Ζήσης: «Κομμάτι της καρδιάς μου η Εθνική μπάσκετ, θα επιστρέψουμε στην κορυφή»

Ζήσης: «Κομμάτι της καρδιάς μου η Εθνική μπάσκετ, θα επιστρέψουμε στην κορυφή»

O σπουδαίος Nίκος Ζήσης μίλησε για την Εθνική ομάδα μπάσκετ και το νέο του πόστο σε αυτή, δείχνοντας για άλλη μια φορά την αγάπη του στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα

zisis
Είναι ένας θρύλος της Εθνικής ομάδας και πρώην αρχηγός της. Πλέον ο Νίκος Ζήσης προσφέρει στην Επίσημη Αγαπημένη από ένα άλλο πόστο, αυτού του γενικού διευθυντή, θέλοντας να ζήσει και πάλι μεγάλες στιγμές, όπως έζησε σαν παίκτης της.

Ο Ζήσης που ήταν επίτιμος καλεσμένος της ισπανικής ομοσπονδίας και τη FIBA για την κλήρωση του Παγκοσμίου U17 στην Ανδαλουσία, μίλησε στην «Μalaga Hoy» και στάθηκε στην Εθνική ομάδα και την νέα προσπάθεια που κάνει για να πατήσει και πάλι βάθρο σε μεγάλη διοργάνωση, ενώ μίλησε και για τις μάχες της Ελλάδας με την Ισπανία.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο παλαίμαχος άσος:
Για το νέο πόστο του στην Εθνική:
«Αποτελεί μεγάλη τιμή για κάθε παίκτη να έχει την ευκαιρία να εκπροσωπεί τη χώρα του από μικρή ηλικία. Έχεις την ευκαιρία να ανταγωνιστείς σε διεθνές επίπεδο και να κάνεις κάτι σπουδαίο για τη χώρα σου. Ταυτόχρονα όμως καταλαβαίνεις τι χρειάζεται για να γίνεις μεγάλος παίκτης και να έχεις σημαντική καριέρα».

Για την Εθνική ομάδα:
Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια δεν φέρνουμε καλά αποτελέσματα. Υπάρχει όμως τώρα μία εντελώς διαφορετική κατάσταση στην Ελληνική Ομοσπονδία. Τα πρόσωπα άλλαξαν για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια. Νομίζω πως με πολλή δουλειά και λίγη τύχη, θα μπορέσουμε να εμφανιστούμε ξανά σε Παγκόσμιο Κύπελλο και να είμαστε καλοί στα ευρωπαϊκά τουρνουά. Είμαι σίγουρος πως θα έρθει η στιγμή που θα επιστρέψουμε στην κορυφή».

Για το τι έκανε μετά την τελευταία του σεζόν στην ΑΕΚ, όπου έκλεισε την καριερα του:
«Από τον Νοέμβριο είμαι ο τζένεραλ μάνατζερ της Εθνικής Ελλάδας. Την ανδρική ομάδα, αλλά συνεργαζόμαστε με όλους στις μικρότερες, βοηθώντας σε ό,τι περνάει από το χέρι μου. Νιώθω πολύ χαρούμενος που έχω αυτήν την ευκαιρία. Η Εθνική ομάδα αποτελεί μεγάλο κομμάτι της καρδιάς μου. Ξεκίνησα πολύ νέος, από τα 16 μου. Ήταν σπουδαία εμπειρία και χαρά να κερδίσω μετάλλια σε όλες τις βαθμίδες. Μία ανεπανάληπτη εμπειρία. Χαίρομαι που είμαι εδώ. Προσπαθούμε να περάσουμε σε μία νέα εποχή στην Ομοσπονδία, να επιστρέψουμε ως ομάδα. Για χρόνια δεν είχαμε επιτυχίες. Μας έχουν λείψει. Θα κάνω τα πάντα για να βοηθήσω τη χώρα μου».

Για τις μάχες με την Ισπανία:
Κλείσιμο
«Είδα τον Γκαρμπαχόσα, τώρα πρόεδρο της Ομοσπονδίας. Πολλές αναμνήσεις. Η Ισπανία ήταν πάντα το υψηλότερο εμπόδιο. Έπαιξα 15 καλοκαίρια με την Εθνική και τους κερδίσαμε μόνο μία φορά. Θυμάμαι καλά αυτή τη νίκη, ήταν στη Σλοβενία το 2013. Έχουμε, όμως, χάσει σπουδαία παιχνίδια, όπως τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2006. Και τον ημιτελικό του 2007 στο Ευρωμπάσκετ, εδώ στην Ισπανία. Ήταν μία σκληρή ήττα επειδή παίξαμε πολύ καλά, αλλά ο Ναβάρο μας έβαλε πολλά τρίποντα στο δεύτερο ημίχρονο. Τώρα που όλα τέλειωσαν για μένα, μπορώ να πω ότι ήταν ευχή να ανταγωνιστώ στο απίστευτο αυτό επίπεδο με ομάδες όπως η Εθνική Ισπανίας, η Γαλλία, η Team Usa».

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Η Αλβανία δεν αναγνωρίζει τα πτυχία ελληνικών πανεπιστημίων

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Οι κομβικές ημερομηνίες και οι διαγνώσεις για «εγκεφαλοπάθεια» και «ανοξία»

Ελένη Ράντου: Η δραματική έκκληση για φίλη της που χτυπήθηκε σε τροχαίο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης