Έγραψαν ιστορία Τσέλσι και Άρσεναλ - Για πρώτη φορά από μια χώρα και οι 4 φιναλίστ σε Champions και Europa League

Έγραψαν ιστορία Τσέλσι και Άρσεναλ - Για πρώτη φορά από μια χώρα και οι 4 φιναλίστ σε Champions και Europa League

Η Τσέλσι απέκλεισε στα πέναλτι την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και η Άρσεναλ κυριάρχησε με 2-4 στην Ισπανία της Βαλένθια - Στον τελικό του Champions League θα αναμετρηθούν Λίβερπουλ-Τότεναμ

tsels-n
Ιστορία έγραψαν το βράδυ της Πέμπτης η Τσέλσι και η Άρσεναλ μετά την πρόκρισή τους στον τελικό του Europa League στο Μπακού στις 29 Μαΐου.

Μετά και την πρόκριση Λίβερπουλ και Τότεναμ στον τελικό του Champions League, την 1η Ιουνίου στη Μαδρίτη, είναι η πρώτη φορά που και οι τέσσερις φιναλίστ στις δύο κορυφαίες διοργανώσεις της UEFA προέρχονται από την ίδια χώρα.

Μέχρι σήμερα είχαν καταγραφεί χρονιές με τους τρεις από τους τέσσερις φιναλίστ να είναι από μια χώρα αλλά ποτέ δεν υπήρξε τόσο απόλυτη κυριαρχία όσο το 2019 από τις βρετανικές ομάδες.

«Πρωτιά» και για το Λονδίνο στο οποίο έχουν έδρα και οι τρεις από τις τέσσερις ομάδες που θα βρεθούν στους δύο τελικούς (Τσέλσι, Άρσεναλ, Τότεναμ).

Για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό τελικό μετά το 2006 η Άρσεναλ

«Παρέλαση» στην έδρα της Βαλένθια έκανε η Άρσεναλ!

Με τον Ομπαμεγιάνγκ να κάνει πράματα και θάματα, να σκοράρει χατ-τρικ και τον Λακαζέτ να βρίσκει και αυτός τον δρόμο προς τα δίχτυα, η Άρσεναλ πέρασε... άερα από το «Μεστάγια» (2-4) και σε συνδυασμό με τη νίκη της στο πρώτο ματς με 3-1, προκρίθηκε στον τελικό του Europa League.

Κλείσιμο
Για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό τελικό μετά το 2006 πέρασε η Άρσεναλ, η οποία θέλει σαν... τρελή την κούπα για να αγωνίζεται στο Champions League της επόμενης χρονιάς! .




Με ήρωα τον Κεπά η πρόκριση της Τσέλσι

Μετά από ένα ακόμα… επεισοδιακό παιχνίδι μεταξύ τους, Τσέλσι και Άιντραχτ Φρανκφούρτης ήρθαν ισόπαλες με 1-1 στο «Στάμφορντ Μπριτζ», στη ρεβάνς του 1-1 του πρώτου αγώνα, για τα ημιτελικά του φετινού Europa League.

Οι Λονδρέζοι πήραν το προβάδισμα με το τέρμα του Λόφτους-Τσικ, στο 28’, αλλά ο Γιόβιτς με το 10ο γκολ του στη διοργάνωση με τη φανέλα της γερμανικής ομάδας, στο 49ο λεπτό, οδήγησε το ματς αρχικά στην παράταση και κατόπιν στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι…

Εκεί όπου με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κέπα, ο οποίος απέκρουε δύο διαδοχικές εκτελέσεις των Χίντεργκερ και Πασιένσια, η Τσέλσι επικράτησε με 4-3 για να πάρει αυτή το «εισιτήριο» για το Αζερμπαϊτζάν!


Τα στιγμιότυπα από την κανονική διάρκεια και την παράταση


Η διαδικασία των πέναλτι


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης