«iGen»: H γενιά των smartpone είναι πιο ανώριμη και με ευαίσθητο ψυχικό κόσμο

young4

Στη γενιά αυτή ανήκουν όσοι έχουν γεννηθεί από το 1995 και μετά - Μεγαλώνει λιγότερο επαναστατικά, πιο ανεκτικά, λιγότερο ευτυχισμένα και εντελώς απροετοίμαστα για την ενηλικίωση

Η γενιά «iGen», που παίζει στα...δάκτυλα τα κινητά τηλέφωνα, έχει ευαίσθητο ψυχικό κόσμο. Είναι μία γενιά που δύσκολα ευχαριστιέται, που κάνει τις διαπροσωπικές της σχέσεις μέσω των social media, που αθλείται παίζοντας videogames από τον... καναπέ.

Αυτή η γενιά μεγαλώνει λιγότερο επαναστατικά,πιο ανεκτικά, λιγότερο ευτυχισμένα και εντελώς απροετοίμαστα για την ενηλικίωση, όπως επισημαίνουν σε έρευνά τους Αμερικανοί επιστήμονες.

Στη γενιά αυτή ανήκουν όσοι έχουν γεννηθεί από το 1995 και μετά.

Για τον συγγραφέα του βιβλίου,υπό τον τίτλο: «Grown Up Digital» Ντον Ταπσκοτ,οι σημερινοί έφηβοι έχουν master στην επικοινωνία της τεχνολογίας.

«Έχουν μεγαλώσει ως αλληλεπιδρώντες και επικοινωνούντες. Στη δεκαετία του 1960 είχαμε ένα χάσμα γενεών. Αυτό που έχουμε σήμερα είναι ένα άλμα γενιάς.Τα άτομα αυτά ξεπερνούν τους γονείς τους στην ψηφιακή κοινότητα«, όπως επισημαίνει στο βιβλίο του.

Για τον Τζιν Τουένγκ, καθηγητή Ψυχολογίας στο αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο, το κοκτέιλ «smartphone- social media» διαμορφώνει την προσωπικότητα των σύγχρονων εφήβων:

Όσοι ανήκουν στη γενιά iGen είναι σπιτόγατοι, λιγότερο ώριμoι και πιο επιρρεπείς σε προβλήματα ψυχικής υγείας. Περνούν πολύ περισσότερο χρόνο στο διαδίκτυο, σε κοινωνικά μέσα, παίζουν παιχνίδια, παρακολουθούν βίντεο και αφιερώνουν σαφώς λιγότερες ώρες σε δραστηριότητες εκτός οθόνης, όπως να διαβάζουν, να κοιμούνται ή να βλέπουν τους φίλους τους. Ωριμάζουν πιο αργά. Αφού προτιμούν να μένουν στο σπίτι, δεν αισθάνονται την ανάγκη να αποκτήσουν δίπλωμα οδήγησης ή να βγουν μόνοι τους.

Η μελέτη των Αμερικανών επιστημόνων έδειξε ότι, από το 2011 και μετά , στη γενιά αυτή άρχισαν να καταγράφονται πολλά κρούσματα εφήβων που δήλωναν ότι αισθάνονταν μόνοι ή αποκλεισμένοι ή ότι δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα σωστό:ακόμη κι ότι η ζωή τους ήταν άχρηστη. Ίσως δεν είναι τυχαίο ότι συμπτώματα της κατάθλιψης αυξήθηκαν κατά 60% σε μόλις πέντε χρόνια.

Σήμερα, οι Αμερικανοί έφηβοι δαπανούν έξι έως οκτώ ώρες την ημέρα σε δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης.

«Οι οθόνες κινητών από μόνες τους δεν αποτελούν πρόβλημα, το γεγονός όμως ότι έχουν πάρει τη θέση άλλων δραστηριοτήτων, φαίνεται να έχουν οδηγήσει σε αυτά τα προβλήματα ψυχικής υγείας», υποστηρίζει ο Τζιν Τουένγκ, καθηγητής Ψυχολογίας στο αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

gerst4

Με τις φωτογραφίες του στο Twitter και το Instagram προσφέρει συναρπαστικές εικόνες από μέρη της Γης που γνωρίζουν πολλοί ταξιδιώτες, αλλά όχι από τη συγκεκριμένη οπτική - Ανάμεσά τους και η Σαντορίνη

zuckerberg_ar

O όγκος των δεδομένων που άντλησε η Cambridge Analytica από ένα app... ωχριά μπροστά στην πρόσβαση που είχαν εξασφαλίσει μερικοί από τους μεγαλύτερους συνεργάτες του Facebook, σε λογαριασμούς εκατοντάδων εκατομμυρίων χρηστών - Στο νέο σκάνδαλο εμπλέκονται τράπεζες, η Apple, αλλά και το ρωσικό Yandex

1
kronos

Ο γιγάντιος πλανήτης χάνει σιγά-σιγά τους δακτυλίους του και στο μέλλον θα εξαφανιστούν τελείως - Οι πρώτες εκτιμήσεις για το φαινόμενο είχαν βασιστεί σε παρατηρήσεις των σκαφών Voyager 1 και 2 στις αρχές της δεκαετίας του '80

ROBOGIRL_Backstage5

H Ελένη Κουγιουμτζή, η Μαρίλια Καλαφατά και η Κυριακή Μπάκα αποδεικνύουν ότι κόσμος της τεχνολογίας και της πληροφορικής δεν είναι   «ανδρική υπόθεση» - Δείτε  το «ROBOGIRL» μια ταινία για την εκπαιδευτική ρομποτική εμπνευσμένη από όλες τις Ελληνίδες «αθλήτριες»  που διαπρέπουν σε αυτή την επιστήμη

16