La Liga: Ανατροπή… τίτλου με δέκα παίκτες για τη Μπαρτσελόνα, 2-1 την Οσασούνα - Δείτε τα γκολ

La Liga: Ανατροπή… τίτλου με δέκα παίκτες για τη Μπαρτσελόνα, 2-1 την Οσασούνα - Δείτε τα γκολ

Αν και έπαιζε με δέκα από το ημίωρο λόγω αποβολής του Λεβαντόφσκι, η Μπάρτσα «απέδρασε» με ανατροπή από το «Σαδάρ» και ανέβηκε στο +5 σε σχέση με τη δεύτερη Ρεάλ - Αποβολή του Πικέ στα… αποδυτήρια στο τελευταίο ματς της καριέρας του

barca_osasuna
Σύμφωνοι, είναι ακόμα (πάρα) πολύ νωρίς. Αλλά είναι αλήθεια ότι τέτοιες νίκες μπορούν να δώσουν (μέχρι και) πρωταθλήματα. Η Μπαρτσελόνα, με όλα να της πηγαίνουν στραβά, βρήκε τον τρόπο, χάρη και στις αλλαγές του Τσάβι, να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση, να νικήσει στη Παμπλόνα την πολύ καλή φέτος Οσασούνα (2-1) και να βρεθεί στο +5 σε σχέση με τη δεύτερη Ρεάλ Μαδρίτης, εξασφαλίζοντας ότι θα πάει στη μουντιαλική διακοπή ως πρωτοπόρος της La Liga.

Ποτέ στο παρελθόν στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος, η Μπαρτσελόνα δεν είχε ανατρέψει εκτός έδρας παιχνίδι στο οποίο έχανε στο ημίχρονο και ήταν με παίκτη λιγότερο! Για όλα, όμως, φαίνεται πως υπάρχει η πρώτη φορά.

Ο Αμπντέ, δανεικός από τη Μπάρτσα, δεν ήταν στην διάθεση του Χαγκόμπα Αρασάτε λόγω τραυματισμού, αν και ούτως ή άλλως δεν θα έπαιζε, λόγω της γνωστής ως «ρήτρας του φόβου» με την οποία, για να αγωνιστεί ένας δανεικός, πρέπει η ομάδα να πληρώσει ένα σημαντικό ποσό στην ομάδα που τον δανείζει.

Ο Τσάβι, σε σχέση με το ματς κόντρα στην Αλμερία, έκανε μόνο μια αλλαγή, ξεκινώντας τον Αντρέας Κρίστενσεν στο κέντρο της άμυνας αντί του Ζεράρ Πικέ, ο οποίος δεν ξεκίνησε βασικός στο τελευταίο ματς της καριέρας του.

OSASUNA 1-2 BARÇA | LALIGA 2022/23 MD14


Γκολ η Οσασούνα με το «καλημέρα»
Η Οσασούνα, η ευχάριστη έκπληξη της φετινής σεζόν, ξεκίνησε πολύ δυνατά με πίεση ψηλά, δυσκολεύοντας σημαντικά την κυκλοφορία των φιλοξενούμενων, απειλώντας γρήγορα την εστία του Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν.

Και, μάλιστα, δεν έμεινε μόνο εκεί. Μόλις στο έκτο λεπτό, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με κεφαλιά του αρχηγού Νταβίντ Γκαρθία από το ύψος του πέναλτι ύστερα από κόρνερ του Ρουμπέν Γκαρθία, με τους Καταλανούς να «παγώνουν» και να διαμαρτύρονται, δικαίως, για επιθετικό φάουλ που προηγήθηκε στον Μάρκος Αλόνσο, από συμπαίκτη του σκόρερ.

Το γκολ εξυπηρέτησε άψογα το πλάνο παιχνιδιού της Οσασούνα, η οποία συνέχιζε μεν να πιέζει ψηλά, εκμεταλλευόμενη την κακή βραδιά του Σέρχιο Μπουσκέτς, αλλά να είναι και πιο κλειστή στα μετόπισθεν, με τη Μπαρτσελόνα να πλησιάζει την εστία του Αϊτόρ Φερνάντεθ, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Κλείσιμο
Μετά το πρώτο εικοσάλεπτο, όμως, οι Μπλαουγκράνα ήταν πιο επικίνδυνοι, με ένα σουτ του Αλεχάντρο Μπάλντε να φεύγει άουτ και τον Αϊτόρ να αποκρούει προσπάθεια του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ύστερα από ωραίο συνδυασμό με τον Ουσμάν Ντεμπελέ.

Αποβολή του Λεβαντόφσκι
Αυτό το σουτ του Πολωνού έμελλε να είναι και το τελευταίο, αφού ο διαιτητής Χεσούς Χιλ Μανθάνο, ο οποίος έχει σφυρίξει και στο ελληνικό πρωτάθλημα, φρόντισε και πάλι να γίνει πρωταγωνιστής.

Πως; Αποβάλλοντας τον Λεβαντόφσκι με δεύτερη κίτρινη κάρτα ύστερα από μόλις 31 λεπτά για αγκωνιά (όντως άγαρμπη) στον σκόρερ Νταβίντ Γκαρθία σε μονομαχία, έχοντας δει την πρώτη κίτρινη (εξαιρετικά αυστηρή) στο ενδέκατο λεπτό.

Οι Μπλαουγκράνα, ευρισκόμενοι πίσω στο σκορ και, σαν να μην έφτανε αυτό, με παίκτη λιγότερο για μια ώρα και μάλιστα ο πρώτος τους σκόρερ, ο οποίος αποβλήθηκε μόλις για δεύτερη φορά στην καριέρα του, μετά το 2013, ως παίκτης της Μπορούσια Ντόρτμουντ.



Στο… ενεργητικό του, ο Χιλ Μανθάνο έχει τις αποβολές των Λιονέλ Μέσι, Λουίς Σουάρες, Νεϊμάρ, Γκάρεθ Μπέιλ και Κασεμίρο, στις οποίες πρόσθεσε και αυτή του «Λέβα», ο οποίος θα χάσει το πρώτο ματς μετά την διακοπή λόγω του Μουντιάλ, ήτοι δηλαδή το ντέρμπι με την Εσπανιόλ στο «Καμπ Νόου».

Οι φιλοξενούμενοι χρειάστηκαν αρκετά λεπτά για να συνέλθουν μετά την αποβολή και λίγο πριν από το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου σκόραραν με τον Φεράν Τόρες, γκολ που ακυρώθηκε ορθά για καθαρό οφσάιντ.

«Αντίο» του Πικέ με αποβολή στα αποδυτήρια!
Στον δρόμο προς τα αποδυτήρια και γνωρίζοντας πως, ότι και αν κάνει, δεν θα έχει επί της ουσίας συνέπειες αφού κρεμάει τα παπούτσια του, ο Πικέ πήγε να ζητήσει τα ρέστα από τον Χιλ Μανθάνο, δείχνοντάς τον μάλιστα με το δάχτυλο ενώ του μιλούσε σε έντονο ύφος.

Και ο Χιλ Μανθάνο, βεβαίως, δεν τον άφησε… παραπονεμένο, αφού του έδειξε κόκκινη κάρτα στα αποδυτήρια, βάζοντας άδοξο φινάλε στην καριέρα ενός εκ των κορυφαίων κεντρικών αμυντικών όλων των εποχών στην Ισπανία.

Ανατροπή με… Τσάβι και Ραφίνια
Το δεύτερο ημίχρονο, σε αντίθεση με όπως κύλησε το πρώτο μέρος, ξεκίνησε ιδανικά για τους φιλοξενούμενους. Ύστερα από σέντρα του Τζόρντι Άλμπα και διώξιμο ενός αμυντικού, η μπάλα στρώθηκε στον Πέδρι, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι νίκησε με πλασέ τον Αϊτόρ (48’).



Το γκολ του Πέδρι «πάγωσε» για λίγο την Οσασούνα, η οποία είχε μεγαλύτερη κατοχή της μπάλας χάρη στην αριθμητική της ανωτερότητα, χωρίς όμως να μπορέσει να την εκμεταλλευτεί, αγγίζοντας πάντως το 2-1 με σουτάρα του Τσίμι Άβιλα, στην οποία απάντησε ο Τερ Στέγκεν με καταπληκτική απόκρουση (70’).

Ο Τσάβι, την ημέρα κατά την οποία συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την παρουσίασή του, αποφάσισε να ρισκάρει για να κυνηγήσει μια νίκη – κλειδί στη μάχη του τίτλου και δικαιώθηκε πανηγυρικά.

Έβγαλε τον Κρίστενσεν και έβαλε στη θέση του τον Γκάβι, γύρισε τον Φρένκι Ντε Γιονγκ σε ρόλο κεντρικού αμυντικού, με τον Ολλανδό να βγάζει καταπληκτική μπαλιά από την μεσαία γραμμή στον Ραφίνια, ο οποίος με κεφαλιά έξω από την περιοχή (!) «κρέμασε» τον Αϊτόρ, ολοκληρώνοντας την ανατροπή (85’).



Ο Βραζιλιάνος είχε μπει αλλαγή μαζί με τον Ανσού Φατί, ο οποίος με καταπληκτική ατομική ενέργεια άγγιξε το 1-3, με την Οσασούνα να πλησιάζει και αυτή στην ισοφάριση, χωρίς όμως να τα καταφέρει τελικά.

Το φινάλε βρήκε τους παίκτες του Τσάβι, ο οποίος στο 89’ έβαλε τον νεαρό κεντρικό αμυντικό Τσαντ Ριάντ στο ντεμπούτο του, να πανηγυρίζουν με τους εκδρομείς φιλάθλους τους, στο (άδοξο;) «αντίο» του Ζεράρ Πικέ στο ποδόσφαιρο...

Resumen de CA Osasuna vs FC Barcelona (1-2)


Οσασούνα (Χαγκόμπα Αρασάτε): Αϊτόρ – Βιδάλ, Ουνάι Γκαρθία, Νταβίντ Γκαρθία, Κρουθ – Τορό (59’ Κίκε Γκαρθία) – Ρουμπέν Γκαρθία (75’ Ρουμπέν Πένια), Αϊμάρ Ορόθ (74’ Μπράσανατς), Μονκαγιόλα, Μόι Γκόμεθ (83’ Κίκε Μπάρχα) – Άβιλα (83’ Μπούντιμιρ).

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν – Μπάλντε, Κρίστενσεν (74’ Γκάβι), Αλόνσο, Τζόρντι Άλμπα – Πέδρι (89’ Τσαντ Ριάντ), Μπουσκέτς, Ντε Γιονγκ – Ντεμπελέ (78’ Ραφίνια), Λεβαντόφσκι, Φεράν Τόρες (78’ Φατί).

Οι πρώτοι στη La Liga (σε 13 αγώνες): Μπαρτσελόνα (14) 37, Ρεάλ Μαδρίτης 32, Αθλέτικ Μπιλμπάο (14) 24, Ατλέτικο Μαδρίτης 24, Μπέτις 24, Οσασούνα (14) 23, Ρεάλ Σοσιεδάδ 23, Ράγιο Βαγιεκάνο 21.




Πηγή:www.gazzetta.gr



Ειδήσεις σήμερα:

Με τον Κέρι τα είπε ο Μητσοτάκης στην Αίγυπτο - Παρέμβαση για τη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής στη Μεσόγειο

Μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη στην Αίγυπτο - Ελπίδες ότι βρέθηκε ο τάφος της Κλεοπάτρας

Παρατείνονται οι κυρώσεις κατά Τούρκων για τις παράνομες γεωτρήσεις στην Κύπρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης