Australian Open: Γιατί στο τρόπαιο δεν αναγραφόταν η εθνικότητα της νικήτριας Σαμπαλένκα

Australian Open: Γιατί στο τρόπαιο δεν αναγραφόταν η εθνικότητα της νικήτριας Σαμπαλένκα

«Θεέ μου, έχω ήδη το όνομά μου. Ουάου, αυτό είναι πραγματικά απίστευτο. Είναι όλα τα αστέρια. Όλα αυτά τα ονόματα», ήταν τα πρώτα λόγια της κορυφαίας τενίστριας

Arina_Exof
Η Αρίνα Σαμπαλένκα μπορεί να κατάφερε να κατακτήσει το πρώτο της πρωτάθλημα στο Australian Open, νικώντας την Έλενα Ριμπάνικα με 2-1 σετ όμως μια μικρή λεπτομέρεια έγινε γνωστή σχετικά με το τρόπαιο.

Μετά την παραδοσιακή απονομή των τροπαίων και τη φωτογράφιση μέσα στην Rod Laver Arena, η Σαμπαλένκα έριξε μια καλή ματιά στο Daphne Akhurst Memorial Cup, το τρόπαιο της πρωταθλήτριας στο μονό γυναικών.

«Θεέ μου, έχω ήδη το όνομά μου», αναφώνησε η Σαμπαλένκα στο World Wide of Sports του Nine. «Ουάου, αυτό είναι πραγματικά απίστευτο. Είναι όλα τα αστέρια. Όλα αυτά τα ονόματα».

Καθώς η νέα πρωταθλήτρια συνέχισε να κοιτάζει το βραβείο της, οι τηλεοπτικές κάμερες ζούμαραν στο τρόπαιο για να δείξουν το όνομα της Σαμπαλένκα δίπλα σε νικητές προηγούμενων ετών.
Tropaio
Tο όνομα της Σαμπαλένκα ήταν χαραγμένο χωρίς όμως να αναγράφεται η πατρίδα της, η Λευκορωσία
Ωστόσο, σε αντίθεση με την παραδοσιακή μορφή, το όνομα της Σαμπαλένκα ήταν χαραγμένο χωρίς όμως να αναγράφεται η πατρίδα της, η Λευκορωσία. Οι οι δύο προηγούμενες νικήτριες της χρονιάς, η Ναόμι Οσάκα και η Ας Μπάρτι, έχουν συντομογραφίες για την Ιαπωνία και την Αυστραλία αντίστοιχα.

Απαγορευτικό σε Ρωσία - Λευκορωσία
Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, η Ένωση Επαγγελματιών Τένις (ATP) και η Ένωση Γυναικείου Τένις (WTA) έχουν απαγορεύσει στους Ρώσους και Λευκορώσους παίκτες να αγωνίζονται σε εγκεκριμένες διοργανώσεις, εκτός και αν κατεβαίνουν στους αγώνες με ουδέτερη σημαία.

Κλείσιμο
Αν και η Λευκορωσία δεν εμπλέκεται άμεσα στον πόλεμο της Ουκρανίας, η υποστήριξή της προς τη Ρωσία έκανε την ATP και τη WTA αντίστοιχα να να απαγορεύσουν στους παίκτες να παίζουν κάτω από τις δύο σημαίες.

Καθ' όλη τη διάρκεια του φετινού Australian Open, η Σαμπαλένκα αγωνιζόταν με μια λευκή σημαία δίπλα στο όνομά της αντί για τη σημαία της χώρας της ενώ όλες οι αντίπαλοί της έπαιξαν με τις εθνικές τους σημαίες δίπλα στα ονόματά τους.

«Νομίζω ότι όλοι εξακολουθούν να γνωρίζουν ότι είμαι Λευκορωσίδα. Αυτό είναι όλο», δήλωσε η Σαμπαλένκα μετά τη νίκη της.

Το Wimbledon απαγόρευσε σε όλους τους Λευκορώσους και Ρώσους παίκτες να αγωνιστούν στο περσινό τουρνουά. Η Σαμπαλένκα ήταν μεταξύ της αντιπροσωπείας που δεν προσκλήθηκε στο Λονδίνο, η οποία περιελάμβανε τον πρώην νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης Ντανιίλ Μεντβέντεφ, Αντρέι Ρουμπλιόφ, Κάρεν Κατσάνοφ, Βικτόρια Αζαρένκα και Ντάρια Κασάτκινα.

Η Σαμπαλένκα έγινε μόλις η δεύτερη Λευκορωσίδα που κατακτά τίτλο Grand Slam, μετά τους back-to-back τίτλους της Βικτόρια Αζαρένκα στο Australian Open το 2012 και το 2013.

Έγινε επίσης η πρώτη παίκτρια από τη Ρωσία ή τη Λευκορωσία που κερδίζει ένα Grand Slam από τότε που το έκανε η Μαρία Σαράποβα στο Γαλλικό Όπεν το 2014.

Η ανάρτηση της Σαμπαλένκα με το τρόπαιο
Η Αρίνα Σαμπαλένκα ζει ένα όνειρο και φοβάται μήπως ξυπνήσει. Χαρούμενη και ευτυχισμένη για την μεγάλη της κατάσταση θέλησε να επικοινωνήσει με τους followers της και να τους πει πόσο ευτυχισμένη είναι.
«Παιδιά... τι συνέβη μόλις τώρα; Έχω ένα φόβο ότι όλα αυτά ήταν ένα όνειρο και είμαι έτοιμος να ξυπνήσω. Ακόμα δεν το έχω συνειδητοποιήσει, αλλά δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευτυχισμένη αυτή τη στιγμή. Σας ευχαριστώ πολύ για όλη την υποστήριξη κατά τη διάρκεια αυτών των λίγων εβδομάδων, το εκτιμώ πραγματικά… Ακόμα διαβάζω όλα τα μηνύματα από εσάς… Σας αγαπώ παιδιά. Φυσικά ευχαριστώ την ομάδα μου που ήταν πάντα δίπλα μου ό,τι κι αν συνέβη... Είμαι περήφανη που σας αποκαλώ οικογένεια. Στέλνω πολλή αγάπη σε όλη την οικογένειά μου στην πατρίδα», έγραψε στο κείμενο που συνόδεψε τις φωτογραφίες της με το τρόπαιο.

Arina
Arina1
Arina2
Arina3
Arina4
Φωτογραφίες: Instagram

Ειδήσεις σήμερα:

Σκωτσέζα τρόμαξε δημοσιογράφο με το τατουάζ στο στήθος της σε ζωντανή μετάδοση - Δείτε βίντεο

Έλληνας αθλητής έκανε το πιο εντυπωσιακό νοκ άουτ σε αγώνα Muay Thai στην Ταϊλάνδη - Δείτε βίντεο

«Έδωσε αλλού την κοκαΐνη που μου είχε υποσχεθεί» - Η δικογραφία για τη δολοφονία του «Αμερικανού»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης