Κάρυστος: Η στιγμή που το Canadair συντρίβεται στην Κάρυστο - Βίντεο ντοκουμέντο

Κάρυστος: Η στιγμή που το Canadair συντρίβεται στην Κάρυστο - Βίντεο ντοκουμέντο

Τη στιγμή που έκανε άφεση νερού προσβάλλοντας τη φωτιά, το CL-215 προσέκρουσε με το δεξί φτερό σε δέντρο, κόπηκε ο δεξιός πλωτήρας και το Canadair δεν μπόρεσε να περάσει πάνω από το φαράγγι - Το ΓΕΑ ανακοίνωσε επισήμως τον θάνατο των δύο ιπτάμενων

canadair_kare_arthro
Συγκλονίζουν τα πλάνα του βίντεο από τη στιγμή της συντριβής του Canadair στην περιοχή του Πλατανιστού στην Κάρυστο.

Η στιγμή της πτώσης του Canadair στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ


Από το βίντεο φαίνεται το αεροσκάφος να κάνει άφεση νερού, να  παίρνει δεξιά στροφή και χάνει ύψος. Λίγο πριν από τη δεξιά στροφή φαίνεται να χτυπά σε ένα κλαδί και να χάνει τον πλωτήρα από το δεξί φτερό. Προφανώς πρόκειται περί μηχανικής βλάβης, καθώς το αεροσκάφος χάνει συνεχώς ύψος και δεν μπορεί να ανεβεί πάνω από τη χαράδρα.

Λίγο πριν τις 18:30, το ΓΕΑ ανακοίνωσε επισήμως τον θάνατο των δύο χειριστών: «Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 14:52 αεροσκάφος τύπου CL-215 της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης, στον Πλατανιστό Ευβοίας με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη, Σμηναγού (Ι) Χρήστου Μουλά, 34 ετών και του συγκυβερνήτη, Ανθυποσμηναγού (Ι) Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών».

Το Canadair CL-215 που συνετρίβη έκανε ρίψεις μαζί με ακόμη ένα Canadair στη συγκεκριμένη εστία φωτιάς.  Nα σημειώσουμε πως πάντα οι ρίψεις γίνονται με δύο αεροσκάφη (επιχειρούν σε ζεύγη) και επίσης πάντοτε κάνουν ένα πρώτο πέρασμα πάνω από το σημείο για να εντοπίσουν επακριβώς πού πρέπει να κάνουν τη ρίψη. 

Το Canadair που έπεσε είναι ένα CL-215, είχε απογειωθεί από τη Νέα Αγχίαλο Βόλου, και δεν είχε σύστημα εκτίναξης για τον κυβερνήτη και τον  συγκυβερνήτη.

Κλείσιμο
Από την πρώτη στιγμή πραγματοποιήθηκε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από το ΓΕΑ. Αμεσα το σημείο προσέγγισε πυροσβεστικό όχηματο οποίο ήταν δίπλα στην περιοχή και επιχειρούσε, ενώ έφτασε στο σημείο και ελικόπτερο της ομάδας έρευνας και διάσωσης. 

Η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας για την πτώση του CL-215

«Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 14:52 αεροσκάφος τύπου CL-215, με πλήρωμα δύο Ιπταμένους, της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στον Πλατανιστό Ευβοίας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τους δύο Ιπταμένους. Στην περιοχή έχουν σπεύσει 1 ελικόπτερο Super Puma και 1 ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και 1 ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού.

Σμήναρχος (Ι) Σωτήριος Μαγκώτσιος
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ»

Βίντεο δευτερόλεπτα μετά την πτώση του Canadair στην Κάρυστο


Μαρτυρίες κατοίκων 

Συγκλονιστική μαρτυρία κατοίκου ανέφερε στο evima.gr: «Είδα το Canadair να πέφτει μπροστά μου, είμαι συγκλονισμένος, εύχομαι να είναι καλά τα παιδιά».

Ο Πλατανιστός και το Λιβάδι ήταν τα δύο χωριά που είχαν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους τα επίγεια συνεργεία και οι εθελοντές μαζί με τα μηχανήματα των ΟΤΑ για να σταματήσουν τις φλόγες, που «έγλειφαν» τα σπίτια.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Έχουμε μπροστά ένα δύσκολο καλοκαίρι με τις φωτιές - Όλοι σε απόλυτη επιφυλακή

Φωτιά σε οικοπεδική έκταση στο Τατόι

Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Διέθεσε 50 εκατ. ευρώ, έσωσε πάνω από 1.000 καρκινοπαθή παιδιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης