Η Ινδία προσπαθεί να «ξυπνήσει» το διαστημόπλοιό της στη Σελήνη

Η Ινδία προσπαθεί να «ξυπνήσει» το διαστημόπλοιό της στη Σελήνη

Με την αποστολή Chandrayaan-3 η Ινδία έγραψε ιστορία καθώς για πρώτη φορά προσεδαφίστηκε διαστημόπλοιο κοντά στον σεληνιακό νότιο πόλο

indian_moon
Χωρίς αποτέλεσμα παραμένουν ως τώρα οι προσπάθειες της Υπηρεσίας Διαστήματος της Ινδίας να αποκαταστήσει την επικοινωνία με το διαστημόπλοιό της που προσεδαφίστηκε τον Αύγουστο στον νότιο πόλο της Σελήνης.

Καθώς ξημερώνει μια νέα σεληνική ημέρα, το Vikram, που μεταφέρει το μικρό ρόβερ Pragyaan, θα έπρεπε να επικοινωνήσει με τη Γη.

Chandrayaan 3: All Eyes on Lander, Rover to Wake up | ISRO


Είναι πιθανό, όπως αναφέρει το BBC, ότι το ακραίο ψύχος της σεληνιακής νύχτας, με θερμοκρασίες που πέφτουν και στους -200 με -250 βαθμούς Κελσίου κατέστρεψε τις μπαταρίες. Αυτό σημαίνει ότι ίσως το διαστημόπλοιο δεν «ξυπνήσει» ποτέ.

Η Ινδία δηλώνει ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες.

Με την αποστολή Chandrayaan-3 η Ινδία έγραψε ιστορία, καθώς για πρώτη φορά προσεδαφίστηκε διαστημόπλοιο κοντά στον σεληνιακό νότιο πόλο. Μόνο οι ΗΠΑ, η ΕΣΣΔ και η Κίνα έχουν κατορθώσει να προσεδαφίσουν διαστημόπλοια ή οχήματα στον φυσικό μας δορυφόρο.

Chandrayaan-3 Mission Soft-landing LIVE Telecast


Κλείσιμο
Μετά την προσεδάφιση, το διαστημόπλοιο πέρασε δύο εβδομάδες συγκεντρώνοντας δεδομένα. Όταν έφτασε η σεληνιακή νύχτα, το όχημα μπήκε σε κατάσταση «ύπνωσης» για δύο εβδομάδες για να το «ξυπνήσουν» εκ νέου με την αρχή μιας νέας σεληνιακής ημέρας.

Θεωρητικά, οι μπαταρίες θα το κρατούσαν ενεργό ως τις 22 Σεπτεμβρίου, όταν και θα έχει βγει ο ήλιος για να πάρει ενέργεια.



Ειδήσεις σήμερα

«Ξεπαγώνει» η πώληση των F-35 στην Ελλάδα

Συνελήφθη διοικητής αστυνομικού τμήματος στην Ίο - Ζητούσε χρήματα από ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου

«Δεν προκάλεσα εγώ την πόλωση, δεν έχω κοιμηθεί εδώ και τέσσερις ημέρες» δήλωσε ο Κασσελάκης από την Καβάλα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης