Ντινάμο Κιέβου-Λάτσιο 0-2: Διπλό πρόκρισης για τους Ρωμαίους! (βίντεο)

Ντινάμο Κιέβου-Λάτσιο 0-2: Διπλό πρόκρισης για τους Ρωμαίους! (βίντεο)

Με δύο γκολ από κόρνερ, στο πρώτο ημίχρονο ο Λούκας και στο δεύτερο ο Ντε Πράι, η Λάτσιο νίκησε στο Κίεβο και ανέτρεψε το 2-2 του πρώτου αγώνα - Διπλό με Μήτρογλου για την Μαρσέιγ στο Μπιλμπάο, παλικαρίσια ισοπαλία για την Λειψία στην Αγία Πετρούπολη ενώ η Σπόρτινγκ Λισαβόνας έχασε μέχρι και πέναλτι στο 90' και παίζει παράταση στην έδρα της Πλζεν!

Ντινάμο Κιέβου-Λάτσιο 0-2: Διπλό πρόκρισης για τους Ρωμαίους! (βίντεο)
Σε Κίεβο και Αγία Πετρούπολη περιμέναμε τα μεγάλα ματς, κι όντως αυτές οι αναμετρήσεις είχαν μεγάλο ενδιαφέρον, ωστόσο θρίλερ προέκυψε στην Τσεχία όπου η Πλζεν νίκησε με 2-0 σε απίθανο ματς την Σπόρτινγκ Λισαβόνας (οι Πορτογάλοι έχασαν απίστευτες ευκαιρίες με αποκορύφωμα το πέναλτι στο 90') και η πρόκριση θα κριθεί παράτασγη.

Τέλος με δεύτερη νίκη πέρασε στους "8" η Μαρσέιγ που επικράτησε με 2-1 στο Μπιλμπάο.

Ντινάμο Κιέβου-Λάτσιο 0-2 (2-2)
Πριν μία εβδομάδα η Λάτσιο είχε χάσει τη νίκη μέσα από τα χέρια της στο Olimpico από την Ντιναμό (2-2), την οποία όμως νίκησε στο Κίεβο στον επαναληπτικό (0-2) και πέρασε στους «8» της διοργάνωσης. 

Η ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι ήταν σαφώς ανώτερη από τους Ουκρανούς, δημιούργησε εκτός έδρας πολλές φάσεις για ακόμα περισσότερα γκολ, όμως έκανε τη δουλειά με το 0-2. 
Κλείσιμο

Και τα δύο γκολ ξεκίνησαν από κόρνερ του Λουίς Αλμπέρτο, στο πρώτο ο keeper των γηπεδούχων, Μπόικο, έκανε τραγική έξοδο και ο Λούκας Λέιβα σκόραρε με κεφαλιά, ενώ στο δεύτερο ο Ντε Βράι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με προβολή από κοντά



Βικτόρια Πλζεν- Σπόρτινγκ 2-1 (0-2)
Η Πλζεν έβαλε πολύ δύσκολα στη Σπόρτινγκ, ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα (2-0), πήγε το ματς στην παράταση, αλλά εκεί η Σπόρτινγκ ήταν ουσιαστική, βρήκε δίχτυα (2-1) και προκρίθηκε.

Οι Tσέχοι μπήκαν δυνατά στο ματς και μόλις στο 6ο λεπτό ο Μπάκος άνοιξε το σκορ. Οι Τσέχοι ήταν εξαιρετικοί ανασταλτικά, ουσιαστικοί στην επίθεση και στο 65' κατάφεραν να σκοράρουν πάλι με τον Μπάκος.

Η Σπόρτινγκ αντέδρασε, πίεσε, αλλά δεν είχε ουσία στην τελική προσπάθεια. Στις καθυστερήσεις θα μπορούσε να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση, αλλά ο Ντοστ έχασε το πρώτο πέναλτι στη σεζόν.

Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, οι γηπεδούχοι δεν είχαν δυνάμεις και το... πλήρωσαν. Με γκολ του Μπατάλια στο 105' οι Ιβηρες βρέθηκαν στα προημιτελικά της διοργάνωσης




Μπιλμπάο-Μαρσέιγ 1-2 (1-3)
Η Μαρσέιγ είχε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης μετά το 3-1 του πρώτου αγώνα, αλλά φρόντισε να αποδείξει την ανωτερότητά της και στην Ισπανία. 

Οι Μασσαλοί κέρδισαν με 2-1 στο Μπιλμπάο και πήραν πανηγυρικά την πρόκριση για τα προημιτελικά.

Οι παίκτες του Γκαρσία είχαν τον έλεγχο στο πρώτο μέρος και άνοιξαν το σκορ με πέναλτι του Παγιέ στο 38’, ενώ στο 52’ ο Οκάμπος έκανε το 0-2 για να διαλύσει κάθε αυταπάτη που μπορεί να είχαν οι γηπεδούχοι. 

Το μόνο που κατάφεραν οι Βάσκοι ήταν να μειώσουν στο τελικό 1-2 τυχερό γκολ του Ινιάκι στο 74’, με τον Αντούριθ να αποβάλλεται στο 76’ με δεύτερη κίτρινη και τίποτα να μην αλλάζει μέχρι το τέλος.





Ζενίτ-Λειψία 1-1 (1-2)
Η Λειψία κατάφερε στην πρώτη ευρωπαϊκή παρουσία στην ιστορία της να φύγει με ισοπαλία 1-1 από την Αγία Πετρούπολη και μετά το 2-1 της Γερμανίας να πάρει τη μεγάλη πρόκριση στους «8».

Το ματς ξεκίνησε πολύ στραβά για τους Ρώσους, που έχασαν τον Κοκόριν με τραυματισμό μόλις στο 8’ και βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 22’, όταν ο Ουγκουστέν γύρισε πολύ έξυπνα στην περιοχή, αιφνιδίασε τον Λουνιόβ και έκανε το 0-1.

Η αντίδραση της Ζενίτ ήρθε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν ο Ντριούσι ισοφάρισε ύστερα από ασίστ του Κρισίτο, όμως η ανατροπή για τους γηπεδούχους δεν ήρθε ποτέ.

Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό στο δεύτερο μέρος και εκείνοι που έφτασαν πιο κοντά στο δεύτερο γκολ ήταν οι Ταύροι. Στο 82’ κέρδισαν πέναλτι, αλλά ο Λουνιόβ νίκησε τον Βέρνερ, πριν βγάλει στη συνέχεια και την προσπάθεια του Μπρούμα από πολύ κοντά για να μείνει το 1-1 μέχρι το τέλος.




Θυμηθείτε την εξέλιξη των αγώνων οπως την παρακολουθήσατε μέσα από το www.protothema.gr

Τέλος των αγώνων. Παράταση στιον αγώνα Πλζεν-Σπόρτινγκ, μεγάλες προκρίσεις για Μαρσέιγ, Λάτσιο, Λειψία.

90'+1': ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ για την Σπόρτινγκ Λισαβόνας! Ο Ντοστ το κέρδισε (ήταν πολύ αυστηρό) κι ανέλαβε την εκτέλεση του, αλλά ο Χρούσκα έδιωξε με τα πόδια και στη συνέχεια ο Φερνάντεζ από τα δύο μέτρα έστειλα τη μπάλα πάνω από το δοκάρι. Πραγματική αυτοκτονία για την Σπόρτινγκ που οδηγείται στην παράταση

83' ΓΚΟΛ: Νέο κόρνερ και δεύτερο γκολ για την Λάτσιο που δεν χάνει πλέον την πρόκριση με τον Ντε Πράι να σκοράρει με προβολή

82': ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ για την Λειψεία με τον Βέρνερν να αστοχεί και να χάνει την ευκαιρία να "κλειδώσει" την πρόκριση για την ομάδα του.

74' ΓΚΟΛ: Ο Ινιάκι Γουίλιαμς μειώνει για την Μπιλμπάο σε 1-2, αλλά η Μαρσέιγ δεν χάνει την πρόκριση.

65' ΓΚΟΛ: Η Πλζεν σκοράρει και πάλι με τον Μπάκος και πλέον έχει ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα της Λισαβόνας! 

52' ΓΚΟΛ: Ο Οκάμπος πετυχαίνει το 0-2 για την Μαρσέιγ και πλέον οι Φωκαείς είναι στους "8" καθώς είχαν κερδίσει με 3-1 και στο πρώτο ματς...

49': Απίστευτη διπλή χαμένη ευκαιρία για την Σπόρτινγκ με τον Ακούνια αρχικά να σημαδεύει το δοκάρι και στην συνέχεια στην κενή εστία να πλασάρει άουτ!!!

46': Έναρξη στο β' ημίχρονο

45'+1': Ο Ντριούσι ισοφαρίζει σε 1-1 για την Ζενίτ κόντρα στην Λειψία και δεδομένου ότι το πρώτο ματς είχε λήξει με 2-1 υπέρ των Γερμανών πλέον όλα είναι ανοικτά!

38' ΓΚΟΛ: Ο Παγέτ μετά τον συνδυασμό με τον Μήτρογλου κέρδισε το πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ανοίγοντας το σκορ για την Μαρσέιγ.

25': Ευκαιρία για την Μπιλμπάο με την κεφαλιά του Αντούριθ να περνά έξω..

25': Δοκάρι για την Ζενίτ με εκτέλεση φάουλ

23' ΓΚΟΛ: Ο Βέρνερ βρήκε ωραία τον Ογκουστίν στην περιοχή κι ο Γάλλος με εξαιρετική ενέργεια πέτυχε το 0-1 για την Λειψία!

23' ΓΚΟΛ: Από κόρνερ ο Λούκας Λέιβα πιάνει τον ύπνο την άμυνα της Ντινάμο Κιέβου και με κεφαλιά πετυχαίνει το 0-1!

8': Αναγκαστική αλλαγή για την Ζενίτ που χάνει λόγω τραυματισμού τον επιθετικό της Κοκόριν και στη θέση του πέρασε ο Ζαμπολότνι.

5' ΓΚΟΛ: Η Πλζεν ανοίγει το σκορ με κοντινή κεφαλιά του Μπάκος και δίνει νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι!

1': Σέντρα στους αγώνες

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων που ξεκινούν στις 20:00 (σε παρένθεση τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων):
Ντινάμο Κιέβου-Λάτσιο (2-2)
ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ: Μπόικο, Κετζιόρα, Μπουρντά, Κάνταρ, Πίβαριτς, Σέπελιεβ, Μπουγιάλσκι, Μοροζιούκ, Τσιχανκόβ, Ζούνιορ Μοράες, Μπεσέντιν.
ΛΑΤΣΙΟ (5-4-1): Στρακόσα, Πατρίκ, Λουίζ Φελίπε, Ντε Φράι, Ράντου, Λούλιτς, Λούκας Λέιβα, Παρόλο, Λουίς Αλμπέρτο, Φελίπε Άντερσον, Ιμόμπιλε.

Ζενίτ-Λειψία (1-2)
ΖΕΝΙΤ: Λούνεβ, Σμολνίκοβ, Ιβάνοβιτς, Μέβλια, Κρίσιτο, Λεάντρο Παρέδες, Κρανεβίτερ, Ζιρκόβ, Ριγκόνι, Ντρουούσι, Κοκόριν.
ΛΕΙΨΙΑ: Γκουλάσι, Κλόστερμαν, Όρμπαν, Ουπαμεκανό, Μπερνάρντο, Ντέμε, Ναμπί Κεϊτά, Φόρμπεργκ, Μπρούμα, Ογκιστέν, Βέρνερ.

Μπιλμπάο-Μαρσέιγ (1-3)
ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Ιάγο Ερερίν, Ντε Μάρκος, Γεράι Άλβαρεθ, Ετσεΐτα, Λέκε, Ιτουράσπε, Μπενιάτ, Μίκελ Ρίκο, Ινιάκι Γουίλιαμς, Ίνιγο Κόρδοβα, Αντούριθ.
ΜΑΡΣΕΪΓ: Μανταντά, Σακάι, Ραμί, Ρολάντο, Αμαβί, Λουίζ Γκουστάβο, Μαξίμ Λοπέζ, Τοβέν, Οκάμπος, Παγέτ, Μήτρογλου.

Βικτόρια Πλζεν- Σπόρτινγκ (0-2
)
ΠΛΖΕΝ: Χρούσκα, Χάβελ, Ρέζνικ, Χάγεκ, Κοβάρικ, Χοράβα, Χροσόβσκι, Κόλαρ, Κόπιτς, Ζέμαν, Μπάκος.
ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ: Ρουί Πατρίσιο, Μπατάγλια, Αντρέ Πίντο, Ματιέ, Φάμπιο Κοεντράο, Πέτροβιτς, Μπράιαν Ρουίς, Μπρούνο Φερνάντες, Ζέλσον Μαρτίνς, Ακούνια, Ντοστ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης