα του social distancing που ισχύουν επάνω στο πλοίο άλλα και στις εκδρομές δείχνουν ότι βάσει όσων η επιστήμη σήμερα γνωρίζει αναφορικά με την άμυνα στην εξάπλωση του κορωνοιού, έχει γίνει ό,τι είναι πρακτικά και ανθρωπίνως δυνατόν. Όλοι οι επιβάτες που υποβλήθηκαν σε τεστ δειγματοληπτικά βρέθηκαν άλλωστε αρνητικοί. Αναφορικά με το πλήρωμα και γι αυτούς, έχει ισχύσει ό,τι ισχύει για τους επιβάτες.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff: Αρνητικά τα επαναληπτικά τεστ στα 12 μέλη του πληρώματος

GNTM: Γυμνά μοντέλα εν δράσει - Δείτε όλα τα βίντεο

Μύκονος: Οι μπράβοι που σκοτώνουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης