Impilo: Η εφαρμογή στα πρότυπα των κοινωνικών δικτύων που φέρνει κοντά γιατρό και ασθενή

Impilo: Η εφαρμογή στα πρότυπα των κοινωνικών δικτύων που φέρνει κοντά γιατρό και ασθενή

Υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας με την ευκολία της φιλοσοφίας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

implio
Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχουν κυριαρχήσει, τόσο στην ανάπτυξη των διαπροσωπικών μας σχέσεων, όσο και στην κάλυψη και τη διευκόλυνση βασικών μας αναγκών.

Η ευκολία στην πρόσβαση και τη λειτουργία τους, τα έχει καταστήσει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας.

Η υγεία της... νέας εποχής, δεν θα μπορούσε, να μην συνδυάσει τα στοιχεία αυτά με την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών.

Αυτό κάνει πράξει η εφαρμογή «Impilo».

Πρόκειται, ουσιαστικά, για τη μεταφορά στον κόσμο των υπηρεσιών υγείας της φιλοσοφίας των κοινωνικών δικτύων. Ειδικά σήμερα, σε μία εποχή, στην οποία οι απαιτήσεις για τον τρόπο και την ποιότητα παροχής υπηρεσιών υγείας είναι ιδιαίτερα αυξημένες, λόγω της συγκυρίας της υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε, σε συνδυασμό με τις συνθήκες κοινωνικής αποστασιοποίησης που συνηγορούν στην εξ’ αποστάσεως κοινωνική ή άλλης μορφής δραστηριότητα.

Το Impilo, λοιπόν, φιλοδοξεί να δώσει τη διαδραστική απάντηση που θα συγκεράσει τις ιδιαιτερότητες αυτές, με τη λογική «ο γιατρός σου, οι εξετάσεις σου και όλες σου οι ιατρικές απαιτήσεις, στο κινητό σου με μία απλή και φιλική εφαρμογή».

Κλείσιμο
Η πλατφόρμα του Impilo, δηλαδή, με το πρωτοποριακό της περιβάλλον, προσφέρει σε ασθενείς, γιατρούς και παρόχους υγείας τη δυνατότητα εύκολης και άμεσης επικοινωνίας, με την εξ’ αποστάσεως αλληλεπίδραση και παροχή ιατρικών, συμβουλευτικών ή άλλων υπηρεσιών μέσα από τον υπολογιστή, το κινητό ή το tablet. Με την ιδιαιτερότητα της αξιοποίησης της καινοτόμου τεχνολογίας Blockchain, που εγγυάται την ασφάλεια της διαχείρισης των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, μεταφέροντας τον πλήρη έλεγχο της πρόσβασης, της εμπιστευτικότητας και του απορρήτου στον ίδιο τον ασθενή.

Η εφαρμογή Impilo, που δημιουργήθηκε από την εταιρία Datamed, σε συνεργασία με τα δύο κορυφαία Ερευνητικά Εργαστήρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, το Εργαστήριο Βιοϊατρικής Τεχνολογίας (ΕΒΤ) και το Εργαστήριο Συστημάτων Αποφάσεων και Διοίκησης (ΕΣΑΔ), παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση, την Παρασκευή 23 Απριλίου, σε φορείς του χώρου της υγείας. Στην παρουσίαση συμμετείχαν 50 εκπρόσωποι Νοσοκομείων, φορείς της Πανεπιστημιακής κοινότητας και opinion leaders του χώρου της υγείας.

Impilo Project Final Presentation


Impilo Workshop: Ένα Καινοτόμο Κοινωνικό Δίκτυο Υγείας

Tην Παρασκευή 23 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία η διαδικτυακή παρουσίαση της πλατφόρμας Impilo σε φορείς του χώρου της υγείας.

Η εφαρμογή Impilo δημιουργήθηκε από την Datamed, σε συνεργασία με τα δύο κορυφαία Ερευνητικά Εργαστήρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), το Εργαστήριο Βιοϊατρικής Τεχνολογίας (ΕΒΤ) και το Εργαστήριο Συστημάτων Αποφάσεων και Διοίκησης (ΕΣΑΔ), στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος "ΕΡΕΥΝΩ - ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ" του ΕΣΠΑ 2014-2020, συγχρηματοδοτούμενου από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η πλατφόρμα του Impilo, με το πρωτοποριακό της περιβάλλον, προσφέρει σε ασθενείς, γιατρούς και παρόχους υγείας τη δυνατότητα εύκολης και άμεσης επικοινωνίας, με την προσιτή μορφή των σύγχρονων κοινωνικών δικτύων, δίνοντας την ευκαιρία για εξ’ αποστάσεως αλληλεπίδραση και παροχή ιατρικών, συμβουλευτικών ή άλλων υπηρεσιών μέσα από τον υπολογιστή, το κινητό ή το tablet. Με την ιδιαιτερότητα της αξιοποίησης της καινοτόμου τεχνολογίας Blockchain, που εγγυάται την ασφάλεια της διαχείρισης των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, μεταφέροντας τον πλήρη έλεγχο της πρόσβασης, της εμπιστευτικότητας και του απορρήτου στον ίδιο τον ασθενή.

Στην παρουσίαση συμμετείχαν 50 εκπρόσωποι Νοσοκομείων, φορείς της Πανεπιστημιακής κοινότητας και opinion leaders του χώρου της υγείας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε live demo της πλατφόρμας και της εφαρμογής Impilo όπου καταδείχθηκαν όλες οι δυνατότητες, οι λειτουργικότητες της εφαρμογής, καθώς και το εύρος της καινοτομίας που έχει ενσωματωθεί, τόσο στην αντίληψη, όσο και στην υλοποίηση της. Στη συνέχεια, ακολούθησε παραγωγική συζήτηση, όπου τέθηκαν ερωτήσεις, έγιναν προτάσεις και εκδηλώθηκε ο μεγάλος ενθουσιασμός των συμμετεχόντων για την χρηστικότητα της εφαρμογής και για την πληθώρα των σύγχρονων αναγκών που μπορεί να καλύψει, στη νέα εποχή της πληροφορίας, της τεχνολογικής εξέλιξης αλλά και των ιδιαίτερων υγειονομικών συνθηκών και απαιτήσεων.

Impilo Workshop 23/04/2021


Ειδήσεις σήμερα: 

Πανελλαδικές 2021: Αναμένεται αύξηση των βάσεων μετά τις ανακοινώσεις για τους εισακτέους στα ΑΕΙ

Τι συζήτησαν Μητσοτάκης και Ζάεφ - Τι είπαν για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στην 20χρονη Καρολάιν στην Αλόννησο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης