Παιδιά παίζουν ποδόσφαιρο με πρωτόνια με τους επιταχυντές του Cern

1cern

Μία διαδραστική εμπειρία για τους μαθητές στην Ελληνογερμανική Αγωγή στην Παλλήνη

Διαδραστική μαθησιακή εμπειρία γία όλα τα παιδιά τη Μεγάλη Εβδομάδα στην Ελληνογερμανική Αγωγή στην Παλλήνη, όπου μπορούν να παίξουν ακόμα και ποδόσφαιρο με πρωτόνια στο πλαίσιο του Μεγάλου Επιταχυντή του Cern.

Δύο μοναδικές εκθέσεις θα συνυπάρξουν τη Μεγάλη Εβδομάδα στην Ελληνογερμανική Αγωγή:Το διαδραστικό τούνελ του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων (LHC) από το CERN και η Εκθεση Ζωγραφικής «Ηρωικά αναστάσιμα» του Χρήστου Μποκόρου.Το ταξίδι της εικαστικής κιβωτού του Χρήστου Μποκόρου φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του, το ταξίδι της διαδραστικής κιβωτού του CERN μόλις ξεκινά στην Ελληνογερμανικής Αγωγή.

Η έκθεση έργων τέχνης του Χρήστου Μποκόρου στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του σχολείου με την ιδιαίτερη αισθητική και πνευματική ατμόσφαιρα που δημιούργησε ήταν για όλους μία ξεχωριστή εικαστική εμπειρία, μία εμπειρία . Παράλληλα από τη Δευτέρα 26 Μαρτίου θα φιλοξενηθεί στο σχολείο το τούνελ του Μεγάλου ΕπιταχυντήΑδρονίων (LHC).

Συνεχίζοντας την πολυετή συνεργασία με το CERN στον τομέα της εκπαίδευσης καιτης διάχυσης της επιστημονικής γνώσης, η Ελληνογερμανική Αγωγή καλεί όλους σε ένα μοναδικό ταξίδι στον μικρόκοσμο, για να φωτίσουμε έννοιες, όπως «η επιτάχυνση στοιχειωδών σωματιδίων», «οι συγκρούσεις υψηλώνενεργειών» ή «το μποζόνιο Higgs». Πρόκειται για μια πλήρως διαδραστική και ενδιαφέρουσα μαθησιακή εμπειρία.

Αξιοποιώντας οπτικοακουστικά συστήματα και αισθητήρες κίνησης υψηλής τεχνολογίας ο επισκέπτης παίζει …ποδόσφαιρο με πρωτόνια υψηλής ενέργειας και προκαλείσυγκρούσεις, οι οποίες γεννούν πλήθος νέων σωματιδίων. Όπως ακριβώς γίνεται κάθε στιγμή στους επιταχυντές του CERN, όπως ακριβώς έγινε τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του σύμπαντος. Κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας η επίσκεψη στο τούνελ του LHC θα συνδυαστεί μεδιαλέξεις και συζητήσεις (διάρκειας περίπου 30 λεπτών) με τους συνεργάτες του ΤμήματοςΕρευνας και Ανάπτυξης αλλά και με τους εκπαιδευτικούς Φυσικών Επιστημών του σχολείου μας,ώστε να απαντηθούν τα ερωτήματα μικρών και μεγάλων.

Όι δύο εκθέσεις θα είναι ανοιχτές για το κοινό από τη Μεγάλη Δευτέρα έως τη Μεγάλη Τετάρτη από τις 10.00 έως τις 14.00. Το τούνελ του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων (LHC) του CERN θα παραμείνει στο σχολείο μέχρι τις 23 Απριλίου.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

0000har21-main1

Οκτώ μηχανικοί «έδωσαν» 2.500 εργασίας για να προκύψει ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα - Το μπλε του ζαφειριού, οι επενδύσεις από χρυσό και διαμάντια και τα 1.6 εκατ. ευρώ που θα χρειαστεί για να την αποκτήσει κάποιος

5
kersti

Η Πρόεδρος Κέρστι Καλγιουλάιντ μίλησε σε μια ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό με θέμα «Creating e-solutions to grow economies: The Estonian Experience" και δέχθηκε ερωτήσεις για τα «μυστικά» που οδήγησαν την Εσθονία να γίνει πρότυπο ηλεκτρονικής διαχείρισης στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, στα 25 χρόνια της ανεξαρτησίας της

pc_main01

Αντιφατική τοποθέτηση του Νίκου Παππά: Στις 11 Μαϊου υπέγραψε την τροπολογία για να επιβληθεί το ψηφιακό χαράτσι του 2%, σήμερα είπε ότι η επιβολή του τέλους πρέπει να επανεξεταστεί ώστε οι πολίτες να εξοικειωθούν με τη νέα τεχνολογία

56
arxaiotita

Το μοναδικό Μουσείο Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδας μάς ξεναγεί στην ιστορία της επικοινωνίας με VR τεχνολογία – Σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό από τα αρχεία του ΟΤΕ, το πρώτο στούντιο τηλεόρασης και η εξέλιξη των δικτύων μέχρι τα σύγχρονα smartphones 

1