Η ΕΟΚ ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης 13 Φεβρουαρίου τους εκλεκτούς του Βασίλη Σπανούληγια το πρώτο παράθυρο των προκριματικών του EuroBasket 2025.
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός (στις πρώτες κλήσεις του ως τέτοιος) έχει συμπεριλάβει συνολικά έντεκα (11) παίκτες των ομάδων της EuroLeague (Παναθηναϊκός AKTOR, Ολυμπιακός, Φενέρμπαχτσε, Μπασκόνια), ενώ στη λίστα περιλαμβάνονται -μεταξύ άλλων- ο Τόμας Γουόκαπ με τον Ναζ Μήτρου-Λονγκ.
Υπενθυμίζεται βέβαια πως οι δύο νατουραλιζέ δεν έχουν δικαίωμα ταυτόχρονης συμμετοχής σε έναν αγώνα της Εθνικής Ανδρών, λόγω του σχετικού κανονισμού της FIBA.
Αναλυτικά οι παίκτες που επέλεξε ο Βασίλης Σπανούλης:
Από τη λίστα της προεπιλογής των δεκαέξι (16) παικτών απουσιάζουν -μεταξύ άλλων- οι Κώστας Σλούκας, Ιωάννης Παπαπέτρου και Τάιλερ Ντόρσεϊ. Όπως φυσικά κι οι εκπρόσωποι της χώρας στο ΝΒΑ, Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο -τούτο βέβαια ισχύει συνολικά για όλες τις ομάδες στα προκριματικά.
Θυμίζουμε ότι η Ελλάδα είναι στο Group F των προκριματικών μαζί με Μεγάλη Βρετανία, Τσεχία και Ολλανδία. Στο πρώτο παράθυρο θα υποδεχθεί την Τσεχία στις 23 Φεβρουαρίου, ενώ τρεις ημέρες αργότερα θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Ολλανδία.
Στην τελική φάση του EuroBasket 2025 προκρίνονται οι τρεις πρώτοι του ομίλου.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της Ελλάδας στα προκριματικά:
Ένα φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο στις Σπέτσες είναι αρκετό για να καταλάβεις γιατί χιλιάδες άνθρωποι επιστρέφουν ξανά και ξανά. Όχι μόνο για έναν αγώνα, αλλά για μια εμπειρία που έχει εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς του αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα.
Μια επίσκεψη στην Πάρνηθα και στο Regency Casino Mont Parnes μπορεί να αποκτήσει άλλη αξία, καθώς μπορεί να οδηγήσει έξι τυχερούς στο τιμόνι ενός ολοκαίνουργιου SUV αυτοκινήτου και συγκεκριμένα του πολυτελούς Chery Tiggo 4.
Σε έναν κλάδο που αναπτύσσεται διαρκώς και αναζητά καταρτισμένους επαγγελματίες, η LE MONDE συνδυάζει εργαστηριακή εκπαίδευση, πρακτική εμπειρία και άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας.