Προκριματικά Champions League Live, Ντνίπρο - Παναθηναϊκός 1-3: Ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης
Με γκολ των Σπόραρ, Τζούρισιτς και Ιωαννίδη ο Παναθηναϊκός έκανε πιο εύκολο το έργο της πρόκρισης στον 3ο προκριματικό του Champions League στη ρεβάνς της 1ης Αυγούστου στην Αθήνα - Με πρόκριση οι πράσινοι επιστρέφουν στους ευρωπαϊκούς ομίλους
Ο Παναθηναϊκός έκανε... φύλλο και φτερό την Ντνίπρο στο Κόζιτσε, επικρατώντας με 3-1 στον πρώτο αγώνα τους στον β’ προκριματικό γύρο του Champions League και κατά πολύ μεγάλο βαθμό εξασφάλισε ήδη το «εισιτήριό» του για τον επόμενο γύρο, αλλά και την παρουσία του (μίνιμουμ) στους ομίλους του Europa League, ανεξαρτήτως έκβασης στα ματς της επόμενης φάσης με τη Μαρσέιγ.
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cubixc00k8h5)
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cubiyt04rr3l)
Ο Σπόραρ στο 10’, ο Τζούριτσιτς στο 74’ και ο Ιωαννίδης με εύστοχο πέναλτι στο 78’ «σφράγισαν» την «πράσινη» νίκη, με τους Ουκρανούς να μειώνουν στο 90’ με τον Καπλιένκο.
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cubiml241tu1)
Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι με διάθεση να ελέγξει το ρυθμό και στο 8ο λεπτό είχε την πρώτη τελική του στο ματς, όταν η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μάγκνουσον πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Κλείσιμο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cubidevk23ah)
Δυο λεπτά αργότερα (10’) οι «πράσινοι» άνοιξαν το σκορ με έναν υπέροχο συνδυασμό. Ο Μπερνάρ άλλαξε εξαιρετικά τη μπάλα για τον Χουάνκαρ, ο οποίος απέφυγε τον αντίπαλό του με «ποδιά» και γύρισε την μπάλα στη μικρή περιοχή προς τον Σπόραρ που έκανε από κοντά το 1-0 για τον Παναθηναϊκό.
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cubgl1mhulhd)
Στο 11’ ο Σένκεφελντ πρόλαβε να βάλει καθοριστική κόντρα στην προσπάθεια του Ντόβμπικ, ενώ στο 12’ από χαμηλή σέντρα του Παλάσιος, ο Κώτσιρας βρέθηκε σε θέση βολής στο όριο της περιοχής, όμως το τελείωμά του πέρασε άουτ.
Στο 20’ σε μία δυνατή διεκδίκηση με τον Χουτσούλιακ, ο Μπαρτ Σένκεφελντ υπέστη θλάση στον δεξιό δικέφαλο μυ και τέσσερα λεπτά μετά αντικαταστάθηκε από τον Γεντβάι, ο οποίος μπήκε απευθείας στα... βαθιά και πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τα «πράσινα», χωρίς να έχει στα πόδια του λεπτά συμμετοχής με την «πράσινη» φανέλα σε κάποιο φιλικό.
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cubi3gcj2i55)
Παρά την απώλεια του αρχηγού του, ο Παναθηναϊκός έλεγξε απόλυτα το τέμπο ως το φινάλε του α’ ημιχρόνου, έχοντας σε πολύ καλή βραδιά τον Τόνι Βιλένα, ο οποίος «όργωσε» όλο το γήπεδο στο ντεμπούτο του με την «πράσινη» φανέλα.
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cubiu7vik469)
Η Ντνίπρο μπήκε πιο «δυνατά» στο δεύτερο 45λεπτο και μέσα σε ένα δίλεπτο έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες, πρώτα στο 49’ με το γυριστό του Σαράπι που πέρασε λίγο άουτ και στη συνέχεια με το τελείωμα του Χουτσούλιακ στο 52’ που έφυγε ελάχιστα πάνω απ’ το οριζόντιο δοκάρι του Μπρινιόλι.
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cubi54bb5w0h)
Στο 59’ από εξαιρετικό κλέψιμο των «πράσινων» ψηλά και πολύ καλή αντεπίθεση, ο Σπόραρ γύρισε την μπάλα προς τον Βιλένα όμως το τελείωμα του Ολλανδού χαφ πέρασε πολύ ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Η Ντνίπρο έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της στο 72’ με το σουτ του Κοχούτ που κόντραρε πάνω στον Χουάνκαρ και πέρασε λίγο πάνω απ’ τα δοκάρια του Μπρινιόλι, ενώ δύο λεπτά μετά ήρθε το δεύτερο «πράσινο» γκολ. Ο Βέρμπιτς έβγαλε τον Χουάνκαρ μόνο του στην αριστερή πλευρά, ο Ισπανός μπακ πλαγιοκόπησε και γύρισε την κατάλληλη στιγμή προς τον Τζούριτσιτς ο οποίος έπιασε ένα εξαιρετικό δεξί σουτ που κατέληξε στην αριστερή γωνία του Κιναρέικιν για το 2-0 του Παναθηναϊκού.
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cubgxagg1cmh)
Στο 82’ ο Βέρμπιτς πέρασε εξαιρετική πάσα στον Χουάνκαρ, ο οποίος «πάτησε» στην περιοχή κι ανατράπηκε από τον Ντόβμπικ, με τον διαιτητή Ντανιέλε Κίφι να δείχνει την παράβαση. Ο Φώτης Ιωαννίδης που είχε περάσει λίγο νωρίτερα στο ματς, ανέλαβε την εκτέλεση και στην 100ή συμμετοχή του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, έκανε το 3-0 για τους «πράσινους» και «τελείωσε» ουσιαστικά την πρόκριση για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.
Στο 90ό λεπτό, στη μοναδική φάση που αδράνησε η άμυνα του Παναθηναϊκού έπειτα από στατική φάση, ο Καπλιένκο από κοντά μείωσε στο τελικό 3-1 για την Ντνίπρο. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Χουτσούλιακ πλάσαρε, αλλά η μπάλα κόντραρε στους αμυντικούς κι έφυγε κόρνερ, ενώ στο επόμενο λεπτό η προσπάθεια του Κοχούτ πέρασε λίγο άουτ, στην τελευταία καλή φάση του αγώνα.
Θλάση στον δικέφαλο του δεξιού ποδιού ο Σένκεφελντ
Τρομερά άτυχος στάθηκε ο Μπαρτ Σένκεφελντ.
Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» τραυματίστηκε σε μία δυνατή διεκδίκηση με τον Χουτσούλιακ κι έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 24’, με τον Τιν Γεντβάι να παίρνει τη θέση του.
Η πρώτη εκτίμηση του ιατρικού τιμ του Παναθηναϊκού κάνει λόγο για θλάση στο δικέφαλο μυ του δεξιού ποδιού κι ο ακριβής χρόνος για την επιστροφή του θα επιβεβαιωθεί με την επιστροφή της ομάδας στην Αθήνα, αφού υποβληθεί σε μαγνητική.
Θεωρείται πάντως εξαιρετικά δύσκολο να είναι διαθέσιμος στη ρεβάνς της επόμενης Τρίτης (1/8) με την ουκρανική ομάδα στο «Απόστολος Νικολαΐδης».
Σε μια εποχή όπου το marketing επαναλαμβάνει τον βαρετό εαυτό του, η νέα Break και η καμπάνια που τη συνοδεύει έρχονται να αποδείξουν πως για να ξεχωρίσεις χρειάζεται τόλμη και αυθεντικότητα. Ένα υποδειγματικό case study, που συνομιλεί απροσποίητα με τη νέα γενιά και δείχνει πώς ένα brand μπορεί να εκσυγχρονιστεί και ταυτόχρονα να παραμείνει πιστό στις αξίες του.
Σε μια καθημερινότητα που γίνεται όλο και πιο απαιτητική για τις επιχειρήσεις, εκεί όπου η πρώτη εντύπωση γίνεται πλέον online και οι επιλογές κρίνονται με ένα scroll, κάποια brands καταφέρνουν να επαναπροσδιορίσουν τον ρόλο τους με τρόπο ουσιαστικό και επωφελή. Ο Χρυσός Οδηγός είναι ένα από αυτά!
Σε έναν κόσμο που κινείται όλο και πιο γρήγορα, αξίζει να επιστρέφουμε σε όσα έχουν πραγματική σημασία. Να επιστρέφουμε σε όσα είναι αυθεντικά. Να επιστρέφουμε εκεί όπου ξεκινούν όλα - στις ρίζες μας.