Παιδιά παίζουν ποδόσφαιρο με πρωτόνια με τους επιταχυντές του Cern

1cern

Μία διαδραστική εμπειρία για τους μαθητές στην Ελληνογερμανική Αγωγή στην Παλλήνη

Διαδραστική μαθησιακή εμπειρία γία όλα τα παιδιά τη Μεγάλη Εβδομάδα στην Ελληνογερμανική Αγωγή στην Παλλήνη, όπου μπορούν να παίξουν ακόμα και ποδόσφαιρο με πρωτόνια στο πλαίσιο του Μεγάλου Επιταχυντή του Cern.

Δύο μοναδικές εκθέσεις θα συνυπάρξουν τη Μεγάλη Εβδομάδα στην Ελληνογερμανική Αγωγή:Το διαδραστικό τούνελ του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων (LHC) από το CERN και η Εκθεση Ζωγραφικής «Ηρωικά αναστάσιμα» του Χρήστου Μποκόρου.Το ταξίδι της εικαστικής κιβωτού του Χρήστου Μποκόρου φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του, το ταξίδι της διαδραστικής κιβωτού του CERN μόλις ξεκινά στην Ελληνογερμανικής Αγωγή.

Η έκθεση έργων τέχνης του Χρήστου Μποκόρου στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του σχολείου με την ιδιαίτερη αισθητική και πνευματική ατμόσφαιρα που δημιούργησε ήταν για όλους μία ξεχωριστή εικαστική εμπειρία, μία εμπειρία . Παράλληλα από τη Δευτέρα 26 Μαρτίου θα φιλοξενηθεί στο σχολείο το τούνελ του Μεγάλου ΕπιταχυντήΑδρονίων (LHC).

Συνεχίζοντας την πολυετή συνεργασία με το CERN στον τομέα της εκπαίδευσης καιτης διάχυσης της επιστημονικής γνώσης, η Ελληνογερμανική Αγωγή καλεί όλους σε ένα μοναδικό ταξίδι στον μικρόκοσμο, για να φωτίσουμε έννοιες, όπως «η επιτάχυνση στοιχειωδών σωματιδίων», «οι συγκρούσεις υψηλώνενεργειών» ή «το μποζόνιο Higgs». Πρόκειται για μια πλήρως διαδραστική και ενδιαφέρουσα μαθησιακή εμπειρία.

Αξιοποιώντας οπτικοακουστικά συστήματα και αισθητήρες κίνησης υψηλής τεχνολογίας ο επισκέπτης παίζει …ποδόσφαιρο με πρωτόνια υψηλής ενέργειας και προκαλείσυγκρούσεις, οι οποίες γεννούν πλήθος νέων σωματιδίων. Όπως ακριβώς γίνεται κάθε στιγμή στους επιταχυντές του CERN, όπως ακριβώς έγινε τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του σύμπαντος. Κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας η επίσκεψη στο τούνελ του LHC θα συνδυαστεί μεδιαλέξεις και συζητήσεις (διάρκειας περίπου 30 λεπτών) με τους συνεργάτες του ΤμήματοςΕρευνας και Ανάπτυξης αλλά και με τους εκπαιδευτικούς Φυσικών Επιστημών του σχολείου μας,ώστε να απαντηθούν τα ερωτήματα μικρών και μεγάλων.

Όι δύο εκθέσεις θα είναι ανοιχτές για το κοινό από τη Μεγάλη Δευτέρα έως τη Μεγάλη Τετάρτη από τις 10.00 έως τις 14.00. Το τούνελ του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων (LHC) του CERN θα παραμείνει στο σχολείο μέχρι τις 23 Απριλίου.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

google__1_

Γαλλία και Google συμφώνησαν στο ποσό για να κλείσει η έρευνα περί φοροδιαφυγής που ξεκίνησε πριν τέσσερα χρόνια – Ο συμβιβασμός ανοίγει τον δρόμο και για άλλες εταιρείες, υποστηρίζει η γαλλική πλευρά

facebook_sxolia

Πολλοί ήταν οι εκπρόσωποι του ανδρικού φύλου που προσπάθησαν να γνωρισθούν με τη γυναίκα που απαθανατίζεται σε πίνακα του 19ου αιώνα, όπου παριστάνεται το γυμνό μοντέλο του μετά το μπάνιο - Ο πίνακας είχε αναρτηθεί αρχικά στη σελίδα του Facebook για την τέχνη World Paintings και κατόπιν έγινε viral

6
iphon11-mesa

Η έλξη που ασκεί κάθε καινούργιο iPhone δεν οφείλεται στις τεχνολογικές του καινοτομίες - Ανεξήγητα, το αρχέτυπο smartphone, το κινητό που κάποτε άλλαξε τον κόσμο, παραμένει αντικείμενο πόθου και φλέβα χρυσού για την Apple - Ποιο είναι το μυστικό του;

38