Γκάρι Λίνεκερ: Απολύθηκε από το BBC μετά την κριτική στο μεταναστευτικό νομοσχέδιο

Γκάρι Λίνεκερ: Απολύθηκε από το BBC μετά την κριτική στο μεταναστευτικό νομοσχέδιο

Το BBC θεωρεί ότι η πρόσφατη δραστηριότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Λίνεκερ αποτελεί παραβίαση των οδηγιών του

23635731
Στην απομάκρυνση του Γκάρι Λίνεκερ από την παρουσίαση της εκπομπής «Match of the Day» προχώρησε το BBC μετά το  σχόλιο του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή για την κυβέρνηση της Αγγλίας και τη μεταναστευτική πολιτική που ακολουθεί. 




Ο Λίνεκερ, ο οποίος έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν πρόσφυγες στο σπίτι του, είχε κάνει retweet μια ανάρτηση με βίντεο της υπουργού Εσωτερικών Σουέλα Μπράβερμαν να μιλάει για έναν προτεινόμενο νέο νόμο, με το σχόλιο «Καλό παράδεισο, αυτό είναι πέρα από απαίσιο».

Κλείσιμο
Όταν ρωτήθηκε σχετικά είπε: «Δεν υπάρχει τεράστια εισροή. Λαμβάνουμε πολύ λιγότερους πρόσφυγες από άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτή είναι απλώς μια απίστευτα σκληρή πολιτική που απευθύνεται στους πιο ευάλωτους ανθρώπους σε γλώσσα που δεν είναι παρόμοια με αυτήν που χρησιμοποιείται από Γερμανία στα 30s, και είμαι εκτός οδηγιών;».


Η υπουργός Εσωτερικών Σουέλα Μπρέιβερμαν δήλωσε την Τετάρτη ότι είναι «απογοητευμένη» από τα σχόλια, καθώς, όπως πρόσθεσε, «το πλάνο μας είναι νόμιμο». 

Από την πλευρά του, το BBC θεώρησε πως με τη συμπεριφορά του ο Λίνεκερ «παραβίασε τις οδηγίες του Μέσου» και πως «δεν θα έπρεπε να τοποθετείται σε κομματικά πολιτικά ζητήματα ή πολιτικές διαμάχες», για αυτό και προχώρησε στη συγκεκριμένη ενέργεια.

O παλαίμαχος επιθετικός της Εθνικής Αγγλίας παρουσίαζε την εκπομπή Match of the Day από το 1999 και είναι το πιο ακριβοπληρωμένο αστέρι του BBC, έχοντας κερδίσει περίπου 1,35 εκατομμύρια λίρες το 2020-21! 

Στο πλευρό του Λίνεκερ ο Σίρερ και ο Ράιτ

Τη στήριξή τους στον συμπαρουσιαστή τους, Γκάρι Λίνεκερ, εξέφρασαν οι Άλαν Σίρερ και Ίαν Ράιτ, οι οποίοι μετά την ξαφνική απομάκρυνση του 63χρονου από το «Match of the Day» του BBC, ανακοίνωσαν πως ούτε εκείνοι θα συμμετάσχουν στη Σαββατιάτικη (11/03) εκπομπή.



Οι συμπαρουσιαστές του Λίνεκερ θέλησαν να εκφράσουν την αλληλεγγύη και τη στήριξή τους και ανακοίνωσαν πως θα απέχουν από την εκπομπή του Σαββάτου!


Ειδήσεις σήμερα:

Θρίλερ με νεκρό βρέφος στη Λάρισα - Στη ΜΕΘ η μάνα του, ισχυρίζεται ότι δεν ήξερε ότι ήταν έγκυος

«Διόρθωσαν» με μπλάνκο την ώρα αναχώρησης των δύο σταθμαρχών το μοιραίο βράδυ!

Νέο Ψυχικό: Πατέρας κλείδωσε το 7χρονο παιδί του στο σπίτι και εξαφανίστηκε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης