Ο Ρικέλμε επίσημα πρόεδρος της Μπόκα Τζούνιορς: Οι τρεις πρώτες αποφάσεις του

Ο Ρικέλμε επίσημα πρόεδρος της Μπόκα Τζούνιορς: Οι τρεις πρώτες αποφάσεις του

Ο θρύλος της Μπόκα ξεπέρασε τον Αντρές Ιμπάρα (είχε την υποστήριξη του προέδρου της Αργεντινής) και με 43,3 χιλιάδες ψήφους εκλέχθηκε πρόεδρος των «Σενέισες»

riquelme
Ο Χουάν Ρομάν Ρικέλμε είναι ο νέος πρόεδρος της Μπόκα Τζούνιορς. Ο πρώην παίκτης και είδωλο του συλλόγου κέρδισε τον Αντρές Ιμπάρα στις ιστορικές εκλογές του συλλόγου, με 46.400 ψήφους. Ήταν οι μεγαλύτερες από άποψη προσέλευσης εκλογές στο αργεντίνικο ποδόσφαιρο, οι δεύτερες μεγαλύτερες στον κόσμο, πίσω μόνο από την εκλογή του Σάντρο Ροσέλ στη Μπαρτσελόνα το 2010, με 57 χιλιάδες ψήφους.

Ο θρύλος της ομάδας πήρε 30.318 ψήφους, σχεδόν διπλάσιες από ό,τι ο Ιμπάρα που πήρε 15.949. Η νέα θητεία θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του 2027. Εώς σήμερα, ο Ρικέλμε ήταν αντιπρόεδρος υπό τον Χόρχε Αμεάλ, ο οποίος άλλαξε θέση και θα είναι αντιπρόεδρος στον επόμενο κύκλο.



Κλείσιμο
Η αντίπαλη υποψηφιότητα αυτή του Αντρές Ιμπάρα είχε ως αντιπρόεδρο τον πρώην πρόεδρο της Μπόκα Τζούνιορς και της Αργεντινής, Μαουρίσιο Μάκρι και ανοιχτή στήριξη από τον νέο πρόεδρο της Αργεντινής Χαβιέρ Μιλέι!

Δέκα ημέρες μετά τις ιστορικές εκλογές στη Μπόκα Τζούνιορς, έγινε και η επίσημη μεταβίβαση της διοίκησης και, παρά την απουσία του στην εκδήλωση που έλαβε χώρα στη La Bombonera, ο Χουάν Ρομάν Ρικέλμε είναι πλέον και επίσημα ο νέος πρόεδρος του συλλόγου.



Ο νέος πρόεδρος θα λάβει τα σκήπτρα από τον πλέον αντιπρόεδρο, Χόρχε Αμεάλ , τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου 2024, όταν θα ηγηθεί αυτοπροσώπως του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.



Ο Ρικέλμπε μπορεί να μην πήγε στην επίσημη εκδήλωση, όμως εμφανίστηκε σε ένα πάρτι για τους εργαζόμενους του συλλόγου που έγινε την περασμένη εβδομάδα στο γήπεδο και μίλησε στους παρευρισκόμενους για τον νέο του ρόλο: « Τώρα πρέπει να γίνω πρόεδρος του συλλόγου και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει τη ζωή μου. Θα συνεχίσω να είμαι οπαδός του συλλόγου, θα συνεχίσω να είμαι ένας από εσάς. Και χρειάζομαι όλους να με βοηθήσουν. Πρέπει να κάνουμε τον σύλλογό μας να συνεχίσει να αναπτύσσεται κάθε μέρα, πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε ο μεγαλύτερος στη Νότια Αμερική. Για μένα είμαστε οι καλύτεροι στον κόσμο»

Οι τρεις πρώτες αποφάσεις

Η πρώτη απόφαση που πήρε ο Ρικέλμε και επισημοποιήθηκε χθες μέσω των κοινωνικών δικτύων αφορά την πρόσληψη του νέου προπονητή: Είναι γεγονός ότι ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ θα παρουσιαστεί στην Μπόκα τις επόμενες ημέρες και θα κάνει την πρώτη προπόνηση προετοιμασίας την Τρίτη, 2 Ιανουαρίου. Εδώ και λίγο καιρό, το Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο επικοινώνησε με τον απερχόμενο προπονητή της Ουρακάν και εξέφρασε για άλλη μια φορά την επιθυμία του να έχει τις υπηρεσίες του, κάτι που είχε ήδη συμβεί όταν ήταν επικεφαλής στην Τίγκρε.

Το δεύτερο θέμα της ημερήσιας διάταξης για τον Ρικέλμε είναι η έγκριση από το διοικητικό συμβούλιο της τροποποίησης του ονόματος του συγκροτήματος όπου προπονούνται η επαγγελματική ομάδα και οι ακαδημίες. Το Εκπαιδευτικό Κέντρο δεν θα έχει πλέον αυτή την πινακίδα στο κεντρικό του κτίριο, αλλά θα μετονομαστεί σε «Κάρλος Μπιάνκι».

Το τρίτο σημείο της ημερήσιας διάταξης ήταν ένα είδος προεκλογικής υπόσχεσης που ο Ρικέλμε θα επιδιώξει να εκπληρώσει μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα: «Θέλουμε το Μπομπονέρα να είναι πιο όμορφο» είχε δηλώσει και εκτός από την πιθανότητα επέκτασης του γηπέδου της Μπόκα, θέλει να βελτιωσεί και την υποδομή της προπονητικής εγκατάστασης ώστε να είναι από τις καλύτερες σε διεθνές επίπεδο.





Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: Με μαχαίρι παλάμης σκότωσε τον αστυνομικό ο Νορβηγός

Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων: «Θερίζουν» κορωνοϊός και ιώσεις - Σύσταση για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, νοσοκομεία και ΜΜΜ

Συγκινεί ο πατέρας του επισμηναγού που σκοτώθηκε στην Καλαμάτα: «Έφυγε έτσι όπως ήθελε, να πετάει»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης