Super League 1, Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1: Επιβλητικός, αήττητος και μόνος στην κορυφή - Δείτε τα γκολ

Super League 1, Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1: Επιβλητικός, αήττητος και μόνος στην κορυφή - Δείτε τα γκολ

Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ ανώτερος στο πρώτο ημίχρονο όταν και πήρε προβάδισμα δύο γκολ (21' Αγκιμπού Καμαρά, 30' Μασούρας), ο ΠΑΟΚ καλύτερος στο δεύτερο μέρος, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει με τον Μουργκ στο 80'

ospfpanigiri
Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με 4-2-3-1. Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Βατσλίκ. Στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά αγωνίστηκαν οι Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ και Ρέαμπτσιουκ. Μαντί Καμαρά και Εμβιλά ήταν οι αμυντικοί μέσοι. Στο δεξί φτερό ξεκίνησε ο Γκάρι Ροντρίγκες, αριστερό ο Μασούρας, ενώ ο Αγκιμπού Καμαρά πήρε θέση πίσω από τον Αραμπί.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε τον ΠΑΟΚ διάταξη 4-2-3-1, τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια και την τετράδα στην άμυνα να αποτελείται -από δεξιά προς αριστερά- από τους Ροντρίγκο, Βαρέλα, Μιχαηλίδη, Σίντκλεϊ. Αμυντικοί μέσοι το δίδυμο Εσίτι - Σβαμπ και μπροστά τους ως τρίτο χαφ ο Αουγκούστο. Δεξιός εξτρέμ ο Α. Ζίβκοβιτς, αριστερός ο Μπίσεσβαρ και στην κορυφή ο Άκπομ.

Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης ΕΔΩ

Γκολ και ασίστ ο Αγκιμπού
Στην δεύτερη συμμετοχή του με τον Ολυμπιακό και πρώτη ως βασικός, ο Γκάρι Ροντρίγκες ήταν δραστήριος, οι συμπαίκτες του τον τροφοδότησαν αρκετά κι εκείνος προσπάθησε να συνεργαστεί μαζί τους. Ο Λαλά ήταν σταθερός ανασταλτικά και μάλιστα οδήγησε τον Σίντκλεϊ στην κίτρινη, έχοντας αποσπάσει τη μπάλα λίγο νωρίτερα. Ο εξτρέμ από το Πράσινο Ακρωτήρι πίεζε ψηλά τους παίκτες του ΠΑΟΚ, οι αποστάσεις στις γραμμές του οποίου ήταν αρκετά μεγάλες. Το πρώτο σουτ του αγώνα επιχείρησε στο 21' ο Μασούρας, το οποίο κόντραρε, αλλά στο επόμενο λεπτό έγινε το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Δείτε το γκολ ΕΔΩ

Ο Ρέαμπτσιουκ, με τη συμπαράσταση του Αγκιμπού, πίεσε και έκλεψε τη μπάλα από τον Εσίτι. Ο Αγκιμπού πήρε μέτρα, σούταρε από το όριο της μεγάλης περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Βαρέλα και κατέληξε στα δίχτυα. Στο 24' ο Λαλά έκοψε τον Μπίσεσβαρ, ο Ρέαμπτσιουκ έκανε το ίδιο στο 25' με τον Ζίβκοβιτς, ενώ εξαιρετική ήταν η ενέργεια του Σισέ να απλώσει το πόδι για να σταματήσει κάθετη πάσα των φιλοξενούμενων. Ο Ντόουγκλας Αουγκούστο ήταν μπλοκαρισμένος και ο Ολυμπιακός συνέχισε να απειλεί. Στο 28' το καλοτραβηγμένο αριστερό σουτ του Μαντί πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι, ενώ στο 29' ο Αραμπί είχε διπλό δοκάρι!

Ο Γκάρι Ροντρίγκες έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Μαροκινός το πλασέ, ο Πασχαλάκης με δυσκολία έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο. Ο Αραμπί πήρε εκ νέου το ριμπάουντ, αλλά η κεφαλιά του «έγλειψε» το οριζόντιο και κατέληξε άουτ. Και το δεύτερο λάθος που έκανε ο Εσίτι στο πρώτο 45λεπτο αποδείχθηκε μοιραίο. Ύστερα από κακή πάσα του Νιγηριανού προς τον Σβαμπ, ο Αγκιμπού έκλεψε τη μπάλα, την κατάλληλη στιγμή πέρασε αριστερά στον Μασούρα, ο οποίος με αριστερό πλασέ στην κίνηση μέσα από την περιοχή έγραψε το 2-0 στο 31'.

Δείτε το γκολ ΕΔΩ

Η πρώτη και μοναδική καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου για τους Θεσσαλονικείς καταγράφηκε στο 35', σε ένα σημείο που ο Ζίβκοβιτς είχε περάσει αριστερά. Ο Μπίσεσβαρ του πέρασε τη μπάλα, ο Σέρβος έκανε το γύρισμα και η προβολή του Σβαμπ πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Αυτό ήταν όλο κι όλο που έδειξε επιθετικά ο ΠΑΟΚ στο πρώτο μισό. Στο 39' το σουτ του Λαλά από το όριο της μεγάλης περιοχής και δεξιά κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

Οι αλλαγές του ημιχρόνου και τα νέα δοκάρια
Κλείσιμο
Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο Λουτσέσκου έβγαλε τον Εσίτι και έβαλε τον Καντουρί. Ο Μαροκινός πέρασε αριστερά, ο Μπίσεσβαρ στη μέση και ο Ζίβκοβιτς έμεινε δεξιά. Ο Μαρτίνς αντικατέστησε τον Ροντρίγκες με τον Ονιεκούρου, ο οποίος πήρε θέση στο αριστερό φτερό και ο Μασούρας μετατοπίστηκε στο δεξί.

Ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά σε τρίτο γκολ με τον Αγκιμπού, ο οποίος έκανε το δεξί σουτ μέσα από την περιοχή και αριστερά και ο Πασχαλάκης αφού ακούμπησε τη μπάλα, την είδε να χτυπάει στο δεξί δοκάρι και να καταλήγει κόρνερ στο 51'. Από στατική φάση ο Δικέφαλος είχε τη σπουδαιότερη ευκαιρία του στο ματς, στο 58'. Ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο αφύλαχτος Μιχαηλίδης στο δεύτερο δοκάρι έκανε ωραίο κοντρόλ και σουτ που τράνταξε το οριζόντιο.

Ο Λουτσέσκου προχώρησε σε τριπλή αλλαγή με Σφιντέρσκι, Μιτρίτσα και Βιεϊρίνια. Ο Μιτρίτσα πέρασε αριστερός εξτρέμ και ο Καντουρί πήγε στη θέση «10». Ο Μαρτίνς αντικατέστησε τον Αραμπί με τον Τικίνιο στο 59', αλλαγή προσώπου και όχι διάταξης αφού το 4-2-3-1 παρέμεινε. Στο 70' Σισέ και Παπασταθόπουλος λειτούργησαν εξαιρετικά για να ανακόψουν τις επιθετικές ενέργειες των φιλοξενούμενων, οι οποίοι εκείνο το διάστημα είχαν την κατοχή της μπάλας και έψαχναν τρόπο να μειώσουν.

Η διπλή ευκαιρία του Τικίνιο και το γκολ του Μουργκ
Στο 79' ο Μασούρας έφυγε από δεξιά, έκανε το γύρισμα στον Τικίνιο, το πλασέ του οποίου κόντραρε. Ένα λεπτό μετά η κεφαλιά του Βραζιλιάνου πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να βρει γκολ τελικά στο 81'. Ο Καντουρί έκανε τη σέντρα από δεξιά, η μπάλα έφτασε στον νεοεισελθόντα Μουργκ (είχε μπει στο ματς δύο λεπτά νωρίτερα, αντί του Μιτρίτσα που τραυματίστηκε και έγινε αλλαγή στην αλλαγή), το σουτ του οποίου δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Βατσλίκ.

Ο Μαρτίνς άλλαξε σχεδόν όλη τη μεσοεπιθετική γραμμή, καθώς μέχρι τέλους μόνο ο Εμβιλά διατηρήθηκε στο παιχνίδι. Άλλαξε μάλιστα και τη διάταξη από 4-2-3-1 σε 4-3-3 (μεσαία γραμμή με Εμβιλά, Κούντε και Μπουχαλάκη, άκρα Ονιεκούρου - Βρουσάι). Ο ΠΑΟΚ αναζήτησε την ισοφάριση μέχρι τέλους, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν το 2-1.

Δείτε το γκολ ΕΔΩ

MVP: Αγκιμπού Καμαρά. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός από τη Γουινέα πραγματοποίησε ένα ακόμα ώριμο παιχνίδι, στο οποίο είχε γκολ και ασίστ, αλλά και δοκάρι. Μακράν η καλύτερη μεταγραφή που έκανε το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Πέδρο Μαρτίνς χρησιμοποίησε τον Ονιεκούρου σε ένα ακόμη παιχνίδι, αλλά ο Νιγηριανός ξανά δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά. Η παρουσία του πέρασε απαρατήρητη, όπως και τις περισσότερες προηγούμενες φορές.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Γκάρι Ροντρίγκες. Για ένα 45λεπτο τον άφησε στο ματς ο Μαρτίνς κι όμως έδειξε θετικά στοιχεία. Είναι σαφές πως αυτός, αργά ή γρήγορα, θα γίνει ο έτερος βασικός εξτρέμ του Ολυμπιακού. Θα μπορούσε να καταγράψει ασίστ αν είχε σκοράρει ο Αραμπί στο πρώτο μισό.

Η ΓΚΑΦΑ: Άντερσον Εσίτι. Ο Νιγηριανός εξέθεσε δύο φορές την ομάδα, παραλίγο και τρίτη στο πρώτο ημίχρονο. Ο Αγκιμπού εκμεταλλεύτηκε τις λανθασμένες του ενέργειες, στην πρώτη σκόραρε και στη δεύτερη έδωσε ασίστ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Πολύ σωστά δεν καταλόγισε φάουλ στο μαρκάρισμα των Όλεγκ - Αγκιμπού στον Εσίτι, φάση από την οποία προήλθε το 1-0. Ο Μπουχαλάκης διαμαρτυρήθηκε πως του έγινε επιθετικό φάουλ από τον Βιεϊρίνια, λίγο προτού σκοράρει ο Μουργκ για το 1-2 του ΠΑΟΚ. Στο 90'+1' οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Ρέαμπτσιουκ, αλλά ο Γερμανός και οι συνεργάτες του κατέληξαν στην απόφαση πως δεν υπήρξε παράβαση.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος στο πρώτο ημίχρονο, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του ΠΑΟΚ και έβαλε δύο γκολ. Στο δεύτερο οι «ερυθρόλευκοι» οπισθοχώρησαν, ο Δικέφαλος ανέβασε την απόδοσή του και πίεσε για την ισοφάριση.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Μαντί Καμαρά (70' Μπουχαλάκης), Ροντρίγκες (46' Ονιεκούρου), Μασούρας (83' Βρουσάι), Αγκιμπού Καμαρά (83' Κούντε), Ελ Αραμπί (59' Τικίνιο).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ (60' Βιεϊρίνια), Σβαμπ, Εσίτι (46' Καντουρί), Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς, Άκπομ (59' Σφιντέρσκι), Μπίσεσβαρ (59' Μιτρίτσα, 78' λ. τρ. Μουργκ).

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα

Στο Γαλάτσι για τις εσωκομματικές εκλογές ο Μητσοτάκης: Η ΝΔ είναι κόμμα που εξελίσσεται

Η επιστολή του Νίκου Κουρή: «Είμαι βιολογικό τέκνο του Μίκη Θεοδωράκη» - Τι λέει για τη διαθήκη

Φωτογραφίες: Ο Πάνος Καμμένος ενώ τραγουδάει και χορεύει «Με προδώσαν οι φίλοι μου»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης