Αχιλλέας Μπέος: «Δεν έχω πει τίποτα, δεν είναι ρατσιστική η λέξη μαϊμού» - Δείτε βίντεο

Αχιλλέας Μπέος: «Δεν έχω πει τίποτα, δεν είναι ρατσιστική η λέξη μαϊμού» - Δείτε βίντεο

Τα όσα είχε αναρτήσει στους λογαριασμούς του στα social media πριν από λίγες ημέρες επανέλαβε ο Αχιλλέας Μπέος σε δηλώσεις του κατά την αποχώρησή του από το πειθαρχικό της ΕΠΟ

MPEOS
Αμετανόητος για την ρατσιστική επίθεση στον Ανδρέα Τετέι της Κηφισιάς εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΑΕ Βόλος, Αχιλλέας Μπέος. Κατά την αποχώρησή του από το πειθαρχικό της ΕΠΟ ο δήμαρχος Βόλου επέμεινε στη στάση του, παρά την τρίμηνη απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα που του επιβλήθηκε.

«Καλησπέρα δεν κάνω δηλώσεις. Δηλώσεις άμα θέλετε από τον δικηγόρο πάρτε. Παιδιά δεν έχω πει και δεν έχω μετανιώσει για τίποτα. Ούτε έχω πει τίποτα» ανέφερε, ενώ σε ερώτηση του ρεπόρτερ για όσους τον λένε ρατσιστή και ομοφοβικό προσέθεσε: «Εσείς είστε ρατσιστές. Εγώ είμαι; Να μιλήσει ο δικηγόρος να πει. Καλά κάνουν και ειπώνονται (πράγματα για μένα)».

Στη συνέχεια... χαιρέτησε τον Γιώργο Λιάγκα και επανέλαβε ότι δεν θεωρεί τη λέξη «μαϊμού» ρατσιστική, πριν αποχωρήσει από τον χώρο του πάρκινγκ με γαλλικά και την έκφραση «A tout a l’ heure».

Δείτε το βίντεο:

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cz8xbm4wu9hd)
Κλείσιμο

Πριν την απολογία του ο πρόεδρος της ΠΑΕ Βόλος και δήμαρχος της πρωτεύουσας του νομού Μαγνησίας είχε ποστάρει στους λογαρισμούς του στα social media:

«Σε όλους αυτούς που όχι απλώς συντηρούν αλλά διαστρεβλώνουν κιόλας την πραγματικότητα και προκάλεσαν μια «μαϊμού» δίωξη έχω να πω τα εξής:

Στη ζωή μου ουδέποτε υπήρξα ρατσιστής και ομοφοβικός. Ακριβώς το αντίθετο. Και αυτό δεν είναι λόγια αλλά αποδεικνύεται στην πράξη αφού έχω συνυπάρξει και συνεργαστεί, κοινωνικά και επαγγελματικά, αρμονικά με ανθρώπους από διάφορες εθνικότητες, κάθε χρώματος, με διαφορετικό πολιτισμό, έθιμα και προσωπικές επιλογές.

Σχετικά με το περιστατικό στο γήπεδο της Καισαριανής, στην διάρκεια του αγώνα του Βόλου με την Κηφισιά, είναι κάτι περισσότερο από φανερό, είναι ξεκάθαρο, ότι δεν υπάρχει από πλευράς μου καμία απολύτως ρατσιστική επίθεση. Καθώς μάλιστα απευθύνομαι σε τρίτο πρόσωπο, τον διαιτητή, είναι σαφές ότι δεν υπάρχει καν ρατσιστική χροιά.

Σε κάθε περίπτωση όλοι αυτοί οι νεόκοποι παράγοντες και οι υποκινητές τους,, που επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν για τους δικούς τους λόγους αυτό το συμβάν, οφείλουν να μάθουν ότι η λέξη «μαϊμού» δεν συμπεριλαμβάνεται στα ρατσιστικά σχόλια.

Τέλος σε ό,τι αφορά τον Τετέι, που τον σέβομαι ως άνθρωπο, θα πρέπει να του πω ότι με τέτοιες συμπεριφορές απλά υπονομεύει ο ίδιος την αξιοπιστία του. Το περιστατικό σαφώς και δεν μπορεί να συσχετιστεί με κάποιο φυλετικό θέμα, αλλά δυστυχώς τόσο ο ποδοσφαιριστής, όσο και η ομάδα του προσπάθησαν να το «πουλήσουν» ως τέτοιο στην κοινή γνώμη. Και αυτό συνιστά ντροπή. Ας συνειδητοποιήσουν ότι με τέτοια παραποίηση και διαστρέβλωση της αλήθειας μόνο τον αγώνα για μια ισότιμη κοινωνία χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς δεν εξυπηρετούν. Το αντίθετο. Τον ακυρώνουν».

Ειδήσεις σήμερα:

Άνοιξε η πλατφόρμα εγγραφής για την επιστολική ψήφο - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι εκλογείς εντός και εκτός Ελλάδας

Σήμερα στον εισαγγελέα ο πατέρας της οικογένειας των παλαιοχριστιανών στην Κορινθία - Το μυστήριο με τα παιδιά του

Σωκράτης Κόκκαλης στο ΘΕΜΑ: «Πώς γύρισα το παιχνίδι στην Intralot»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης