Έλον Μασκ: Ο Άρης θα μας σώσει από την εξαφάνιση αν και οι πρώτοι ταξιδιώτες μπορεί... να πεθάνουν!

Μια αυτάρκης βάση στον Άρη είναι πιο σημαντική επειδή θα είναι αρκετά μακριά από τη Γη στην περίπτωση ενός Γ΄ Παγκοσμίου Πολέμου, εξήγησε ο ιδρυτής της Space X  και της Tesla

Οι άνθρωποι πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στην αποίκιση του 'Αρη, προκειμένου το ανθρώπινο είδος να μην εξαφανισθεί σε περίπτωση ενός τρίτου παγκόσμιου πυρηνικού πολέμου, δήλωσε ο ιδρυτής της Space X και της Tesla Ελον Μασκ.

Μιλώντας σε εκδήλωση στο Όστιν του Τέξας την Κυριακή, σύμφωνα με τις βρετανικές «Γκάρντιαν» και «Ιντιπέντεντ», ο αμερικανός δισεκατομμυριούχος τόνισε ότι «είναι σημαντικό να αποκτήσουμε μια αυτάρκη βάση στον Άρη, επειδή θα είναι αρκετά μακριά από τη Γη στην περίπτωση ενός πολέμου, οπότε είναι πιθανότερο να επιβιώσει από ό,τι μια σεληνιακή βάση».

«Αν υπάρξει ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος, θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι θα υπάρχουν αρκετοί σπόροι του ανθρώπινου πολιτισμού κάπου αλλού, ώστε να τον αναβιώσουν και να συντομεύσουν τη διάρκεια των σκοτεινών ετών», πρόσθεσε, απαντώντας σε ερώτηση του φίλου του Τζόνα Νόλαν, δημιουργού της τηλεοπτικής σειράς επιστημονικής φαντασίας "Westworld".

Επισήμανε, επίσης, ότι ο 'Αρης δεν θα αποτελέσει καταφύγιο μόνο για τους πλούσιους, αλλά μια επικίνδυνη αποστολή που θα θυμίζει την εξερεύνηση της Αρκτικής. «Θα είναι δύσκολη, επικίνδυνη, μια καλή ευκαιρία για να πεθάνει κανείς, αλλά και συναρπαστική για όσους επιβιώσουν. Δεν θα υπάρξουν και πολλοί που θα θελήσουν να πάνε στην αρχή. Αλλά στην πορεία ο 'Αρης θα γίνει φιλόξενος και θα έχει σπουδαία μπαρ!» είπε ο Μασκ.

Ο πύραυλος BFR (Big Fucking Rocket), μήκους περίπου 100 μέτρων, ο οποίος είναι μεγαλύτερος από τον Falcon Heavy που αυτή τη στιγμή μεταφέρει ένα αυτοκίνητο Tesla προς τον 'Αρη, προορίζεται να μεταφέρει ανθρώπους στον «κόκκινο» πλανήτη. O BFR θα κάνει το παρθενικό μη επανδρωμένο ταξίδι του μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019, αν και ο Μασκ παραδέχθηκε ότι στο παρελθόν έχει αποδειχθεί υπεραισιόδοξος στα χρονοδιαγράμματά του.

Όπως είπε, η διαστημική εταιρεία του θα είναι έτοιμη να εκτοξεύσει το 2019 τον πρώτο πύραυλό της BFR. Σε πρώτη φάση θα περιορισθεί σε σύντομες δοκιμαστικές πτήσεις, αλλά ο απώτερος προορισμός του στο μέλλον θα είναι ο γειτονικός πλανήτης.

«Μπορώ να σας πω ότι κατασκευάζουμε το πρώτο διαπλανητικό σκάφος για τον 'Αρη. Νομίζω ότι θα είμαστε σε θέση να κάνουμε σύντομες πτήσεις μέσα στο πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους», ανέφερε. Με βάση τον έως τώρα προγραμματισμό, η Space Χ σχεδιάζει να στείλει στον 'Αρη την πρώτη μη επανδρωμένη αποστολή το 2022 και τους πρώτους ανθρώπους το 2024.

Αναφερόμενος στις δύο εταιρείες του Space X και Tesla, αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι αρχικά τους έδινε πιθανότητα επιτυχίας μόνο 10%. «Δεν θα άφηνα τους φίλους μου να επενδύσουν σε αυτές, γιατί δεν ήθελα να χάσουν τα χρήματά τους», είπε. Γι' αυτό, πρόσθεσε, προτίμησε να πουλήσει την PayPal και να διοχετεύσει τα δικά του χρήματα στα φιλόδοξα σχέδια του. «Αν τα πράγματα είχαν πάει λιγάκι ανάποδα, και οι δύο εταιρείες θα ήσαν νεκρές τώρα», ανέφερε.

Ακόμη, υπογράμμισε ότι τα βράδια συχνά μένει άγρυπνος αναλογιζόμενος την απειλή που αποτελεί η τεχνητή νοημοσύνη, που δεν υπόκειται σε ρυθμιστικούς κανόνες και η οποία μπορεί να οδηγήσει την ανθρωπότητα σε ένα τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.

«Δώστε βάση στα λόγια μου» προειδοποίησε το ακροατήριό του. «Η τεχνητή νοημοσύνη είναι πολύ πιο επικίνδυνη από τα πυρηνικά. Συνεπώς γιατί δεν έχουμε καθόλου ρυθμιστική εποπτεία της;», αναρωτήθηκε.

Πρότεινε να υπάρξει ένας δημόσιος ρυθμιστικός φορέας, που θα διασφαλίζει ότι όλοι αναπτύσσουν την τεχνητή νοημοσύνη με ασφάλεια και με τρόπο συμβιωτικό με την ανθρωπότητα, αν και επεσήμανε ότι ακόμη και αυτό δεν θα εξαλείψει τους απρόσμενους κινδύνους. Για παράδειγμα, όπως είπε, κάποια μέρα μια τεχνητή νοημοσύνη με υπεράνθρωπες ικανότητες, που θα θεωρεί καθήκον της να μεγιστοποιήσει την ανθρώπινη ευτυχία. μπορεί να αποφασίσει ότι το καλύτερο που έχει να κάνει, είναι να πιάσει όλους τους ανθρώπους και να χορηγήσει στον εγκέφαλό τους ντοπαμίνη και σεροτονίνη.

Δείτε βίντεο: Έλον Μασκ: Ο Άρης θα μας σώσει από την εξαφάνιση αν και οι πρώτοι ταξιδιώτες μπορεί... να πεθάνουν!


ΣΧΟΛΙΑ (17)

Asxetos

Ας πάμε πρώτα μέχρι την σελήνη και μετά βλέπουμε.

Γιώργης

Ας καταλάβουμε κάτι . Δυστυχώς η φύση έχει μια αρχή . Ότι γεννιέται , πεθαίνει. Κάποια στιγμή , είτε από υπερπληθυσμό, είτε από την εξάντληση των πόρων , είτε επειδή η Γη θα γεράσει και θα πεθάνει ,είτε επειδή θα σταματήσει να ζει ο Ήλιος,η ζωή πάνω στη Γη θα πάψει να υπάρχει. Ακόμα και αν πάει κάποιος στον Άρη, μπορεί να επιβιώσει στους -150? Χωρίς νερό? Χωρίς οξυγόνο? Ας κοιτάξουμε να φροντίζουμε τη μητέρα Γη όσο μας θρέφει και ας αφήσουμε τις μπούρδες κάθε δισεκατομμυριούχου....

planet

Γιώργο έχεις δίκαιο αλλά με 7 δισ. πληθυσμό δεν έχουμε μέλλον.

εισαι ασχετος

φιλε μου εισαι το λιγοτερο ανενημερωτος. ο ήλιος θα σβήσει σε 4-5 δισσεκατομυρια χρόνια. έως τότε δεν θα υπάρχει τίποτα που να θυμίζει ότι κάποτε η γη ήταν κατοικήσιμος πλανήτης. όσο για το πόσο φιλόξενος είναι ο άρης θα σου πω ότι και νερό μπορούν να δημιουργήσουν εκεί και φαγητό. οι άνθρωποι θα ζουν σε τεράστιους θόλους. μπορεί εσένα να μην σου αρέσει και να προτιμάς τη μύκονο αλλά όταν θα έρθει η ώρα δεν θα σε ρωτήσει και κανένας αν θες να πας. θα σε αφησουμε εδω

George

BFR = Big Falcon Rocket. Το άλλο είναι παράφραση.

George

Και κλάμα οι ιάπωνες που ακόμα κοιμούνται!

Βασιλική

Υπάρχει και άλλος τρόπος να μην εξαφανιστεί το είδος μας....... να μην γίνει πόλεμος! Αλλά ποιος έχει χάσει το μυαλό του να το βρουν οι ανεγκέφαλοι;

Δημήτρης

Και όταν από 7 δις γίνουμε 17 δις; 27 δις; Αυτός είναι ο κίνδυνος και όχι ο πόλεμος. Ακόμη και ο πόλεμος συνέπεια του υπερπληθυσμού είναι πλέον, ποιος θα έχει τον έλεγχο των φυσικών πόρων.

George

Υπάρχει κι άλλος τρόπος να εξαφανιστεί το είδος μας. Από έναν αστεροειδή που θα πέσει στη γη. Αλλά ποιος έχει χάσει το μυαλό του να το βρουν οι ανεγκέφαλοι;

Gio

Οκ αυτός δεν ξέρει αν έχουν κάνει βάση, εσύ πως ξέρεις ότι έχουν κάνει; επίσης εσύ πως ξέρεις ότι έχουν πάει στον Άρη ;

Δημήτρης

Για όποιον ενδιαφέρεται, υπάρχει αντίστοιχο docudrama του National Geographic (το 2016 η πρώτη σεζόν, συνεχίζεται το φθινόπωρο) που "δείχνει" τι συμβαίνει σε μια τέτοια αποστολή στο μέλλον (το 2036 αν θυμάμαι καλά), ενώ παράλληλα ο Musk αναλύει το που βρισκόμαστε τεχνολογικά σήμερα και τι περίπου αναμένεται στο μέλλον, σχετικά με το ταξίδι στον Άρη. Το αντίστοιχο site είναι το h**p://channel.nationalgeographic.com/mars/

🇬🇷Epwnvmus🇺🇸

Ενας πλανήτης μικρος, άγονος, ταυτόχρονα παγωμενος κ φλεγομενος, διχως οξυγόνο κ λοιπά βασικά στοιχεία για την διατήρηση της γήινης ζωης,, θα μας «σωσει»! Βρε πολλα έργα επιστημονικής φαντασίας βλεπεις κ. Μασκ!!

αχαχα

βρε αφελη μασκ που πιστευεις τη νασα, εδω δεν εχουν κανει εστω μια υποτυπωδη βαση στη σεληνη 50 χρονια τωρα, θα κανουν στον αρη? και κατι ακομα... εισαι πολυ σιγουρος οτι το οχημα σου παει στον αρη?

Σακης

Και εσυ που το ξερεις οτι δεν εχουνε βαση εκει?

Μπικας

Η Σελήνη δεν έχει ατμόσφαιρά, ούτε βαρύτητα (1/6 της Γης). Επίσης η Διεθνής Συμφωνία για το Διαστημα δεν επιτρέπει βασεις στην Σελήνη καθώς είναι ουδέτερο έδαφος. Το ερώτημα παραμένει για την Σελήνη (και για κάθε ουράνιο σώμα). Σε ποιον ανήκει η Σελήνη; Στον ισχυρότερο; Σε κανέναν; Σε όλους; Στον εαυτό της;

Γη

Και η Γη σε όλους ανήκει αλλά κάποιοι κάποτε την εκμεταλεύτηκαν και την έκαναν να ανήκει στους ισχυρότερους... όταν ξυπνήσουν και καταλάβουν οτι εκμεταλεύτηκαν διαχώρισαν και κατέστρεψαν το ίδιο τους το σπίτι μπορεί να είναι πια πολύ αργά. Το οικοσύστημα είναι η ανώτερη ΑΙ αυτόνομη τεχνολογία που έχει δημιουργηθεί ποτέ στο σύμπαν και όλοι οι τυφλοί νομίζουν οτι με τα τεχνολογικά τους μαραφέτια που μολύνουν οτι κάτι κάνουν, αλλα το μόνο που κάνουν είναι να καταστρέφουν. Η φύση είναι η ανώτερη πλανητική τεχνολογία. Μπορούν να κατασκευάσουν ένα τεράστιο διαστημόπλοιο με αυτόνομο οικοσύστημα και χωρίς παράθυρα όπως είναι η Γη???

Λεοντοκαρδος

Προσπαθούν. Παντως τα πειράματα βιόσφαιρα 1, 2, 3 απέτυχαν παταγωδώς και για διαφορετικούς λόγους το καθένα. Στο 1 προκλήθηκε σκάνδαλο καθώς το κλειστό σύστημα μόνο κλειστό δεν ήταν. Μέχρι και πιτσες παρέγγγελναν. Το 2 απετυχε καθώς απέτυχε να ελέγξει τα επίπεδα του CO2. Στο 3 δεν μπορούσαν να εξομειώσουν τις περίπλοκες αλληλεπιδράσεις των ωκεανών με την στεριά με αποτέλεσμα τις ασταθής συνθήκες μέχρι που τελείωσαν τα λεφτά.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

honor10_lite

Το Honor 10 Lite είναι το πρώτο selfie-τηλεφωνο με 24 MP κάμερα κάτω από 200 Ευρώ!! Η νέα χρονιά βρίσκει το νέο νεανικό smartphone Brand ΗONOR το οποίο την προηγούμενη χρονιά ξεχώρισε στην Ελλάδα αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο για τις πιο value for money τιμές του - με νέες συσκευές.

14
tavernarakis

Πρόκειται για μία σπουδαία διάκριση για τον πρόεδρο του Ιδρύματος Έρευνας και Τεχνολογίας - Δίδεται σε επιστήμονες με γνώμονα την συνεισφορά στην επιστήμη και την αποδεδειγμένη, με μελέτες και επιτεύγματα, προαγωγή των θετικών επιστημών