Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ 0-1: Πέρασε χωρίς απώλειες

Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ 0-1: Πέρασε χωρίς απώλειες

Η Ένωση πέρασε από τη δύσκολη έδρα του Αστέρα Τρίπολης με το πέναλτι-γκολ του Μάνταλου (1-0), έκανε το «2 στα 2» πριν τη διακοπή και συνεχίζει χωρίς απώλειες την πορεία της σε Ελλάδα και Ευρώπη!

main_aek_asteras
Από την στιγμή που άρχισε η σεζόν, η ΑΕΚ ήξερε ότι έπρεπε να κάνει δύο πράγματα μέχρι να έρθει η πρώτη διακοπή: Να μπει στους ομίλους του Champions League και να κάνει το 2x2 στο πρωτάθλημα. Στόχος επετεύχθη, επομένως, για την πρωταθλήτρια, αφού λίγες μέρες μετά την πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης, ήρθε και η νίκη στην Τρίπολη για να παραμείνει η ομάδα στην κορυφή του πρωταθλήματος. Σκόρερ ο Μάνταλος, εκπληκτικός ο Λιβάια, τραυματίας ο Μπακάκης, ασταμάτητος ο κόσμος στο πέταλο!

Από τα πρώτα λεπτά η ΑΕΚ έδειξε διάθεση να πάρει τον έλεγχο του παιχνιδιού και στο 10' θα μπορούσε να πάρει και το προβάδισμα, αλλά το σουτ του Μπακασέτα από το ύψος της περιοχής βρήκε στο δοκάρι. Με πίεση ψηλά η Ενωση έκλεβε συνεχώς μπάλες κι από εκεί και πέρα ο Λιβάια μοίραζε σωστά στα άκρα, με τους Κιτρινόμαυρους να προσπαθούν κυρίως από αριστερά με Χουλτ-Μάνταλο. Μεγάλες, ξεκάθαρες φάσεις δεν υπήρχαν για την πρωταθλήτρια, πέραν μιας καλής με το κατέβασμα και το (άστοχο) τελείωμα του Πόνσε, αλλά κάθε φορά που έβγαινε μπροστά έδινε την εντύπωση ότι θα μπορούσε να απειλήσει, απέναντι σε έναν Αστέρα που ήταν συνεχώς σε θέση άμυνας.

Από το 33' ήταν και πίσω στο σκορ η ομάδα της Τρίπολης, αφού ο Μάνταλος εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που καταλογίστηκε υπέρ του λόγω της λανθασμένης αντίδρασης του Τριτσώνη, ο οποίος έβαλε το χέρι στο πρόσωπο του για να μην του επιτρέψει να τον περάσει. Και κάπως έτσι, αφού το φάουλ των γηπεδούχων από εξαιρετική θέση στην τελευταία φάση πέρασε ανεκμετάλλευτο, το ημίχρονο βγήκε με την ΑΕΚ να είναι μπροστά στο σκορ (0-1).

Στο δεύτερο μέρος η γενική εικόνα του ματς δεν άλλαξε και στο 64' οι Κιτρινόμαυροι άγγιξαν το 0-2 αλλά η μπάλα για δεύτερη φορά κατέληξε στο δοκάρι, αυτή τη φορά μετά την παρέμβαση του Τριανταφυλλόπουλου στην κεφαλιά του Λαμπρόπουλου. Κάπου εκεί ο Αστέρας έδειξε να ανεβαίνει κάπως και να μεταφέρει το ματς προς την περιοχή του Μπάρκα, αλλά αυτό κυρίως έγινε επειδή έκατσε πίσω η Ενωση και όχι επειδή ήταν τόσο... ορμητική η ομάδα του Σάββα Παντελίδη. Ο τραυματισμός του Μπακάκη, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις, είχε ως αποτέλεσμα να μπει στη θέση του ο Τσόσιτς και να παίξει σαν δεξιό μπακ, ανταποκρινόμενος σε αυτό που έπρεπε να κάνει.

Πάνω από όλους, βέβαια, αυτός που ανταποκρινόταν και με το παραπάνω ήταν ο Λιβάια, ο οποίος έκανε τρομερό παιχνίδι και στα τελευταία λεπτά έβγαλε και σε θέση για γκολ τον Λόπες, ο οποίος όμως αστόχησε. Μικρό το κακό για την ΑΕΚ, από την στιγμή που στο 88', στη μοναδική αλλά πραγματικά πολύ καλή φάση του Αστέρα, η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι από το σουτ του Μανιά από πολύ καλή θέση! Κι αφού δεν έγινε εκεί το 1-1, λίγα λεπτά μετά οι παίκτες του Ουζουνίδη ήταν μπροστά στο πέταλο για να αποθεώσουν και να αποθεωθούν από τους Ενωσίτες!

Man of the match: Ο Λιβάια έχει κάνει τρομερό ματς. Κάθε φορά που έπαιρνε την μπάλα -και την πήρε πολλές φορές- "χάζευε" τους αντιπάλους του, μοιράζοντας την στη συνέχεια πάντα σωστά. Πολύ μυαλωμένο παιχνίδι, εκπληκτικά ήρεμος, ήταν πραγματικά απόλαυση.

Κλείσιμο
Αδύναμος κρίκος: Ο Καλτσάς. Από τα πρώτα λεπτά έδειχνε εκνευρισμένος με τον Χουλτ και έτσι ήταν σε όλο το παιχνίδι, με συνέπεια να μην προσφέρει τίποτα στην ομάδα του.

Στο ύψος του: Ο Μάνταλος επειδή πήρε το πέναλτι και το έκανε γκολ, ο Σιμόες γιατί έκανε πολλή δουλειά στο κέντρο, ο Οικονόμου γιατί καθάρισε με εμπειρία κάποιες φάσεις που θα μπορούσαν να γίνουν δύσκολες για την άμυνα της ΑΕΚ.

Η γκάφα: Την έκανε ο Κώτσιρας στη φάση του πέναλτι.

Το στραγάλι: Αν ο Κώτσιρας έβαζε έτσι το χέρι του στο πρόσωπο του Μάνταλου εκτός περιοχής θα ήταν φάουλ. Αφού το έκανε εντός περιοχής είναι πέναλτι. Σωστή η απόφαση του διαιτητή επομένως.

Το ταμείο του Gazzetta: Το ταμείο είναι γεμάτο 100% για την ΑΕΚ, η οποία έβγαλε μία δύσκολη έδρα (στην οποία είχε ηττηθεί πέρυσι), έκανε ώριμο ματς πρωταθλήτριας και γενικά από την αρχή της σεζόν έχει κάνει, σε Ελλάδα και Ευρώπη, όλα όσα έπρεπε να κάνει.

Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης (46' Βαλιέντε), Μαρτίνες (73' Δουβίκας), Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Καλτσάς, Τσιλιανίδης (65' Φερνάντεζ), Κυριακόπουλος, Μανιάς.

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης (65' Τσόσιτς), Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Γαλανόπουλος, Σιμόες, Μπακασέτας, Μάνταλος (83' Αλεφ), Λιβάια, Πόνσε (65' Λόπες).
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης