Τίμπεργουλβς - Μάβερικς 108-109: Με τρίποντο - «μαχαιριά» του Ντόντσιτς το 2-0 του Ντάλας στους τελικούς της Δύσης

Τίμπεργουλβς - Μάβερικς 108-109: Με τρίποντο - «μαχαιριά» του Ντόντσιτς το 2-0 του Ντάλας στους τελικούς της Δύσης

Ο Σλοβένος ήταν και πάλι ο πρωταγωνιστής της ομάδας του, καθώς με ακόμη ένα triple double ήταν καταλυτικός στην ανατροπή των «Μαβς»

doncic
Με ένα τρίποντο στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Σλοβένος «μάγος», Λούκα Ντόντσιτς, οδήγησε τους Μάβερικς στην νίκη με 109-108 επί των Τίμπεργουλβς κι έτσι η ομάδα του Ντάλας προηγείται με 2-0 νίκες στον τελικό της Δυτικής Περιφέρειας του ΝΒΑ.



Ο άσος του ΝΒΑ, ήταν και πάλι ο πρωταγωνιστής της ομάδας του, καθώς με ακόμη ένα triple double (32 πόντοι, 13 ασίστ, 10 ριμπάουντ), ήταν καταλυτικός στην ανατροπή των «Μαβς», που βρέθηκαν να χάνουν ακόμη και 1 πόντους, ενώ ένα λεπτό πριν την λήξη του ματς ήταν πίσω στο σκορ με πέντε πόντους. Ωστόσο, ο Ντόντσιτς και η... παρέα του «ροκάνισαν» την διαφορά και τέσσερα δεύτερα πριν το τελευταίο σφύριγμα, ο Σλοβένος ευστόχησε χαρίζοντας την νίκη στην ομάδα του, καθώς ο Ναζ Ριντ έχασε το τελευταίο σουτ.

Κλείσιμο
Dallas Mavericks vs Minnesota Timberwolves Full Game 2 Highlights - May 24, 2024 | 2024 NBA Playoffs


«Το πλάνο του παιχνιδιού σε αυτήν την κατοχή, ήταν να δώσουμε την μπάλα στον Λούκα, ώστε να κάνει ό,τι κάνει ο Λούκα σε τέτοιες στιγμές», εξήγησε ο προπονητής των Μάβερικς, Τζέισον Κιντ και πρόσθεσε: «Μιλήσαμε για την ιδέα ενός σουτ δύο πόντων, αλλά όταν άρχισε να κάνει τον Ρούντι Γκόμπερτ να... χορεύει, είδαμε το «βήμα-πίσω» να έρχεται και τα υπόλοιπα ήταν... γραμμένα».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η τέταρτη περίοδος ήταν συναρπαστική, καθώς το προβάδισμα άλλαξε κάτοχο 11(!) φορές.

Ο Ντάνιελ Γκάφορντ βοήθησε το Ντάλας με 16 πόντους και πέντε μπλοκ, ενώ ο Ιβρινγκ (20π.) τόνισε πως «όλοι συνέβαλαν στην νίκη». Παράλληλα, ο Αντονι Εντουαρντς σημείωσε 21 πόντους, πήρε πέντε ριμπάουντ και μοίρασε επτά ασίστ, ενώ ο Μάικ Κόνλεϊ σημείωσε 18 πόντους και ο Γάλλος πιβότ, Ρούντι Γκόμπερτ σκόραρε 16 πόντους και πήρε 10 ριμπάουντ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Καταδικάστηκε 50χρονος που κάρφωσε σπασμένο μπουκάλι στο κεφάλι 14χρονου και τον ξυλοκόπησαν άγρια οι γονείς του

Κυνική ομολογία τρομοκρατών της Χαμάς: Πρώτα τη βίασε ο πατέρας μου, μετά εγώ και ο ξαδερφός μου, αφού τελειώσαμε τη σκοτώσαμε

«Μεγάλη» αποκαλούσαν την προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας - «Τα 15αρια, τα 20αρια πήγαιναν πάνω στην εφόρισσα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης