Δήμητρα Ματσούκα: «Είμαι μόνη σαν ανεμώνη»

Δήμητρα Ματσούκα: «Είμαι μόνη σαν ανεμώνη»

Η ηρωίδα της παράστασης «Μήδεια» είναι μια γυναίκα μυστηριώδης και αμφιλεγόμενη, που έχει αγαπήσει με πάθος, έχει πληγωθεί βαθιά, έχει εκδικηθεί και επιστρέφει για να πει την αλήθεια της. Η σέξι ηθοποιός, με αφορμή την παράσταση, μιλάει στο «thema people» για τις δικές της αλήθειες, τον έρωτα και την προδοσία, για όλα όσα αγαπά αλλά και όσα την έχουν πληγώσει

Δήμητρα Ματσούκα: «Είμαι μόνη σαν ανεμώνη»
Ωριμη αλλά πάντα γοητευτική και μοιραία, με τον κολακευτικό τίτλο του sex symbol να την ακολουθεί εδώ και χρόνια, η Δήμητρα Ματσούκα, παρά την εμμονή των άλλων με την εικόνα της, προτιμά να εμμένει στα «θέλω» της, δηλώνοντας απέχθεια σε κάθε είδους ναρκισσισμό και ματαιοδοξία - εξ  ου και η τάση της να ανεβάζει φωτογραφίες με κτίρια στα social media παρά selfies με ηδυπαθή σουφρωμένα χείλια.

-Η «Μήδεια» ήταν ένα στοίχημα για εσάς;
Ναι, ήταν - το πιο σημαντικό έως τώρα. Καταρχάς, είναι μονόλογος. Και επειδή με συμπαθώ αρκετά, αυτή την περίοδο έστω, η συγκεκριμένη δουλειά είναι από αυτές τις περιπτώσεις όπου πράγματι περνάω ωραία στο καμαρίνι, κάνω καλή παρέα μ’ εμένα και αυτό βγαίνει προς τα έξω.

-Η συγκεκριμένη παράσταση είναι μια προσωπική σας υπόθεση επί σκηνής. Σας αγχώνουν οι κριτικές;
Είναι μια προσωπική υπόθεση δύο ανθρώπων: εμού και του σκηνοθέτη. Μ’ ενδιαφέρει να αρέσει η παράστασή μας, μα ως εκεί. Οι κριτικές είναι ευπρόσδεκτες ανεξαρτήτως περιεχομένου. Αν και ομολογώ ότι είναι η πρώτη φορά που ό,τι επίσημα έχει γραφτεί για την παράσταση είναι μόνο καλό. Και αυτό μας δίνει χαρά. Το ομολογώ.
Κλείσιμο



-Τι πήρατε από τη συνεργασία σας με τον ανερχόμενο σκηνοθέτη Λευτέρη Γιοβανίδη; Με τον Λευτέρη δουλέψαμε πολύ. Είναι ένας άνθρωπος γεμάτος ιδέες, ιδέες που εμένα μου δημιουργούσαν κόσμους, με ελευθέρωναν. Αποκόμισα μεγάλη πίστη στο ταλέντο του και εκτίμηση στο πρόσωπό του. Περιμένω πολλά από τον Λευτέρη στο μέλλον.

-Η «Μήδεια» είναι μια γυναίκα που έχει προδοθεί και επιστρέφει για να πάρει εκδίκηση. Εσείς έχετε νιώσει την προδοσία και, αν ναι, πώς αντιδράσατε;
Προδοσίες μικρές και ανάξιες λόγου…

-Σας ενοχλεί όταν -σε αρκετές περιπτώσεις- σχολιάζουν πρώτα την εντυπωσιακή σας εμφάνιση και μετά την υποκριτική σας ικανότητα;
Δεν μ’ ενοχλεί τίποτα πια. Ισως μόνο το τι θα σκεφτώ εγώ για μένα και το όποιο ταλέντο διαθέτω.

-Αποφεύγετε να αναφέρεστε ή να προβάλλετε την προσωπική σας ζωή. Είναι συνειδητή επιλογή; Συνειδητότατη. Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος, ούτε ωφελεί σε κάτι τον κόσμο ή εμένα να μιλάω για τα προσωπικά μου.

-Γιατί οι περισσότεροι Ελληνες ηθοποιοί προτιμούν να μιλούν μόνο για την τέχνη τους, ενώ οι συνάδελφοί σας στο εξωτερικό δεν έχουν πρόβλημα να προβάλλουν την ανθρώπινη πλευρά τους; Το πιστεύετε αυτό; Εγώ διαφωνώ. Είναι λίγοι αυτοί που δεν μας ζαλίζουν με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από την προσωπική τους ζωή. Μα δεν συμφωνώ ούτε και σε αυτό που λέτε σχετικά με τους καλλιτέχνες του εξωτερικού… Μου έρχεται στο μυαλό η περίπτωση της Πενέλοπε Κρουζ που δεν έχει αναφερθεί ποτέ στη σχέση της με τον Μπαρδέμ. Ε, που όπως και να το κάνουμε είναι κομματάκι πιο σταρ αμφότεροι απ’ όλους εμάς μαζί. Δεν είναι γεωγραφικοί οι λόγοι παρά μόνο η ιδιοσυγκρασία αυτή που καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο κινείται κάποιος σε αυτή τη δουλειά.



-Γιατί απέχετε από τα social media (Instagram, Facebook κ.τ.λ.); Αντιστέκομαι με σοβαρότητα σε ό,τι μου φαίνεται φαιδρό. Αντιλαμβάνομαι τη σπουδαιότητα του να επικοινωνείς τη δουλειά σου με τον τρόπο που εσύ επιθυμείς και μετά από προτροπή συνεργατών μου είμαι έτοιμη να το κάνω και εγώ, μα το αναβάλλω καθημερινά. Ισως γιατί βλέπω κατά καιρούς Instagram και Facebook συναδέλφων ταλαντούχων τη δουλεια των οποίων παρακολουθώ. Και τι απογοήτευση όλες αυτές οι αναρτήσεις φωτογραφιών όπου η ματαιοδοξία και ο ναρκισσισμός είναι τόσο ενοχλητικά, τόσο αποθαρρυντικά για την όποια σοβαρότητά τους, τόσο που εγώ, ως θεατής, αισθάνομαι αμηχανία! Και κάπως έτσι καταλήγω να διαχωρίσω τη θέση μου βγάζοντας φωτογραφίες κτιρίων που φαντάζομαι ότι λίγο θα βοηθήσουν τη δουλειά μου και μάλλον κανέναν δεν αφορούν.

-Με τον Κωνσταντίνο Ρήγο τι ετοιμάζετε;  Από τον Ιανουάριο θα παίξω την «Εντα Γκάμπλερ» του Ιψεν, σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου, στο θέατρο «Ρεξ». Ανυπομονώ γιατί είναι ένας συγγραφέας που αγαπώ πολύ.

-Τηλεοπτικά θα σας δούμε από τα τέλη Νοεμβρίου ως παρουσιάστρια εκπομπής -για πρώτη φορά- του ACTION 24. Πώς αποφασίσατε να δοκιμάσετε το κομμάτι της παρουσίασης; Μου άρεσε το κόνσεπτ, είναι μια εκπομπή που προσωπικά θα έβλεπα, ένας ενδιαφέρων και εναλλακτικός οδηγός της πόλης μας. Επιπλέον, συνεργάζομαι με τον Βασίλη Τσελεμέγκο, την αισθητική του οποίου αγαπώ χρόνια τώρα, από την εποχή που ο ίδιος σκηνοθετούσε το «Ξέχασέ με» και τον «Δρόμο», δύο τηλεοπτικές δουλειές για τις οποίες νιώθω υπερήφανη. Τέλος, ο Φώτης Βαλλάτος, που έχει την αρχισυνταξία, είναι ο καταλληλότερος γι’ αυτή την εκπομπή. Ξέρει την πόλη όσο λίγοι.

-Είπατε σε τηλεοπτική σας συνέντευξη πως με τον αρχισυντάκτη της εκπομπής σας Φώτη Βαλλάτο είστε πλέον καλοί φίλοι. Μπορεί μετά από μια σχέση να γεννηθεί μια δυνατή φιλιά; Ω ναι, η ιστορία αυτό δείχνει. Τουλάχιστον, όταν μιλάμε για ανθρώπους ισορροπημένους.
-Εχετε φιλίες στον χώρο σας; Σε δημόσιες εμφανίσεις σας σάς βλέπουμε μονίμως με την αδελφή σας, Μαρία. Βεβαίως και έχω. Τη Μαρία πλέον τη γνωρίζετε και έτσι την εντοπίζετε. Ωστόσο δεν βγαίνω μαζί της τόσο συχνά. Η ίδια άλλωστε βαριέται τις δημόσιες εμφανίσεις. Πιο συχνά θα με δείτε με τον Γιώργο Χρανιώτη ή τον Λευτέρη Γιοβανίδη και κάνα δυο ακόμα φίλους μου από αυτή τη δουλειά.

-Νιώσατε τη ζήλεια από γυναίκες συναδέλφους σας;
Ξέρετε, έχω επιλεκτική μνήμη.  Ή, όπως εμένα μου αρέσει να λέω, αφαιρετική. Οπότε…

-Ποια είναι η συνεργασία που έχετε πραγματικά απολαύσει μέχρι σήμερα; Θα αναφερθώ στην πρώτη από τη σειρά των καλών συνεργασιών που ακολούθησαν. Αυτή με τον Νίκο Μαστοράκη στον «Κουρέα της Σεβίλλης» για το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου το 2002.

-Εχετε κάνει λάθη στη ζωή σας; Αν ναι, τι σας έμαθαν;Εχω κάνει, ναι. Μου έμαθαν να με προσέχω περισσότερο αποφεύγοντας ό,τι με απομακρύνει από την αλήθεια μου.

-Είστε από τις ωραιότερες Ελληνίδες ηθοποιούς. Εχετε ανασφάλειες; Οχι πολλές. Και σας ευχαριστώ για το κομπλιμέντο.

-Αποκαλύψατε σε τηλεοπτική σας συνέντευξη πως είστε μόνη αυτή την περίοδο. Ναι, πράγματι, έκανα αυτή τη σπουδαία αποκάλυψη. Εβαλα το μαχαίρι στο κόκαλο.

-Μεγαλώνοντας έχετε γίνει πιο δύσκολη στις επιλογές σας όσον αφορά στο αντίθετο φύλο; Χωρίς αμφιβολία. Ειδικά αυτή την περίοδο των τελευταίων μηνών φλερτάρω με την ιδέα του απόλυτου σε όλα...

-Εχετε δεχτεί την απόρριψη από πρώην σύντροφό σας; Ναι, μία φορά και έμαθα από αυτή την ιστορία πως  ό,τι δίνεις αυτό και παίρνεις σ’ αυτή τη ζωή. Τα υπόλοιπα, ποιος τελειώνει τι δηλαδή, είναι λεπτομέρειες επουσιώδεις.

-Ποιος τύπος άνδρα μπορεί να σας ελκύσει; Αυτός που θα με κάνει ευτυχισμένη.

-Ο γάμος και η μητρότητα τι ρόλο παίζουν στη ζωή σας; Κανέναν. Δεν υπάρχουν καν ως σκέψη. Αφού είμαι μόνη σαν ανεμώνη, αγαπητή. Πώς να σκεφτώ τέτοια πράγματα;

-Εχετε μπει στη διαδικασία να σκεφτείτε τις αλλαγές στη ζωή, στα επαγγελματικά, στο σώμα σας εφόσον γίνετε μητέρα; Ποτέ. Ούτε τις περιόδους που ήμουν σε μεγάλη σχέση μπήκα στη διαδικασία τέτοιων σκέψεων.

-Είστε ανοιχτή σε έναν μεγάλο έρωτα;Μα και βέβαια. Πώς αλλιώς; Εννοώ, δεν έχω τάσεις να αφιερωθώ στον Θεό, δεν έχω σκεφτεί να ζήσω σε κάποια μονή. Επομένως, γιατί να μην είμαι ανοιχτή σε έναν έρωτα;

-Υπήρξαν περιπτώσεις που τα μέσα ενημέρωσης εισέβαλαν άκομψα στην προσωπική σας ζωή; Πώς το αντιμετωπίσατε; Αν σας πω ότι δεν πολυθυμάμαι, θα το πιστέψετε; Είναι τόσα πολλά αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, τόσα αυτά που εμένα με απασχολούν… Ενα κουτσομπολιό, περισσότερο ή λιγότερο, του αξίζει μόνο η λήθη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης