Basket League, ΠΑΟΚ - Ρέθυμνο 78-56: Πιο εύκολα δεν γινόταν!

Basket League, ΠΑΟΚ - Ρέθυμνο 78-56: Πιο εύκολα δεν γινόταν!

Ο ΠΑΟΚ έκανε ένα τρομερό πρώτο δεκάλεπτο, προηγήθηκε έως και με +27 επί του Ρεθύμνου και τελικώς επικράτησε με 78-56 στο PAOK SPORTS ARENA, στην 3η φετινή νίκη του - Εντυπωσιακό νταμπλ-νταμπλ από τον Αντουέιν Ουίγκινς με 17 πόντους και 12 ριμπαόυντ

PAOK-Rethymno
Ο ΠΑΟΚ άγγιξε την τελειότητα στο πρώτο δεκάλεπτο, σε αντίθεση με το Ρέθυμνο το οποίο πέτυχε το πρώτο καλάθι του, τουλάχιστον, μετά από 6:30 αγωνιστικά λεπτά. Η ομάδα του Κώστα Χαραλαμπίδη σούταρε με τρομερά ποσοστά ευστοχίας, από μακρινή απόσταση είχε τον Άνταμ Σμιθ, από κοντά τους Μαργαρίτη, Ουίγκινς, Σαρικόπουλο, ενώ ο Τζεκουάν Λιούις τα πήγε περίφημα στην οργάνωση. Στο 3ο λεπτό προηγήθηκε με 15-0 για να φτάσει έως και στο 22-0 στα μισά της περιόδου. Το Ρέθυμνο υπέπεσε σε έξι λάθη, δεν πέτυχε σουτ εντός πεδιάς παρά μόνο βολές και τρίποντα κι έτσι στο τέλος του δεκαλέπτου, η διαφορά ήταν στο +25 (33-8)!

Για τον ΠΑΟΚ ήταν αδύνατο να διατηρήσει αυτόν τον ρυθμό στο δεύτερο δεκάλεπτο, υπέπεσε όμως και σε έξι λάθη. Η δε αντίδραση του Ρεθύμνου ήταν εξίσου αναμενόμενη και τις ισορροπίες «αλλοίωσε» ο Φράνκαμπ καθώς με 10 πόντους και πέντε τελικές πάσες, ήταν ο βασικός εκφραστής της κρητικής ομάδας στην επίθεση. Η διαφορά μειώθηκε στους 16 πόντους (37-21, 15’), αλλά και στους δέκα (40-30, 19’). Εκεί ο ΠΑΟΚ είχε σωστή διαχείριση κατάσταση και το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 45-30.

Ο ΠΑΟΚ δεν έδωσε δικαίωμα επιστροφής στο Ρέθυμνο στο τρίτο δεκάλεπτο. Βασίστηκε περισσότερο στην άμυνά του, δεν είχε ρυθμό στην επίθεση και προηγήθηκε με 58-39 (27’). Με εξαίρεση τον Φράνκαμπ, το Ρέθυμνο δεν είχε άλλο (σταθερό) τρόπο έκφρασης στην επίθεση και παρότι βελτίωσε τα ποσοστά του έξω από τη γραμμή του τριπόντου, παρέμεινε στο -15 (62-47) στο τέλος του ημιχρόνου.

Ο Αντουέιν Ουίγκινς φρόντισε να «σβήσει» κάθε ελπίδα του Ρεθύμνου για επιστροφή καθώς ήταν κυρίαρχος κάτω από τα καλάθια, ο Νόουλου βοήθησε προς αυτήν την κατεύθυνση και ο ΠΑΟΚ πάτησε ξανά σε διαφορά 20 πόντων (74-54) μετά τα μισά της τελευταίας περιόδου, δίνοντας τυπικό χαρακτήρα στον εναπομείναντα χρόνο. Οι δε Κρητικοί έψαξαν την αντίδραση από το μακρινό σουτ, δεν το είχαν και ουσιαστικά συμβιβάστηκαν.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με +27 (35-8, 11’) και τέτοιες διαφορές δεν ανατρέπονται εύκολα. Ακόμη κι όταν το Ρέθυμνο προσπάθησε να επιστρέψει στο παιχνίδι, ο Δικέφαλος είχε τις λύσεις για να διατηρήσει, σχετικά εύκολα, τη διαφορά ασφαλείας.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Αντουέιν Ουίγκινς έκανε το καλύτερο παιχνίδι του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Ρόλο συμπαραστατών είχαν οι Μαργαρίτης, Σαρικόπουλος

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Ααρον Μπεστ έβαλε τα σουτ που έπρεπε, ταυτόχρονα δημιούργησε για τους συμπαίκτες του. Ο Λιούις τελείωσε το παιχνίδι με επτά ασίστ και τέσσερα κλεψίματα, τα τρία όταν η διαφορά πήγε στο +27!

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Το Ρέθυμνο πήρε ελάχιστα πράγματα από τους Μάρεϊ, Χότον.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Τα πρώτα έντεκα αγωνιστικά λεπτά και η μεγάλη διαφορά υπέρ του ΠΑΟΚ.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Το Ρέθυμνο δεν εμφανίστηκε στο παρκέ στο πρώτο δεκάλεπτο. Για τον δε ΠΑΟΚ, το ότι το +27 έγινε +10, έδειξε έλλειψη συγκέντρωσης.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το τρομερό κάρφωμα του Αντουέιν Ουίγκινς στην τελευταία περίοδο.

Τα δεκάλεπτα: 33-8, 45-30, 62-47, 78-56

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης