Σαμάνθα Κριστοφορέτι: Γίνεται... Μπάρμπι και «πετάει» στο Διάστημα η Ιταλίδα αστροναύτης

Σαμάνθα Κριστοφορέτι: Γίνεται... Μπάρμπι και «πετάει» στο Διάστημα η Ιταλίδα αστροναύτης

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος θέλει να ενθαρρύνει περισσότερα κορίτσια να γίνουν αστροναύτες και έτσι στέλνει την κούκλα σε παραβολική πτήση μηδενικής βαρύτητας

Samantha_Cristoforetti_Barbie_Πηγη_ESA-Mattel
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) και η εταιρεία Mattel παρουσίασαν μια νέα κούκλα «Μπάρμπι Σαμάνθα Κριστοφορέτι», που φέρει το όνομα της Ιταλίδας αστροναύτη. Το γεγονός συμπίπτει με την «Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος 2021» που έχει ως θέμα τις «Γυναίκες στο Διάστημα».

Η ESA έστειλε μια κούκλα «Σαμάνθα» σε παραβολική πτήση μηδενικής βαρύτητας, ενώ δημιουργήθηκε επίσης βίντεο και σχετικό εκπαιδευτικό υλικό για γονείς και δασκάλους, κατάλληλο για παιδιά του Δημοτικού (υπάρχει στη διεύθυνση https://www.barbie.com/en-gb/Space). Στόχος της ESA είναι να ενθαρρύνει περισσότερα κορίτσια από την ευρωπαϊκή ήπειρο να γίνουν αστροναύτες, μηχανικοί και επιστήμονες του διαστήματος. Σε αυτό το πλαίσιο, ένα μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις της «Μπάρμπι Σαμάνθα Κριστοφορέτι» στην Ευρώπη θα δοθούν στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Women in Aerospace Europe».

Η συνεργασία ESA-Mattel ξεκίνησε το 2019, ενώ η πρώτη «Μπάρμπι» αστροναύτης είχε δημιουργηθεί το 1965. Στην πορεία έχουν δημιουργηθεί κούκλες με πρότυπα την αστροναύτη της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA) Σάλι Ράιντ, τη Ρωσίδα κοσμοναύτη 'Ανα Κίκινα και τώρα την Ευρωπαία Σαμάνθα Κριστοφορέτι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Pandora Papers: «Σεισμός» από τις αποκαλύψεις για τα μυστικά των ισχυρών του πλανήτη

Τα μυστικά της συμφωνίας για τις φρεγάτες: Πώς φτάσαμε στην αγορά των Belh@rra

Το Κίνημα Αλλαγής της άγριας σύγκρουσης: Οι διαφωνίες και οι συγκλίσεις στον δρόμο προς τις εκλογές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης