Φωτογραφία: Η επιφάνεια ενός αστεροειδή πιο κοντά από ποτέ

osiris

Το εκπληκτικό υλικό που έστειλε το διαστημόπλοιο OSIRIS-REx της NASA

Όσιρις... ο θεός των νεκρών. Ο Άδης της Αιγύπτου. Η θεότητα που προκαλούσε τρόμο στους αρχαίους. Σήμερα, ο Όσιρις αποτελεί μία μακρινή ανάμνηση του ένδοξου πολιτισμού της Αρχαίας Αιγύπτου, δανείζοντας το όνομά του σε μία από τις σημαντικότερες διαστημικές αποστολές, την εξερεύνηση και μελέτη στη ζώνη των αστεροειδών.

Πώς είναι, όμως, από κοντά ένας αστεροειδής; Το OSIRIS-REx τράβηξε στις 12 Δεκεμβρίου 2018 μία εκπληκτική φωτογραφία στην περιοχή Bennu.

Η λήψη της φωτογραφίας έγινε από απόσταση μόλις 13 χιλιομέτρων, καθώς το διαστημόπλοιο ταξίδευε προς τον συγκεκριμένο αστεροειδή.

Η σύγχρονη επιστήμη μπορεί να εξάγει πολύ χρήσιμα συμπεράσματα από το πολύ καλό οπτικό υλικό που έστειλε το Osiris, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις της ανθρωπότητας για ένα σημείο του ηλιακού μας συστήματος, το οποίο θεωρείται σύνορο με τον υπόλοιπο Γαλαξία.

full__1024x1024_

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

planitis_feggari

Το YouTube παίζει σημαντικό ρόλο στο να πείσει ορισμένους ανθρώπους ότι η Γη είναι επίπεδη – Οι επιστήμονες ζητούν από την πλατφόρμα να λάβει μέτρα ούτως ώστε οι επισκέπτες να παίρνουν τις αληθείς πληροφορίες