Μπέος: Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της ρατσιστικής επίθεσης - «Να ζητήσει συγγνώμη ο Τετέι» λέει ο δήμαρχος Βόλου

Μπέος: Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της ρατσιστικής επίθεσης - «Να ζητήσει συγγνώμη ο Τετέι» λέει ο δήμαρχος Βόλου

Οι δυο πλευρές έχουν προθεσμία μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης (28/2) για να υποβάλουν τα υπομνήματά τους

axilleas-mpeos
Έπειτα από ένα δίωρο και αρκετή ένταση ανάμεσα στον Αχιλλέα Μπέο και τον δικηγόρο της Κηφισιάς, Αργύρη Λίβα, ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της καταγγελίας του Ανδρέα Τετέι για ρατσιστική επίθεση. Οι δυο πλευρές έχουν προθεσμία μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης (28/2) για να υποβάλουν τα υπομνήματά τους.

Την πλευρά του Αχιλλέα Μπέου, εκπροσώπησαν οι δικηγόροι Κατερίνα Βλαχάβα και Γιώγος Σινέλης την πλευρά του Βόλου ο Χάρης Γρηγορίου. «Είδατε ότι η αναβολή είναι πραγματική δεν πήρα δικηγόρο από την Αθήνα αλλά από τη Λάρισα», ανέφερε ο Αχιλλέας Μπέος για το αίτημα του αναβολής που έγινε δεκτό στην πρώτη εκδίκαση.

«Η Κηφισιά έκανε παρέμβαση για τις εντυπώσεις»

Στην αρχή της διαδικασίας ο κ. Γρηγορίου ζήτησε την απόρριψη της κύριας παρέμβασης της ΠΑΕ Κηφισιά. «Προσχηματικό και προδήλως ανακριβές η παρέμβαση της Κηφισιάς που έγινε αποκλειστικά και μόνο για τις εντυπώσεις», ανέφερε ο δικηγόρος του ΝΠΣ Βόλος.

«Η Κηφισιά έχει κάθε δικαίωμα να βρίσκεται εδώ και να υπερασπιστεί το ένομο συμφέρον της. Η πλευρά μας έχει κάνει καταγγελία. Είναι ταυτόσημο το συμφέρον του Ανδρέα Τεττέι με την Κηφισιά», είπε από την πλευρά του ο κύριος Λίβας.

«Η δίωξη θα πρέπει να κριθεί ως απαράδεκτη»

Κλείσιμο
Για ακυρότητα της πειθαρχικής δίωξης έκανε λόγο η κα. Βλαχάβα, καθώς στο φύλλο αγώνα δεν έχει καταγραφεί το περιστατικό.

«Δεν μπορεί να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη με οπτικό υλικό. Δεν γίνεται καμία αναφορά σε αυτό το συμβάν γι' αυτή τη φάση. Υπαγόμαστε στο οπτικό υλικό. Το συγκεκριμένο κατηγορητήριο πάσχει από εγκυρότητα. Αυτή η δίωξη θα πρέπει να κριθεί ως απαράδεκτη», είπε η κα. Βλαχάβα.

«Είναι μια παντελώς αόριστη δίωξη. Δεν πρέπει να μας επιβληθεί ποινή. Ο κανόνας στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο εδράζεται στο 15 παρ. 1, όπου οι ποινές επιβάλλονται σε βάρος ομάδας με βάση αναφορές αξιωματούχων που αναφέρονται στο ΚΑΠ. Είναι το ευαγγέλιο. Μόνο με αυτές τις εκθέσεις αξιολογούνται πειθαρχικά νομικά και φυσικά πρόσωπα.

Συμπληρωματικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν η έκθεση της αστυνομίας και οπτικοακουστικά μέσα. Επίσης δίωξη δεν μπορεί να ασκηθεί μόνο με βάση τις εκθέσεις της αστυνομικής αρχής ή το οπτικό υλικό του αγώνα. Αυτό γίνεται μόνο όταν γίνεται λάθος στο όνομα του ποδοσφαιριστή. Για όσα συμβαίνουν στις εξέδρες του σταδίου και στους λοιπούς χώρους του γηπέδου επιτρέπεται το video και φωτογραφίες. Το επίμαχο συμβάν έγινε κατά τη διάρκεια του αγώνα, με συγκεκριμένες ετικέτες. Στο 13ο λεπτό με αξιωματούχο τον πρόεδρο του ΝΠΣ Βόλος, Αχιλλέα Μπέο. Όπως θα δείτε από το επίσημο video του αγώνα, ο Τεττέι ανέφερε το περιστατικό και ο διαιτητής δεν το αξιολογεί», είπε κατά την αγόρευση του ο κ. Γρηγορίου.

«Η τρίτη τη τάξει έκθεση που μπορεί να ληφθεί υπόψη, η έκθεση της αστυνομίας δεν αναφέρει το συμβάν του φερόμενου ρατσιστικού περιστατικού.

«Η πειθαρχική δίωξη δεν έχει ούτε αρχή ούτε τέλος. Ούτε χώρο, ούτε χρόνο, ούτε περιστάσεις. Σερβίρεται απλά για να ασκηθεί. Είναι τέσσερις γραμμές τόσο αόριστες που σε κάνει να αναρωτιέσαι αν προέρχεται από νομικό. Πέρα από αβάσιμη και απαράδεκτη είναι αόριστη», είπε κλείνοντας ο κύριος Γρηγορίου για το δικονομικό σκέλος.

«Το ερώτημα που τίθεται είναι αν σε αυτή τη διαδικασία μπορούν να εφαρμοστούν τα άρθρα 320 και 321. Αν τα εφαρμόσουμε τότε το κριτήριο θέσπισμα τίθεται παντελώς άκυρο», είπε ο νομικρός εκπρόσωπος του Αχιλλέα Μπέου, Γιώγος Σινέλης.

«Η Κηφισιά θέλει να έχει βαθμολογικό κέρδος εκτός γηπέδου»

«Ψέματα θα ακούσετε στην παρακάμερα από το video. Ο Τύπος είναι η ουσία. Πώς θα λάβετε υπόψη μέσα τριτευούσης σημασίας; Η αθλητική νομοθεσία δίνει τον πρώτο λόγο στον διαιτητή και τον παρατηρητή, μετά στο video και την αστυνομική αρχή. Κοιτάξτε το video είναι πιο κοντά ο διαιτητής από τον Τεττέι.

Ο διαιτητής είναι ο απόλυτος άρχων της αναμέτρησης. Γιατί θα τον αντικαταστήσουμε τώρα; Γιατί το video έχει μεγαλύτερη σημασία στην κρίση σας; Προσπαθεί να κερδίσει ότι μπορεί, βαθμολογικά εκτός γηπέδου. Μαϊμού προσπάθεια. Σύμφωνα με τη νομοθεσία δεν μπορείτε να ασκήσετε διώξεις. Εσείς ως εφαρμοστές είστε μέσα στα πράγματα. Το άρθρο 18 αναφέρει όταν κάνεις μια προσβολή για τη φυλή, τη γλώσσα ή την εθνικότητα. Ο διαιτητής άκουσε την καταγγελία αλλά δεν έκανε κάτι. Του το έκανε γνωστό ο Τεττέι.

Η παράγραφος 3 του άρθρου 18 αναφέρεται ξεκάθαρα γι' αυτό. Απαλλακτικά περιστατικά φέρνουν μειωμένη ποινή. Μια πειθαρχική δίωξη που πέτυχε την ημερομηνία, το παιχνίδι και τον Αχιλλέα Μπέο. Δεν έχουμε τίποτα άλλο. Τρεις λευκές εκθέσεις διαιτητή, παρατηρητή, αστυνομίας. Δεν αναφέρθηκε τίποτα. Και το γήπεδο κεκλεισμένων των θυρών.

Έχουμε την αοριστία υπευθύνου δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων. Σε περίπτωση που θεωρείται ότι υπάρχει ρατσιστική χροιά ή εκδοχή σε αυτή τη φράση που δεν υπάρχει ποτέ. Υπάρχουν απαλλακτικά περιστατικά που εξαφανίζουν την ποινή για την ομάδα. Υπάρχει διακύβευμα βαθμολογικού χαρακτήρα. Σας καταθέτουμε τη γνωμοδότηση του Χριστόφορου Χαραλαμπάκη, καθηγητή γλωσσολογίας. Τέθηκε ένα ερώτημα ακόμα χειρότερο. "Τι κάνει αυτή η μαϊμού". Σε αυτή την περίπτωση δεν θεωρήθηκε ρατσιστικό. Κανένα νεοελληνικό λεξικό δεν περιλαμβάνει ρατσιστική ερμηνεία», ανέφερε στην πρόσθετη παρέμβαση του ο κύριος Γρηγορίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Στεναχωρημένη η Καινούργιου με την Μπάρκα, ήταν δικός της άνθρωπος, λέει η Τσιμτσιλή

Τι αλλάζουν οι νέοι Ποινικοί Κώδικες: Ποιος πάει φυλακή, για ποια αδικήματα, πόσα χρόνια

Ο οίκος της Σαβοΐας στην Ιταλία: Η σκοτεινή ζωή και το τέλος ενός διαδόχου χωρίς στέμμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης